SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Los Galacticos' geri döndü

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid, başkan Florentino Perez döneminde 3. Galaksi dönemine başladı. Dünya Kupası’nın gol kralı James Rodriguez’i renklerine bağlayan eflatun-beyazlılar, 2002-03 ve 2009-10 sezonlarından sonra yeni bir yıldızlar topluluğu oluşturdu.

İspanya’nın köklü kulübü Real Madrid, uzun süredir uğraştığı James Rodriguez transferinde Monaco ile her konuda anlaşarak mutlu sona ulaştı. Kolombiyalı yıldızla 6 yıllık sözleşme imzalayan başkan Florentino Perez, ‘Los Galacticos’ yani Yıldızlar Topluluğu olarak adlandırdığı yeni bir dönemi daha başlattı.

İlk olarak Figo, Zidane, Raul, Ronaldo, Beckham ve Roberto Carlos’dan oluşan 2002-03 kadrosuyla La Liga şampiyonluğunu alan Perez, 2008’de başlayan Barcelona akımını bitirmek için 2009-10 sezonunda Kaka, Cristiano Ronaldo ve Benzema’lı bir transfer dönemi daha geçirmişti.

2011-12’de yine La Liga’da zafere koşan ve geçen sezon Şampiyonlar Ligi’ni elde eden zengin başkan, James Rodriguez ile şimdi daha farklı bir yapıya büründü.

2011 yılında Kolombiya’da düzenlenen U20 Dünya Kupası’nda çeyrek finalde ülkesinin elenmesine mani olamayan James Rodriguez, kendisini 2008 yılında Banfield’dan beri takip eden Alex Ferguson’ın radarına yine takılmıştı.

2010’da Porto’ya giden yıldız oyuncunun, sözleşmesine hemen yeni bir madde eklenmiş ve 45 milyon euroya serbest kalır ibaresi konulmuştu.

Manchester United’a gidemeyen James, 2013-14 sezonu öncesi gerekli bedeli ödeyen Monaco’ya gitmişti. 2014 Dünya Kupası’nda 5 maçta 6 gol atarak bu sefer Real Madrid’in takibine giren 23 yaşındaki yıldız, yaklaşık 80 milyon euroya 6 yıllık imza attı.

‘Şampiyonluklar yaşayacağız’

Santiago Bernabeu Stadı’nda dün binlerce Real Madrid taraftarının önüne çıkan James Rodriguez, kısa bir açıklama yaptı. Kolombiyalı yıldız kendisini karşılayan taraftarlara teşekkür ederek, “Gerçekten çok mutluyum. Rüyalarım gerçekleşti. Birlikte birçok başarının altına imza atacak ve birlikte şampiyonluklar kazanacağız” dedi. Yeni sezonda 10 numaralı formayı giyecek 23 yaşındaki yıldız, tribünlere ‘Hala Madrid’ diye seslendi. Öte yandan, James Rodriguez’in imza töreni öncesi statta kısa bir tanıtım videosu yayınlandı.

Korkutucu kadro

Transfer döneminde aktif bir görüntü sergileyerek 3. kez yıldızlar topluluğu oluşturan Real Madrid, La Liga’daki rakiplerini korkuttu. Bayern Münih’ten Toni Kroos ve son olarak Monaco’dan James Rodriguez’i transfer eden eflatun-beyazlılar, Cristiano Ronaldo, Bale, Benzema ve Modric’li kadrosunu daha da güçlendirdi.

İnanılmaz rakam

Real Madrid Başkanı Florentino Perez, James Rodriguez transferinin ardından inanılmaz bir rekorun da sahibi oldu. 2009 yılında Cristiano Ronaldo’yu Manchester United’dan transfer eden Perez, 2013-14 sezonu başında da Gareth Bale’e imza attırdı. Bu sezon başında da James Rodriguez’i eflatun-beyazlı kadroya katan İspanyol devinin patronu, 5 sene içinde 3 yıldıza toplam 265 milyon euro harcadı. 1900 yılında kurulan Ajax ise bu döneme kadar transfere sadece 232 milyon euro bıraktı.

Gol canavarı

Yeni takımında Cristiano Ronaldo ve Karim Benzema gibi iki önemli gol silahı ile oynayacak James Rodriguez, kariyerinde rakip fileleri sarsmasıyla meşhur. 2011’de kaptanı olduğu Kolombiya U20 takımıyla, Dünya Kupası’nda 2 maçta 3 gol kaydeden James, kulüp kariyerinde de aynı verimliliği gösterdi. Porto’da 3 sezon boyunca 104 maçta 32 gol atıp 21 asist yapan 23 yaşındaki yıldız, geçtiğimiz sezon Monaco ile 34 mücadelede 9 gol attı. Ligue 1’in en iyi ilk 11’inde kendine yer bulan James Rodriguez, Brezilya’daki Dünya Kupası’nda da 6 golle krallık koltuğuna oturdu.

Değeri arttı

Arjantin’de Banfield ile profesyonel kariyerine başlayan James Rodriguez, her geçen sezon değerinin üstüne koydu. 2010 yılında 7.5 milyon euro karşılığında Porto’ya imza atan orta saha oyuncusu, 3 yıl boyunca gösterdiği etkili performansla değerini 45 milyon euroya çıkardı. 2013-14 sezonunda Monaco’nun sahibi Dmitry Rybolovlev’in ödediği bu meblağdan sonra Real Madrid, fiyatı 80 milyon euroya çekti.

James Rodriguez’i Real Madrid’e satan Monaco’dan ilk tepki başkan Vadim Vasilyev’den geldi. Monaco başkanı Vasilyev, “James’i asla satmayı düşünmüyorduk. Ama bu transfer tüm tarafların lehine oldu. Transferden dolayı gururluyuz” dedi.

2011’deki U20 Dünya Kupası’nda yıldızlaşan Rodriguez, yeni Ronaldo olarak tanıtılmıştı. Rodriguez yeni sezonda 10 numarayı giyecek.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler