SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Angel Maria Villar gözaltında

İspanyol polisi, İspanya Futbol Federasyonu'na yolsuzluk soruşturması kapsamında baskın yaptı. Federasyonu Başkanı Angel Maria Villar gözaltına alındı.

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı (RFEF) Angel Maria Villar göz altına alındı. İspanyol polisi tarafından düzenlenen operasyonda Villar'ın yanı sıra çok sayıda kişi gözaltına alınırken kayıtlara da el konuldu. İspanya'da baskınlar sadece Kraliyet Futbol Federasyonu'yla sınırlı kalmadı. Tenerife ve Valencia Futbol Federasyonları binalarına da polis baskın düzenledi.

Açıklamada, gerçekleştirilen baskında Angel Maria Villar ve oğlu Gorka Villar ile üç yöneticinin daha gözaltına alındığı belirtildi.

Operasyonda federasyon binasının yanı sıra tutuklanan kişilerin evlerine de baskın yapıldı. Hakim Santiago Pedraz'ın emriyle başlayan operasyonunun ana konusunun yolsuzluk olduğu belirtiliyor. Soruşturmanın 1 yıldan uzun süredir devam ettiği de öğrenildi.

İspanya hükümetine bağlı Spor Yüksek Konseyinden 2010 yılında 1,2 milyon euro haksız kamu yardımı almakla suçlanan RFEF Başkanı Villar hakkında soruşturma açılmıştı. İspanyol basınında yer alan haberlerde Villar'ın, 2018 FIFA Dünya Kupası'nı İspanya ve Portekiz'in ortaklaşa düzenlemesine destek sağlamak amacıyla söz konusu yardımı o dönemde aldığı öne sürülmüştü. RFEF tarafından ocak ayında yapılan açıklamada, söz konusu yardımın faiziyle devlete geri ödeneceği ifade edilmişti.

Villar, 1988 yılından bu yana yürüttüğü RFEF'teki başkanlığın yanı sıra FIFA'da asbaşkan olarak görev yapıyor.

(CNN Türk)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler