SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İspanya Kral Kupası'nda 15 yılın sürprizi!

Barcelona, hasta olan Arda Turan'dan yoksun çıktığı maçta Athletic Bilbao karşısında zorlanmasına rağmen 3-1 galip geldi ve İspanya Kral Kupası'nda yarı finale çıktı. Günün diğer maçında Celta Vigo, deplasmanda Atletico Madrid'i deplasmanda 3-2 yenerek büyük sürpriz yaptı ve 15 yıl sonra yarı finale yükseldi.

İspanya Kral Kupası çeyrek final rövanş maçlarının ilk 2'si dün oynandı ve yarı finale yükselen takımlar belli oldu.

Günün ilk maçında Atletico Madrid, 0-0'ın rövanşında Celta Vigo'yu konuk etti.

Atletico'ya nazaran çok daha iyi bir futbol ortaya koyan Celta, 22. dakikada Pablo Hernandez ile 1-0 öne geçti. 29'da Griezman, skora denge getirdi: 1-1.

CELTA VIGO İKİNCİ YARIDA COŞTU

İkinci yarıya art arda ataklarla rakibi üzerinde üstünlük kurarak başlayan Celta, 56. dakikada Guidetti'nin uzaktan sert vuruşunda gelen güzel golle 2-1 öne geçti. 63. dakikada yine Pablo Hernandez'in golüyle farkı ikiye (3-1) çıkaran Celta, Atletico'nun umutlarını söndürdü. Atletico'da 81. dakikada Correa'nın golü turun kaderini değiştirmezken, sahadan 3-2 galip ayrılan Celta yarı finale yükselen ilk takım oldu.

La Liga'da 5. sırada bulunan Celta, 2000-2001 sezonundan sonra ilk defa Kral Kupası'nda yarı finale yükseldi.

ARDA'SIZ BARÇA ÇOK ZORLANDI

Barcelona sahasında oynadığı maçta Athletic Bilbao'yu 3-1 yenerek yarı finale çıkan ikinci takım oldu.

İlk yarı Barcelona kalesinde önemli pozisyonlar yakalayan Athletic, 12. dakikada Willams'ın golüyle 1-0 öne geçti. 53. dakikada Luis Suarez'in golüyle beraberliği yakalayan Barcelona, Pique (Dk. 81) ve Neymar'ın (Dk. 91) golleriyle sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Athletic karşısında çok zorlanan Barcelona buna rağmen galip gelmeyi başardı. Katalan takımında Neymar güzel futbolu ile öne çıkarken, Nou Camp'taki taraftarların Brezilyalı futbolcunun sözleşmesini yenilemesi için yaptığı tezahüratlar dikkat çekti. Kral Kupası'nın son şampiyonu Barcelona, Celta'nın ardından yarı finale adını yazdırdı.

INIESTA DA OYNAMADI

Bu arada, Barcelona'da hafta başından bu yana hasta olan Arda Turan kadroda yer almadı. Arda gibi ateşlenen ancak maçtan önce düzelen Sergio Busquets ve Andres Iniesta ise yedekler arasında oturdu. Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique, 70. dakikada Vermaelen'in yerine Busquets'i oyuna aldı.

Kral Kupası çeyrek final rövanşında bugün Las Palmas-Valencia ve Mirandes-Sevilla karşılaşmaları yapılacak. İlk maçlarda Valencia ile Las Palmas 1-1 berabere kalırken, Sevilla Mirandes'i 2-0 yenmişti. Kral Kupası'nda yarı finale çıkan takımların eşleşmeleri yarın yapılacak kura çekiminde belli olacak.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler