SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Chelsea de Galatasaray'a özendi!

2011 yazında Galatasaray'ın, Trabzonsporlu 3 futbolcuyu birden kadrosuna katması uzun süre tartışılmıştı. Bu günlerde Chelsea de aynı yoldan ilerliyor. Tek farkla; bordo-mavililerin aksine Atletico Madrid, kasasına 65 milyon euro koydu.

Chelsea, Atletico Madrid forması altında muhteşem bir sezon geçiren Filipe Luis ile anlaşmaya vardı. Söz konusu transfer, İspanyol kulübünün resmi internet sitesi üzerinden duyurulurken, Brezilyalı futbolcunun Londra'ya giderek yeni takımına katılacağı belirtildi.

MADRID-LONDRA TRANSFER HATTI
Bu anlaşmayla birlikte Maviler, son bir ay içeridinde Madrid temsilcisinden üçüncü transferini gerçekleştirmiş oldu.

Chelsea, bonservisini elinde bulundurduğu kaleci Thibaut Courtois'ı geri çağırarak, Atletico'ya ilk darbeyi vurdu. Belçikalı file bekçisi, son 3 sezondur kiralık olarak Madrid'in kadrosında yer alıyordu. İkinci şok Diego Costa ile geldi. Yıldız golcü, İspanya Milli Takımı forması altında mücadele ettiği Dünya Kupası sonrası İngiliz devine imza attı. Atletico'ya tarihi başarı kazandıran kadrodan son ayrılık haberi Filipe Luis'den geldi. 28 yaşındaki sol bekin de Jose Mourinho'nun takımını seçmesi dikkati çekti.

65 MİLYON EURO BONSERVİS
Atletico Madrid, Diego Costa ve Filipe Luis transferlerinden 65 milyon euro bonservis geliri sağladı. Costa'nın imzası için 32 milyon sterline (40 milyon euro) 'evet' diyen La Liga kulübünün, başarılı sol bekini de Chelsea'ye 25 milyon euroya gönderdiği belirtildi.

ATLETICO'DA 5 KUPA KAZANDI
2010-2011 sezonundan bu yana Atletico forması giyen Filipe Luis, İspanyol ekibinde 180 maça çıktı. Geçtiğimiz sezon La Liga Şampiyonluğu yaşarken, 2013'te İspanya Kral Kupası'nı kaldırdı. Sambacı ayrıca, UEFA Avrupa Ligi'nde bir, UEFA Süper Kupası'nda ise 2 kez zafer tattı.

"HAYATIMIN EZ ZOR KARARI"
Brezilyalı futbolcu, Atletico Madrid'e veda etmek için basın toplantısı düzenledi. İspanyol kulübünde unutulmaz yıllar yaşadığını belirten Luis, "Atletico Madrid, bana oğlu gibi davrandı. Diego Simeone, bir teknik direktörden daha fazlası. Bu zamana kadar forma giydiğim kulüpler arasında en çok bağlılık hissettiğim Atletico Madrid. Beni desteklediği için yürekten teşekkürler. Hayatımın en zor kararını aldım. İngiltere benim için farklı bir futbol ve farklı bir kültür olacak ama bu tecrübeyi yaşamak istiyorum. Chelsea, İngiltere'de oynamak için ideal bir kulüp" dedi.

TRABZONSPOR'DAN GELENLER İLE ŞAMPİYONLUK
Galatasaray , 2011-2012 sezonu öncesi Trabzonspor'dan 3 futbolcu transfer etmişti. Sözleşmesi sona eren Selçuk İnan ve Ceyhun Gülselam'ı ücretsiz kadrosuna katan sarı-kırmızılılar, Engin Baytar'ı ise 1.1 milyon euro bonservis bedeli karşılığında almıştı.

Selçuk-Engin ikilisi, ilk sezonlarında sergiledikleri performansla Galatasaray'ın lig şampiyonluğunda önemli rol oynamıştı. (radikal)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler