SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Liverpool'un şampiyonluk yürüyüşü

Nefes kesen maç Liverpool'un! İngiltere Premier Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren iki takımın maçında kazanan Liverpool oldu. Manchester City'i 3-2'lik skorla geçen Liverpool ligin bitimine 4 maç kala şampiyonluk yolunda avantaj yakaladı.

Premier Lig'de haftanın en önemli maçında lider Liverpool ile üçüncü sıradaki Manchester City karşı karşıya geldi.

Anfield Road'da oynanan karşılaşmayı Liverpool 3-2 kazanarak kritik bir 3 puanı hanesine yazdırdı.

Bu sonucun ardından lider Liverpool puanını 77'ye çıkararak ligin bitimine 4 maç kala şampiyonluk yolunda önemli bir adım atarken Manchester City ise 2 eksik maçına rağmen 70 puanda kaldı.

Liverpool'a galibiyeti getiren golleri Sterling, Martin Skrtel ve Philippe Coutinho kaydetti. Manchester City'nin golleri ise Glen Johnson (kk) ve David Silva'dan geldi.

Liverpool'da Jordan Henderson 90. dakikada kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Anfield Road Stadı'nda hakem Mark Clattenburg'un yönettiği maç öncesinde, 15 Nisan 1989 yılında yaşanan Hillsborough faciasında hayatını kaybeden 96 Liverpool taraftarı anıldı. Mücadele, faciada yaşamını yitirenlerin anısına 7 dakika geç başlarken, "KOP" tribünlerinde 96 koltuk boş bıraklıdı.

Liverpool, karşılaşmanın hemen başında Sterling'in attığı golle 1-0 öne geçti. Ev sahibi ekibin 6. dakika gelişen atağında Suarez'in derinlemesine pasıyla hareketlenen Sterling, ceza alanında şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

25. dakikada sağ taraftan kullanılan korner atışında, kaleci Hart Liverpool kaptanı Gerrard'ın kafa vuruşunda topu muhteşem bir refleksle çıkardı. Bu pozisyonun devamında sol taraftan kullanılan kornerde, ceza alanında iyi yükselen Skrtel kafa vuruşuyla topu uzak köşeden filelerle buluşturdu ve takımını 2-0 öne geçirdi.

Manchester City, ilk yarının sonlarına doğru net pozisyonlar bulsa da skor üretemedi ve Liverpool soyunma odasına 2-0 üstün gitti.

İkinci yarıya baskılı başlayan konuk ekip, 5 dakika içinde skorda eşitliği sağladı. 57. dakikada son çizgiye kadar inen Milner'in çıkardığı pası ceza alanında Da Silva tamamladı ve fark bire indi. 62. dakikada ceza alanında topla buluşan Da Silva'nın vuruşunda, Liverpoollu Johnson'ın müdahalesine rağmen meşin yuvarlak ağlarla buluştu ve skora denge geldi.

78. dakikada Manchester City savunmasının uzaklaştırmak istediği top Coutinho'da kaldı. Brezilyalı futbolcu, meşin yuvarlağı kaleci Hart'ın solundan ağlara gönderdi ve Liverpool maçta yeniden öne geçti. Uzatma dakikalarında Henderson, rakibi Nasri'ye yaptığı sert müdahalenin ardından kırmızı kart gördü.

Kalan dakikalarda skoru koruyan ve maçı 3-2 kazanan Liverpool, 77 puanla liderliğini sürdürdü. Ligde 2 maç eksiği bulunan Manchester City ise 70 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Liverpool karşılaşmada, Mignolet, Johnson, Skrtel, Sakho, Flanagan, Henderson, Gerrard, Coutinho (Moses), Sterling (Lucas), Suarez ve Sturridge (Allen), konuk ekip ise Hart, Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy, Toure (Garcia), Fernandinho, Jesus Navas (Milner), Silva, Nasri ve Dzeko'dan (Agüero) oluşan kadrolarla mücadele etti.


Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler