SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte o dövmenin sırrı

Manchester City'nin Arjantinli golcüsü Sergio Agüero, her zaman özgüveni yüksek bir futbolcu oldu.

Tabiki haklı bir gerekçesi vardı. Sıkı bir Independiente taraftarı olan Arjantinli, henüz daha 15 yaşında iken sevdiği takımın formasıyla sahaya çıktı. Daha sonra Atletico Madrid'e gelerek Fernando Torres ve Diego Forlan gibi yıldız isimlerle beraber oynama fırsatı buldu.

Şeytan tüyüne sahip olduğunu kabul eden Agüero: "Her daim üzerimde parıldayan şanslı bir yıldız olmalı." ifadesini kullandı. 2011 yılında 38 milyon sterlin bonservis ücretiyle Eastlands'ın yolunu tutarken, sezonun son maçında attığı enfes golle City'ye şampiyonluğu getirdi. Arjantinli, "Böyle bir anın kariyerinizde tekrar olup olmayacağını bilemezsiniz. Kendimi çok şanslı ve kutsanmış hissediyorum. Tüm umutların tükendiği o dakikalarda, yapmam gereken şey için, o gücü bir şekilde içimde buldum." şeklinde konuştu.

Agüero, zaman zaman sağ kolundaki Tengwar alfabesiyle yazılmış dövmesiyle ön plana çıkıyor. Tolkien'in yarattığı Yüzüklerin Efendisi'ndeki Elf diline özgü bir şekilde yazılan dövme, Elfçe'de 'Kun Agüero' anlamına geliyor. Belki de Sergio'yu en doğru biçimde ifade eden bir Orta Dünya dili olan Elfçe, "yazı dilinin ruhsal ve derin anlamını" içinde barındırıyor. Atletico'daki eski takım arkadaşı Torres'in sağ kolunda da benzer bir dövme alıyor.

Golcü oyuncu, City formasıyla ağları her havalandırışında kolundaki oğlu Benjamin'in adının yazılı olduğu dövmeyi öpüyor. "Oğlumun varlığı bana güç veriyor. Bana bir amaç veriyor. Her gol attığımda ilk o aklıma geliyor." sözleriyle çocuğuna karşı olan sevgisini kelimelere döktü. Eğer sahadayken Sergio'nun dövmesini net olarak göremiyorsanız, her maç öncesinde yaptığı çıkış tünelindeki totem seansı sırasında inceleyebilirsiniz.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler