SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arsenal Ospina'yı açıkladı

Arsenal, Kolombiya kalecisi David Ospina ile anlaşmaya vardığını açıkladı.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal, Fransa'nın  Nice takımından Kolombiyalı milli kaleci David Ospina'yı kadrosuna kattı.

Arsenal Kulübü'nden yapılan açıklamada, Nice ile transferi için  anlaşma sağlanan 25 yaşındaki Ospina ile uzun süreli bir kontrat imzalanacağı  duyurulurken, transferin ve sözleşmenin detayları hakkında bilgi verilmedi.  İngiliz basınında transferin 3,2 milyon sterlin karşılığında gerçekleştiği ve  sözleşmenin 4 yıllık olacağı öne sürüldü.

Kariyerine ülkesinin Atletico Nacional takımında başlayan Ospina, 2008  yılından bu yana Fransa'da Nice forması giyiyordu. Altı yıl boyunca mücadele  ettiği Fransa liginde 189 maça çıkan Kolombiyalı file bekçisi, 63 karşılaşmayı  gol yemeden tamamlamayı başardı. Takımı geçen sezon ligden düşmekten son hafta  kurtulmasına rağmen bireysel olarak başarılı bir performans sergileyen Ospina,  oynadığı 29 maçta kalesinde 24 gol gördü.

Çeyrek finalde Brezilya'ya 2-1 yenilerek elendikleri 2014 FIFA Dünya  Kupası'nda Kolombiya'nın kalesini koruyan Ospina, milli takım kariyerinde ise 49  maça çıktı. 

Transfer, resmi siteden böyle duyuruldu.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler