SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İngiltere'yi sallayan Türk

Premier Lig'de Liverpool'un Chelsea'ye yenildiği maçta sosyal medyaya, Emre Can damga vurdu. Kırmızıların tek golünü atan 20 yaşındaki futbolcu, belki takımının mağlubiyetine engel olamadı ama ortaya koyduğu performansla taraftarından geçer not aldı ve sosyal medyada da trend topic oldu.

İşte dev maçın özeti

[![Get Adobe Flash player](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2121498/640xauto.jpg)](http://www.adobe.com/go/getflashplayer)

 

Liverpool'un kendi evinde Chelsea’ye 2-1 yenildiği maçta, gündeme bir anda Kırmızıların Türk asıllı Alman oyuncusu Emre Can oturdu. Kariyerine Bayern Münih altyapısında başlayan 20 yaşındaki oyuncu, ev sahibinin tek, Liverpool kariyerinin ilk ve karşılaşmanın ise açılış golüne, uzaktan çektiği şutla imza attı. Defansa da çarpan top kaleci Courtois’i yanıltıp ağlara gitse de Liverpool, Jose Mourinho’nun Chelsea’sine yenilmekten kurtulamadı. Sosyal medyada bir anda ‘trend topic’ olan Emre Can’ın kariyerinde büyük rolü oynayan sezon ise 2013-14 sezonu oldu. Bu sezonda transfer olduğu Bayer Leverkusen’de iyi bir performans ortaya koyan Emre, bu sezon başında ise İngiliz kulübünün yolunu tuttu.

YENİ GERRARD MI?
Emre, Almanya Milli Takımı’nın çeşitli yaş kategorilerinde forma giyip kaptanlık yaparken, Türk pasaportu nedeniyle seçebilme şansı varken Türkiye’yi tercih etmedi. Almanya Milli Takmı’nda forma giymek istediğini belirten Emre Can, çok yönlü bir oyuncu olarak biliniyor. Defansın ortası, defansif orta saha, bek ve şimdi oynadığı gibi orta sahanın ortasında forma giyebilen genç yıldız, Brendan Rodgers tarafından ‘yeni Steven Gerrard’ olarak yetiştiriliyor. Topla oldukça hızlı olan ve atletik yeteneklerini sergileyebilen başarılı futbolcu, güçlü fizik yapısıyla da dikkat çekiyor.

LİVERPOOL’UN EN İYİSİ
Chelsea karşısında attığı gol Emre’nin twitter’da da günün başlığı olmasını sağladı. Birçok Liverpool taraftarı genç yıldızın soyadını kelime oyunlarında kullandı. Can, İngilizce’de ‘yapabilme’ anlamını taşıdığı için sosyal medyada ‘Emre yapabilir mi? Evet, Emre yapabilir (Yes, Emre Can)” ifadeleri kullanıldı. Öte yandan milli futbolcunun 16 milyon pound’a alınan Balotelli’den daha fazla gol attığı da vurgulandı. Zira İtalyan oyuncu bu sezon hiç gol atamadığı için eleştiriliyordu. Liverpool taraftarları da sahada en iyi performans gösteren oyuncuları olarak Emre’yi gösterdi.

4 yıl ilgilendiler hemen aldılar
Liverpool’un uzun zamandır radarında olan Emre Can’ın transfer hikayesi de aslında ilginç ve uzun. Kırmızıların 4 yıl boyunca takip havuzunda bulunan 20 yaşındaki futbolcu, Liverpool’a gelmeden 4-5 ay önce Rogers’ın kendisiyle ilgilendiğini öğrendi. Bayern Münih’in de geri alma opsiyonu olmasına karşın Emre, Bavyera temsilcisini tercih etmedi. Başka takımların da listesinde olmasına karşın Emre, Liverpool Hocası’yla konuştuktan sonra rotasını hemen İngiliz devine doğru döndürdü.

Benim yerim orta saha
Sahada birçok pozisyonda forma giyebilen Emre Can, kendisini en rahat hissettiği bölge sorulduğunda hiç düşünmeden orta sahanın ortası yanıtını veriyor. Ama bir klişeyi de eklemeden geçmiyor: “Hocam nerede görev verirse oynarım.”

Ribery’nin yeri ayrı
Kariyerine başladığı Bayern Münih’te kendisini en çok etkileyen ve yönlendiren ismin Franck Ribery olduğunu belirten Emre Can “Onunla aynı anda sahada olmak çok güzeldi. Onunla çok fazla sohbet ettik. Gerçekten benim için yeri çok ayrı. Ayrıca kendi pozisyonum için Bastian Schweinsteiger, Javi Martinez ve Luis Gustavo’dan da çok şey öğrendim” diyor.

Sami Hyypia yarattı
Bayern Münih’ten Bayer Leverkusen’e transfer olan Emre Can’a en büyük desteği, eski bir Liverpool efsanesi Sami Hyypia verdi. Milli futbolcunun yeteneklerine çok güvenen Fin futbol adamı, çok fazla Bundesliga tecrübesi olmamasına karşın Emre’ye sürekli forma verdi. 20 yaşındaki futbolcuyu bir ilk 11 futbolcusuna döndürdü. Hyypia, genç oyuncuya sürekli “Ben oyuncularımın yaşlarıyla değil yetenekleriyle ilgilenirim. Senin de özel bir yeteneğin var” ifadelerini kullandı. Emre de Bayer macerasından sonra kendisini eski antrenörü gibi Liverpool’da buldu.

EMRE CAN'IN KARİYERİNDEN ÖNEMLİ RAKAMLAR

9.75
Emre 9.75 milyon Sterlin karşılında Liverpool’a transfer oldu.

4
Emre, Bayern formasıyla sadece 4 Bundesliga maçı oynadı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler