SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Barcelona'dan bomba transfer: Toni Duggan

Futbolda yeni sezon öncesi transferler baş döndürürken, İspanya’dan farklı bir ‘bomba’ transfer haberi geldi. Barcelona, bu kez kadın futbolunun Britanyalı yıldız forveti Toni Duggan’ı renklerine bağladı.

Everton ve Manchester City formaları giyen, Milli Takım’da attığı gollerle kadın futbolunun süperleri arasında gösterilen 25 yaşındaki Duggan, kariyerine kendi deyimiyle “Dünyanın en büyük kulübü” Barça’da devam edecek.

Steve Archibald, Mark Hughes ve Gary Lineker gibi Britanya’nın büyük futbolcularının izinden giderek Barcelona’ya transfer olan Duggan, bir haftadır İngiliz medyasının gündem maddelerinden biri oldu.

Transfer görüşmeleri, imzası ve hatta sağlık kontrolü Ada basını tarafından yakından izlenen Duggan, futbolculuğu kadar güzel fiziğiyle de ilgi odağı haline geldi. İngiliz oyuncu, iki yıllık imza attığı yeni kulübüyle hedefini Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu olarak açıkladı. Duggan, “İngiltere’de büyük başarılar kazandım ama fazlasını istiyorum. Şampiyonlar Ligi kupası kaldırmak harika olur” dedi.

TAKİPÇİ REKORU KIRIYOR

18. yaş gününde Avrupa Şampiyonası finalindeki ilk golü atarak İngiltere’nin kupaya uzanmasını sağlayan Duggan’ın hayran kitlesi de her geçen yıl artıyor. Genç yetenek, artık sosyal medya takipçisi 100 bini aşan tarihteki ilk İngiliz kadın futbolcu...

TÜRKİYE'YE HAT-TRICK YAPTI, MANCHESTER CITY'E İMZA ATTI!

11 yaşında geldiği Everton’da yetişen ve oradan İngiltere Milli Takımı’na seçilen Toni Duggan’ın yıldızı, Dünya Kupası elemelerinde Türkiye’ye attığı dört gol sonrası iyice parladı. 26 Eylül 2013’te Milli Takım’ın 8-0 yenildiği maçta kariyerinin ilk hat-trick’ini yapan Duggan, Adana’da 4-0 biten rövanşta da bir gol kaydetti.

İngiltere adına 14 maçta 8 gol atan Duggan, Türkiye maçlarından bir ay sonra Manchester City’ye imza attı.

‘KIZLAR FUTBOL OYNAYAMAZ!’

Futbol şehri Liverpool’da doğan ve küçük yaştan beri tek tutkusu olan top peşinde koştuğunu söyleyen Duggan, önce erkeklerle birlikte futbol oynadı. Kız takımı olmadığı için 8 yaş altı erkek takımında forma giyen tek kız olan Duggan, kardeşleri dışında aile büyüklerinden destek görmüş:

“Erkek kardeşlerim benim futbol oynamamdan önce hiç hoşlanmadı. Hatta bana ‘Kızlar futbol oynayamaz’ bile dediler. Aynı yaştaki erkek çocukları da onlardan iyi olduğum için hep beni kıskandılar...” (Haberturk)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler