SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cenk Tosun'dan Stoke City'e 2 gol!

Stoke City-Everton maçında Cenk Tosun iki golle yıldızlaştı. Premier Lig'in 31. haftasında Everton'ın deplasmanda Stoke City ile karşılaştığı maçın 69 ve 84. dakikalarında sahneye çıkan Cenk Tosun attığı iki golle Everton'ı galibiyete taşıdı. Cenk Tosun bu gollerle son 3 maçında 4. golünü attı. İşte Cenk Tosun'un golleri...

Premier Lig'in 31. haftasında Cenk Tosun'un takımı Everton deplasmanda Stoke City ile karşılaştı. Milli futbolcumuz Cenk Tosun, 69. ve 84. dakikalarda attığı gollerle Everton'a galibiyeti getirdi. Cenk Tosun bu gollerle Premier Lig'deki gol sayısını 4'e yükseltti.

Yoğun kar yağışı altında geçen mücadelede 30. dakikada Stoke City kırmızı kart gördü. Charlie Adam rakibine yaptığı sert hareket nedeniyle takımını 10 kişi bıraktı. İlk yarı 0-0 sona erdi. Dakikalar 69'u gösterdiğinde sahneye çıkan milli yıldızımız Cenk Tosun attığı golle Everton'ı 1-0 öne geçirdi. 77'de 10 kişilik Stoke City'de Moting golü attı ve durumu 1-1 yaptı.

84. dakikada bir kez daha sahneye çıkan maçın yıldızı Cenk Tosun, Walcott'un asistinde topu ağlara göndererek Everton'ı 2-1'lik galibiyete taşıdı. Bu sonuçla Everton puanını 40 yaparken, Stoke City ise 27 puanda kaldı.

CENK TOSUN EVERTON TARİHİNE GEÇTİ Cenk Tosun bu golleriyle Everton formasıyla Romelu Lukaku'nun Aralık 2016'daki Watford maçından bu yana bir deplasmanda iki gol atan ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

SAM ALLARDYCE'TAN CENK TOSUN'A ÖVGÜLER
İngiltere Premier Lig'de Stoke City'yi 2-1 yenen Everton'ın gollerini atan Cenk Tosun, yüksek performansıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Everton'ın sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabında yer alan açıklamada, yapılan ankette taraftarlarca en çok oyu alan milli futbolcunun, maçın oyuncusu seçildiği belirtildi.

Maçın ardından düzenlediği basın toplantısında Cenk Tosun'un performansını öven Everton'ın teknik direktörü Sam Allardyce ise "Cenk, yabancı bir ülkeden ocak ayında gelerek kadroya katılmasına rağmen birçok forvet oyuncusuna oranla çok daha çabuk takımıyla uyum sağladı" dedi.

Dubai'de yaptıkları kamp sırasında Cenk Tosun'un çok iyi bir performans sergilediğini belirten Allardyce, "Dubai'de fazladan antrenmanlar yaptı ve takım arkadaşlarıyla kaynaşma imkanını buldu. İlk 11'de oynadığından bu yana çabalarının karşılığını sahada almaya devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Son 3 lig maçında 4 kez ağları sarsan Cenk'in takımını taşıdığını belirten 63 yaşındaki teknik adam, "Geçen haftaki Brighton maçının ardından bugün de kazanmamızın tek nedeni Cenk Tosun. Bölgesine ne zaman top atılsa bunu değerlendiriyor. Artık topu ayağında daha iyi tutuyor. Kafasıyla, sol ve sağ ayağıyla son derece bitirici. Tutkulu oynuyor ve doğru zamanda, doğru yerde olma yeteneğine sahip" ifadelerini kullandı.

Evertonlı taraftarlar da sosyal paylaşım sitelerindeki mesajlarında, maçın zorlu hava koşullarında oynanmasına rağmen Cenk Tosun'un üstün performansı sayesinde 3 puanı aldıklarını yazdı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler