SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ve Xavi resmen açıkladı

Barcelona'nın efsane ismi Xavi, sezon sonunda takımdan ayrılıp; Katar ekiplerinden El Sadd'ın formasını giyeceğini resmen açıkladı. Oyunculuk kariyerine 2 yıl daha devam edeceğini belirten Xavi gelecekte tek hedefinin yeniden yuvasına dönmek olduğunu dile getirdi.

Barcelona ve İspanya Milli Takımı’nın top hakimiyetine dayalı oyun tarzının sembolü Xavi kapısından içeri henüz 11 yaşındayken girdiği Katalan kulübünden 35 yaşında ayrılıyor.

Bu sezon fazla forma şansı bulamayan Xavi, Katar'ın El Sadd takımı ile 2 yıllığına anlaştığını resmen açıkladı. Ayrılığı geçen sezonun sonunda düşündüğünü dile getiren Xavi, "Ancak çok hızlı bir şekilde karar vermem gerekiyordu ve buna hazır değildim. 25 yıldır kulüpteyim ve artık ayrılmak için doğru zamanın geldiğini düşünüyorum. Umarım haftasonunda büyük bir kutlama ile takımıma veda edeceğim" dedi.

Xavi, gelecekte tek hedefinin ise yönetici, sportif direktör ya da teknik direktör olarak bir gün yeniden yuvasına dönmek olduğunu söyledi. Deneyimli oyuncu ayrılmadan önce La Liga şampiyonluk kupasını taraftarının önünde son kez havaya kaldırmayı çok istediğini de dile getirdi.

1991'de Barcelona altyapısına giren Xavi 1998'de A takıma yükseldi. Halen Katalan kulübünün formasını en çok giyen oyuncu unvanını elinde tutan Xavi, 3'ü Şampiyonlar Ligi ve 8'i lig olmak üzere toplam 23 kupa kazandı.

Xavi'nin ayrılmadan önce Şampiyonlar Ligi ve İspanya Kral Kupası'nı bir kez daha kazanma olasılığı bulunuyor. Xavi, kariyerinin zirvesinde sadece Barcelona'nın değil; İspanya Milli Takımı’nın da en kilit ismiydi.

Milli takım formasını 133 kez giyen Xavi, 2 avrupa şampiyonluğu ve 1 Dünya Kupası kazandı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler