SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arda Turan Barcelona tarihine geçti

El Mundo Deportivo gazetesi, Başkan Bartomeu’nun, Luis Enrique’nin ısrarla istediği milli yıldıza 5 yıllık sözleşme imzalattığına vurgu yaptı, “Arda Turan sahada etrafına yaydığı neşe ile Türk Ronaldinho gibi. Gol atmaktan çok attırmayı seviyor. Maçta oyunun ritmini istediği gibi değiştiriyor” ifadelerini kullandı.

A Milli Takım kaptanı Arda Turan’ın, Atletico Madrid’den 41 milyon euro karşılığında Barcelona’ya transfer olması İspanyol basınında çok geniş yer buldu. Sport ve El Mundo Deportivo gazeteleri manşetten duyurdukları haberde, Teknik Direktör Luis Enrique’nin ısrarla kadrosunda görmek istediği Arda’nın, Barcelona ile 5 yıllık resmi sözleşme imzaladığı kaydedildi.

Katalan ekibinin 20 Temmuz’a kadar 30.6 milyon euroya başarılı futbolcuyu Atletico Madrid’e geri verebileceğine vurgu yapıldı.

Sport gazetesi, “13 Temmuz’da Enrique yönetiminde antrenmanlara başlayacak Arda, 20 Temmuz’da Atletico’ya geri gönderilebilir. Bunu hayal edebiliyor musunuz” yorumunu yaptı.

El Mundo Deportivo gazetesi, Arda Turan’ın transferinin Barcelona’nın başkanlık seçimlerine damgasını vurduğunu, ilk defa geri gönderilme maddeli bir sözleşmeyle futbolcu transfer edildiğini yazdı. Gazete, Arda’yı, “Ronaldinho’nun Türk gülüşü” başlığıyla tanıtarak, “Çim sahada etrafına yaydığı neşe ile Türk Ronaldinho gibi. Gol atmaktan çok attırmayı seviyor. Oyunun ritmini istediği gibi değiştiriyor. Çocukluk idolü Emre Belözoğlu olsa da İniesta’ya hayran” ifadelerini kullandı.

AS ise “Maçı Bartomeu kazandı ve idari kurul, Arda’yı transfer etti” başlığını atarak, diğer gazeteler gibi Türk yıldızı yeni kulüp başkanı tarafından 3,4 milyon eurolu ceza ödenmesi karşılığında A.Madrid’e gönderebileceğini duyurdu.

En pahalı 4. transfer

Arda Turan 41 milyon euro bonservis bedeliyle Barcelona tarihinin en pahalı 4. transferi oldu. Neymar (86 milyon euro), Luis Suarez (81 milyon euro), Zlatan İbrahimovic (49,5 milyon euro) ile Arda’nın önünde yer aldı. Milli yıldız, David Villa (40 milyon euro), Alexis Sanchez (37,5 milyon euro) ve Marc Overmans’ı (36 milyon euro) geçmeyi başardı. Bu arada İspanyol basını, Arda Turan’ın yıllık net 4 milyon euro kazanacağını yazdı.

Barça açıkladı ortalık yıkıldı

Arda Turan’ın, Barcelona’ya transferinin resmi olarak açıklanması sosyal medyada çok büyük yankı buldu.
İspanyol kulübü transferi açıkladıktan sonra başta twitter olmak üzere facebook ve instagram gibi sosyal medya hesaplarında onbinlerce yorum, beğeni ve paylaşım yapıldı. Twitter’da Barça’nın transfer duyurusu 43 bin 539 retweet alırken, 33 bin 770 kez de favorilere eklendi.

Türkiye’de ise transfer haberinin ardından “Arda Turan” konu başlığıyla 86 bin 786 twit atıldı ve 60 bin 652 retweet yapıldı. 56 bin 611 kişi ise konuyla ilgili olarak paylaşımda bulundu ve katılımcı oldu. Gece yarısından sonra “Arda Turan” konu başlığı Dünya TT listesinde de girdi. Sabaha doğru ise gündemin 1. sırasına kadar yükseldi.

Farklı görüşler

El Mundo Deportivo gazetesinde Barcelona Başkanı Bartomeu ve başkan adaylarının Arda ile ilgili görüşlerine de yer verildi. Bartomeu’nun, Arda’nın hemen transfer edilmesine onay verdiği belirtildi. Laporta’nın, “Barça, başkanlık seçimlerinin sonuna kadar A.Madrid’i bekletecek güce sahiptir”, Freixa’nın “Geri verme maddesini kabul etmek transferi bitirememek anlamına gelir”, Benedito’nun, “Arda Turan bizim öngörülerimize girmiyor” görüşünü savunduğu aktarıldı.

‘Barça’yı istedi’

Atletico Madrid Başkanı Enrique Cerezo, Chelsea ve Manchester United’ın ilgisine karşın Arda’nın Barcelona’yı seçtiğini söyledi. Cerezo, “Barcelona gibi büyük bir takımda oynamak istiyordu. Biz de transfere izin verdik Atletico’ya minnettar olmalı. Harika bir oyuncu, harika bir kişi ve iyi bir arkadaş. Bize çok sayıda teklif aldığını ancak Barcelona’da oynamak istediğini söylemişti” dedi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler