SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Chelsea 2 - 3 Burnley

İngiltere Premier Lig'de son şampiyon Chelsea, sezona kabus gibi başladı. Maviler, Eden Hazard ve Diego Costa'sız çıktığı maçta, geçen sezonu küme düşme hattının hemen üzerinde bitiren Burnley'e 3-2 yenildi.

Chelsea, yeni sezona kabus gibi başladı. Londra'nın Mavileri, konuk ettiği Burnley karşısında tutunamadı ve sahadan 3-2 yenik ayrıldı. Ev sahibi ekipte kaptan Gary Cahill 14, Cesc Fabregas ise 81. dakikalarda gördükleri kırmızı kartlarla oyun dışı kaldı.

Chelsea için kabus 14. dakikada başladı. Takımdan ayrılan John Terry'nin yerine kaptanlık pazubandını takan Gary Cahill, 14. dakikada kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Galli forvet Sam Vokes iki kez ağları havalandırırken, Stephen Ward'ın harika golüyle, Shaun Dyche'nin öğrencileri bir anda 3-0 öne geçti. Konuk ekip, soyunma odasına da bu skorla girdi. Devre arasında ise Chelsea taraftarları takımını yuhaladı.

Burnley karşısında ilk yarıyı 3-0 geride tamamlayan Chelsea, ilkleri yaşadı. Londra temsilcisi, lig tarihinde ilk kez sahasında oynadığı bir maçın ilk yarısını 3-0 geride kapadı. Chelsea ayrıca, yeni sezona ilk yarıda kalesinde 3 gol görerek başlayan ilk son İngiltere şampiyonu oldu.

2. yarıda Burnley, skoru korumaya giderken; Chelsea'de yeni transfer Alvaro Morata 59'da Michy Batshuayi'nin yerine oyuna girdi. 10 dakika sonra Willian'ın sağ kanattan ortasını altı pas ön çizgisi üzerinde kafayla ağlarla buluşturan İspanyol forvet, farkı 2'ye indirdi.

73. dakikada Willian, aşırtma bir vuruşla topu cezasahası sağ içine bıraktı. Christensen, çaprazdan topu kaleye gönderdi, çizgide Morata dokundu ve Burnley ağları havalandı. Ancak hakem İspanyol oyuncunun ofsayt olduğunu belirledi.

Chelsea'de planlar 81. dakikada iyice bozuldu. 81'de Cesc Fabregas'ın 2. sarı kartla oyun dışı kalmasıyla Chelsea 9 kişi kaldı. Buna karşın, 88'de Azpilicueta'nın, Burnley yarı sahasının ortalarından cezayayı üzerine doğru gönderdiği topu Morata kafayla aşırttı. Bir anda cezasahası sol içinde topla buluşan David Luiz ağları havalandırdı ve farkı 1'e indirdi: 2-3.

90'da Burnley'in bir şutu direkten dönerken, Burnley maçtan 3-2 galip ayrıldı.

Yeni sezonun ilk maçında kalesinde 3 gol gören ilk son şampiyon olan Chelsea, Leicester City'nin ardından yeni sezona yenilgiyle başlayan 2. Premier Ligi ekibi oldu. Leicester, geçen sezonun ilk maçında Hull City'ye 2-1 yenilmişti.

Premier Lig'de günün biten maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

Watford 3 - 3 Liverpool
Crystal Palace 0 - 3 Huddersfield
Everton 1 - 0 Stoke
Chelsea 2 - 3 Burnley
Southampton 0 - 0 Swansea
W.B. Albion 1 - 0 Bournemouth

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler