SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İngiltere'de Chelsea zirveye oturdu

İngiltere Premier Lig'de ilk hafta karşılaşmalarının ardından Burnley'yi 3-1 mağlup eden Chelsea liderliğe oturdu.

Portekizli teknik adam Jose Mourinho yönetiminde gerçekleştirdiği transferlerle sezona iddialı bir giriş yapan "Maviler", ilk hafta mücadelesinde deplasmanda Burnley'yi 3-1 yendi. Burnley'nin Scott Arfield'ın golüyle öne geçtiği karşılaşmada, Chelsea'ye galibiyeti getiren golleri Diego Costa, Andre Schürrle ve Branislav Ivanovic kaydetti. Chelsea'de hazırlık maçında sakatlanan Didier Drogba, mücadelenin son dakikalarında görev yaptı.

*[ PREMİER LİG PUAN DURUMU](https://www.mynet.com/spor/iddaa/puandurumu?ligid=24)**

Geçen sezon beklenenden uzak bir performans sergileyen Manchester United, Hollandalı teknik adam Louis van Gaal yönetiminde çıktığı ilk resmi maçta, sahasında Swansea City'ye 2-1 mağlup oldu. Ki Sung-Yueng ve Gylfi Sigurdsson'un golleri, konuk takımı galibiyete taşıdı. "Kırmızı Şeytanlar"ın golü Wayne Rooney'den geldi.

Son şampiyon Manchester City, ilk hafta Newcastle United deplasmanından 2-0'lık galibiyetle döndü. İngiltere Community Shield Kupası'nda Arsenal'a 3-0'lık skorla boyun eğerek sezona istediği gibi bir başlangıç yapamayan Manchester ekibi, David Silva ve Sergio Agüero'nun golleriyle lige 3 puanla başladı.

Şampiyonluk adaylarından Liverpool ve Arsenal, ilk haftayı 2-1'lik galibiyetlerle kapadı. "Kırmızılar", sahasında Southampton'ı Raheem Sterling ve Daniel Sturridge'in golleriyle, Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turundaki rakibi Arsenal da seyircisi önünde Crystal Palace'ı Laurent Koscielny ve Aaron Ramsey'nin golleriyle geçmeyi başardı.

Premier Lig'de ilk hafta sonunda iki gole ulaşabilen tek oyuncu, West Bromwich Albion'dan Saido Berahino, gol krallığında zirvede yer alıyor.

SONUÇLAR

Manchester United-Swansea City: 1-2

West Ham United-Tottenham Hotspur: 0-1

West Bromwich Albion-Sunderland: 2-2

Stoke City-Aston Villa: 0-1

Queens Park Rangers-Hull City: 0-1

Leicester City-Everton: 2-2

Arsenal-Crystal Palace: 2-1

Liverpool-Southampton: 2-1

Newcastle United-Manchester City: 0-2

Burnley-Chelsea: 1-3

2. HAFTANIN PROGRAMI

23 Ağustos Cumartesi:

Aston Villa-Newcastle United

Chelsea-Leicester City

Crystal Palace-West Ham United

Southampton-West Bromwich Albion

Swansea City-Burnley

Everton-Arsenal

24 Ağustos Pazar:

Hull City-Stoke City

Tottenham Hotspur-Queens Park Rangers

Sunderland-Manchester United

25 Ağustos Pazartesi:

Manchester City-Liverpool

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler