SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mesut tembel mi?

Arsenal'in Alman futbolcusu Mesut Özil, tembel olduğu için eleştiriliyor. Ancak istatistikler tam tersini gösteriyor. Buna göre Özil, Şubat ayından bu yana Arsenal'in en çok koşu yapan oyuncusu durumunda.

Arsenal'li Mesut Özil, en çok tembel olduğu yönünde eleştiriler alıyor...

Peki Özil gerçekten tembel mi? İngiliz basınındaki yorumlar bu yönde olsa da istatistikler tam aksini gösteriyor. Buna göre, 4 aylık sakatlığının ardından sahalara dönen Mesut, 1 Şubat'tan bu yana toplam 63.24 kilometre ile Arsenal'in en çok koşan futbolcusu.

Özil'i, 62.97 kilometre ile Santi Cazorla takip ediyor. 60.88 kilometre ile Francis Coquelin ise üçüncü sırada yer alıyor. Bunun yanı sıra Mesut, Arsenal'in Everton ve Monaco ile oynadığı maçlarda da takımın en çok koşan oyuncusu oldu. İngiliz Daily Telegraph Gazetesine göre Mesut Özil'i tembel gösteren en büyük etken, topla buluştuğu anlarda vücudunu fazla hareket ettirmemesi.

Gazete ayrıca, yıldız oyuncunun topla çok mesafe kat etmediği için yaptığı koşuların yeterince fark edilmediği görüşünde. Oynadığı son 9 maçta 3 gol - 7 asistle mücadele eden Mesut Özil, eleştirilere karşın sakatlığının ardından gösterdiği performansla beğeni topluyor.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler