SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kasper Schmeichel: 'Babamın şampiyon olduğu yaştayım'

Schmeichel ailesinde 2 Mayıs'ın her zaman ayrı bir yeri olacak. Baba Peter ve oğlu Kasper, kariyerlerindeki ilk Premier Lig şampiyonluklarını 2 Mayıs'ta kazandı.

Dün gece futbol tarihinin en güzel masalı gerçeği dönüştü ve Leicester City şampiyonluğunu ilan etti. Bu şampiyonlukta öne çıkan hikayeler Vardy ve Mahrez'in hikayeleriydi ama Kasper Schmeichel'ın serüveni ''Tarih tekerrürden ibarettir'' sözünün ispatı oldu. Danimarka'nın efsane kalecisi Peter Schmeichel'ın oğlu Kasper da babasının izinden giderek yeşil sahalara kaleci olarak adım attı. Babasının tarihinde ayı bir yere sahip olduğu Manchester United'ın ezeli rakibi Manchester City'de futbola başlayan Kasper, sonrasında birçok alt lig takımında oynadı ve Premier Lig arenasına asıl çıkışını Leicester City formasıyla geçtiğimiz sezon yaptı.

[İngiltere Premier Lig'de şampiyon Leicester City](https://www.mynet.com/ingiltere-premier-ligde-sampiyon-leicester-city-96029-myspor)

Ranieri önderliğinde bu sene yazılan peri masalında kalede gösterdiği başarılı performansla başrollerden birini alan Kasper'ı hikayenin sonunda büyük bir sürpriz bekliyordu. Dün gece takipçileri Tottenham'ın Stamford Bridge'de 2 puan kaybetmesiyle bitime 2 hafta kala tarihindeki ilk şampiyonluğu ilan eden Leicester City, 2 Mayıs 2016'da unutulmaz bir gece geçirdi. Aynı gün, aynı yaş 29 yaşındaki Kasper Schmeichel da kariyerindeki ilk Premier Lig şampiyonluğunu bu zaferle elde ederken, fazlasıyla şaşırtan bir gerçek ortaya çıktı.

[Gökhan İnler Schalke'de](https://www.mynet.com/gokhan-inler-schalkede-96048-myspor)

Kasper'ın babası Peter Schmeichel da Manchester United formasıyla elde ettiği ilk şampiyonluğu 2 Mayıs 1993'te kazanmıştı. 1993 senesinde 29 yaşında olan Peter Schmeichel, bu sayede oğluyla aynı günde ve aynı yaşta ilk şampiyonluğunu kazanmış oldu. Aston Villa kaybedince kutladılar.

1992-1993 sezonunda şampiyonluk için Aston Villa'yla çekişen Manchester United, bitime iki hafta kala Aston Villa'nın Oldham Athletic deplasmanında kaybetmesiyle şampiyonluğunu 2 Mayıs 1993'te ilan etti ve Peter zaferi takım arkadaşlarıyla kutladı. Aynı, Kasper Schmeichel'ın Tottenham'ın puan kaybından sonra Vardy'nin evinde şampiyonluk kutlaması gibi...

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler