SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Barcelona 5 - 0 Las Palmas

La Liga'nın 18. haftasında Barcelona, sahasında Las Palmas'ı 5-0'lık skorla mağlup etti. Arda Turan bu mücadelede 90 dakika sahada kaldı ve 1 gol attı. Milli oyuncu bu sezon resmi maçlarda 12 gole ulaştı ve kendi rekorunu kırdı.

İspanya La Liga'nın 18. hafta mücadelesinde Barcelona, Camp Nou'da Las Palmas'ı konuk etti.

Mücadeleye etkili başlayan Barca, yoğun taraftar desteği ile birlikte rakip kaleyi abluka altına aldı ve maçın başında golü buldu.

Andre Gomes'in asistinde sahneye çıkan Luis Suarez, 14. dakikada rakip ağları havalandırdı ve Katalan ekibini 1-0 öne geçirdi ve ilk devre bu skorla sona erdi.

Mücadelenin ikinci yarısında Bordo-Mavililer gol oldu yağdı. 52. dakikada Lionel Messi farkı 2'ye çıkardı. Bu kez de Rafinha'nın asistini boş geçmeyen Suarez, 57'de skoru 3-0'a getirdi.

Suarez'in hemen ardından sahneye Arda Turan çıktı ve 59. dakikada takımının 4. golünü attı. 80. dakikada transfer döneminde adı Galatasaray ile anılan Aleix Vidal maçta son sözü söyledi. 5-0.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele Katalan ekibinin 5-0'lık zaferi ile sonuçlandı. Bu galibiyetin ardından Barcelona 38 puana yükseldi ve maç fazlasıyla 2. sırada yer aldı. Las Palmas ise 24 puanda kaldı.

Mücadeleyi 1 gol ile tamamlayan milli oyuncumuz, 90 dakika sahada kaldı.

MESSI'NİN GOL ATMADIĞI LA LIGA TAKIMI KALMADI

Mücadelenin 52. dakikasında Barcelona'nın 2. golünü atan Arjantinli yıldız Lionel Messi'nin La Liga'da gol atmadığı takım kalmadı. Öte yandan Messi, Real Madrid'in efsanesi Raul'un ardından İspanya'da 35 farklı takıma gol atan ilk isim oldu.

ARDA TURAN KARİYER REKORU KIRDI

Takımının 4. golünü kaydeden Arda Turan, bu sezon resmi maçlarda gol sayısını 12'ye yükseltti ve bir sezondaki en çok golüne ulaşarak kariyer rekoru kırdı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler