SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Spor camiası Mustafa Koç'u unutmadı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un vefatı spor dünyasında da büyük üzüntü yarattı. Üyesi olduğu Fenerbahçe başta olmak üzere birçok spor kulübü ve sporcu başsağlığı mesajı yayınladı.

BARCELONA:

Barcelona Kulübü Başkanı Josep Bartomeu, Mustafa Koç'un vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı. Kişisel Twitter hesabında yer alan mesajda, "Mustafa Koç'un ölümünden dolayı çok üzgünüz. Huzur içinde yatsın" diye yazan Bartmoeu, ayrıca Mustafa Koç ile yan yana çekilmiş bir fotoğrafını yayınladı.

Fenerbahçe: "Mustafa V. Koç'u kaybettik" başlığıyla verilen mesajda şu ifadeler yer aldı:

"Eski asbaşkanlarımızdan Sayın Ali Koç’un ağabeyi, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı, kulübümüzün 4894 numaralı kongre üyesi Sayın Mustafa V. Koç’un bu sabah saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ettiği haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Merhum Sayın Mustafa V. Koç’a Allah’tan rahmet, başta Koç Ailesi olmak üzere merhumun tüm yakınları ve sevenlerine baş sağlığı dileriz."

[Fenerbahçe Mustafa Koç'u hiç unutmayacak](https://www.mynet.com/fenerbahce-mustafa-kocu-hic-unutmayacak-91989-myspor)

Galatasaray: Türk iş dünyasının önde gelen isimlerinden, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Koç’un, geçirdiği kalp krizi sonucunda erken yaşta hayatını kaybetmesinden dolayı derin bir üzüntü duyuyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır dileriz. Ülkemizin başı sağ olsun.

Galatasaray Spor Kulübü

Beşiktaş : "Mustafa Koç'un Vefatını Derin Üzüntüyle Öğrenmiş Bulunmaktayız

Türk iş dünyasının değerli ismi, Beşiktaş Divan Kurulu Üyesi Rahmi Koç'un sevgili oğlu, Koç Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un ani vefatı kulübümüzü ve camiamızı derinden üzmüştür.

İşadamı kimliğiyle ülkemize önemli hizmetlerde bulunan Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, Koç Ailesine, güzide sponsorumuz Koç Topluluğuna, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Beşiktaş JK"

Trabzonspor:

Gaziantepspor: Türk sanayiinin ve ekonomisinin gelişmesi sürecinde önemli rol üstlenmiş, çok sayıda insanımıza iş ve eğitim olanağı yaratmış, ülkemizin değerli iş adamlarından Mustafa Koç’un vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

Merhum Mustafa Koç’a Allah'tan rahmet, Koç Ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Gaziantepspor Kulübü

TFF:

TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU
Türk sporuna ve özellikle Türk basketboluna büyük katkılarda bulunan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un, geçirdiği kalp krizi sonrasında vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.Türkiye Basketbol Federasyonu olarak merhuma Allah’tan rahmet, Koç ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU
"Değerli büyüğümüz, bir dönem aktif olarak otomobil sporlarında yer alan camiamızın duayeni sayın Mustafa Koç'u kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Değerli Koç ailesinin acısını paylaşıyor, merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz." Serkan YAZICI Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı

İŞTE O PAYLAŞIMLAR:

Mustafa Koç kimdir?

1960 yılında doğan Mustafa V. Koç, Koç Ailesi’nin 3. Kuşak üyesi ve işadamıdır. ABD’de George Washington Üniversitesi İşletme bölümünden 1984 yılında mezun olmuştur.

Çalışma yaşamına 1984’te Tofaş’ta Müşavir olarak başlayan Koç, Ram Dış Ticaret’te Satış Müdürlüğü ve Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 1992 yılında Koç Holding’e geçerek sırasıyla Başkan Yardımcılığı, Başkan, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürütmüştür. 2003 yılından beri Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Onursal Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Üyesi'dir. Genç Başkanlar Organizasyonu üyesi olup, JP Morgan Uluslararası Konseyi’nde, Rolls-Royce Uluslararası Danışma Kurullarına ve Council on Foreign Affairs Uluslararası Konseyi’nde yer almaktadır. Bilderberg Toplantılarının Yürütme Kurulu Üyesi’dir. 2005 yılında İtalya Hükümeti’nin Cavaliere D’Industria nişanı ile ödüllendirilmiştir.

Mustafa V. Koç, ekonomik ve sosyal kalkınmaya büyük önem veren ve bu alanda World Monuments Fund ve Carnegie Vakfı ile BNP Paribas gibi saygın kuruluşlarca ödüllendirilen Koç Ailesi’nin sosyal ve kültürel yaşama katkılarını hayata geçiren Vehbi Koç Vakfı’nın Yönetim Kurulu ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Üyesi’dir.

1960 yılında doğan Koç, evli ve iki kız çocuğu babasıdır. Almanca ve İngilizce bilmektedir.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler