SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Barcelona, Arda'yı satmak istiyor

İspanyol Marca Gazetesi, Barcelona'nın, milli oyuncu Arda Turan'ı satmak istediğini ileri sürdü.

Gazeteye göre; kadrosuna Andre Gomes, Umtiti, Digne ve Denis Suarez'i katan Barcelona, henüz teknik direktör Luis Enrique'nin istediği forveti alamadan transfer bütçesini tüketti. Marca; Neymar, Busquets" ve Mascherano'nun yeni sözleşmelerinin de bütçe üzerinde büyük bir yük oluşturduğunu vurguladı.

Gazete, Barcelona yönetiminin bu yükü azaltmak için, her ne kadar teknik direktör Luis Enrique'den güvenoyu alsa da Arda Turan ve kaleci Bravo'ya gelecek teklifleri değerlendireceğini öne sürdü.

Marca'ya göre; Arda Turan için 40 milyon Euro bonservis bedeli ödeyen Barcelona, en az 30 milyon Euro'luk bir teklif halinde milli futbolcuyla yollarını ayıracak.

LUİS ENRİQUE NE DEMİŞTİ?

Luis Enrique, yeni sezon öncesi düzenlenen ilk basın toplantısında yaptığı açıklamada, Arda Turan'ın Barcelona'ya transfer olduğundan bu yana aşama kaydettiğini belirterek, "Arda'ya güvenim tam. Performansından çok memnunum. Barcelona'da oynamaya devam edecek. Saha içi ve dışında özel, farklı özelliklere sahip bir oyuncu." ifadelerini kullandı.

Arda Turan'a performansıyla ilgili yöneltilen eleştirilere cevap veren İspanyol teknik adam, "İlk yıl her zaman zordur. Transfer olduktan sonra uzun süre oynamadı. Buna rağmen performansını takdir ediyorum. Michael Laudrup'un ilk yılını ve Luis Suarez'in ilk zamanlarını hatırlayın. Onlar da gol atamamak ve fazla kilolar gibi nedenlerden dolayı eleştirilmişti. Futbolcular makine değildir. Arda, kaliteli bir futbolcu ve yeni sezonda performansını artıracağına eminim." değerlendirmesinde bulundu.

Brezilyalı sağ bek oyuncusu Dani Alves'in takımdan ayrılarak İtalyan ekibi Juventus'a gitmesinin kendisi için sürpriz olduğunu aktaran Enrique, forvet hattına bir transfer yapmak istediklerini sözlerine ekledi.

ARDA DEVAM ETMEK İSTİYOR

Bir süredir Barcelona'da bulunan temsilcisi Ahmet Bulut'la da bir toplantı yapan milli futbolcu, kesin kararını verdi ve Barcelona'da devam edeceğini söyledi.

Katalan basını Andre Gomes'in transefinin ardından Arda'nın takımdan ayrılacağını öne sürmüştü. Katalanlar FCBarcelona'ya 5 yıllık imza atan Gómes'in maliyetinin Arda'nın transferinden gelecek parayla karşılanacağını ileri sürdü. İngiliz basını ise başta Arsenal olmak üzere Manchester United ve Chelsea gibi kulüplerin yıldız futbolcuyu transfer etmek için harekete geçtigini yazdı.

Juventus'un ise Pogba'yı satması durumunda Arda'ya yöneleceği öne sürüldü.

Çin takımlarının da Arda için 100 milyon Euro'yu bulan rakamları gözden çıkardığı yazıldı.

Fakat tüm bu iddialar birbirini kovalarken, Arda Turan dedikoduları tamamen ortadan kaldırabilecek kararını vermişti: "Barcelona'da devam."

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler