SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

“Kevin Grosskreutz Galatasaray’dan ayrılacak mı?” sorusu yanıt buldu

Galatasaray’da Kevin Grosskreutz depremi! Kevin Grosskreutz Galatasaray’dan ayrılacak mı? Galatasaraylı taraftarların merakla beklediği Kevin Grosskreutz hakkında son gelişmeler haberimizde...

Kevin Grosskreutz Galatasaray’dan ayrılacak mı? sorusu yanıtlandı. Sezon başında transferinde büyük bir kriz yaşanan ve lisansı zamanında çıkmadığı için devre arasına kadar forma giyme şansını kaybeden Kevin Grosskreutz hakkındaki gelişmeler gündeme damgasını vurdu. Kevin Grosskreutz’un takımdan ayrılmak istediği yönündeki iddialar spor haberleri gündeminde yer alıyor.

Kevin Grosskreutz hakkındaki kriz bizzat Mustafa Denizli tarafından dile getirilmişti. Galatasaray’da teknik direktörlük koltuğuna oturan Denizli; “Kevin Grosskreutz ayrılmak ve ülkesine dönmek istiyor. "Kevin bana geldi ve 'Ailemden uzak kalamıyorum. Almanya'da dönmek istiyorum' dedi. Bundan sonrası yönetim kurulunun kararıdır. Oturup konuşacaklar" diye konuşmuştu. Konuyla ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Milliyet’in haberine göre; Grosskreutz’un her fırsatta Almanya’ya gitmesi Denizli’yi rahatsız etti. Denizli’nin tecrübeli oyuncuyla görüştüğü belirtilirken; “Sürekli Almanya’ya gidip gelerek Ocak ayına hazır hale gelemezsin. Bu yüzden Almanya’ya gidip gelmekten vazgeçmelisin.” dediği öğrenildi. Bu sözlerin üzerine mutsuzluğu artan Grosskreutz takımdan ayrılma kararı aldı.

AİLESİNDEN AYRI KALAMIYORDU

Kevin’in sürekli Almanya’ya gitmesinin altında yatan sebep ise ailesinin Almanya’da yaşaması ve Kevin’in sürekli ailesini görmek istemesi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Mustafa Denizli; “Kevin, ‘Ailemden ayrı kalamam. Burada devam edemem.’ dedi. Ona, benim için oyuncuların mutluluğunun önemli olduğunu söyledim. Kendisi bugünkü çalışmaya da katılmadı. Bundan sonraki süreci yönetimimizle görüşeceğiz.” diye konuştu.

SEMİH’TEN GROSSKREUTZ HAKKINDA SERT SÖZLER

Galatasaray cephesinden takımla henüz resmi maça çıkmadan ayrılmak isteyen Kevin Grosskreutz'a ilk tepki Semih Kaya'dan geldi. Rıdvan Dilmen'in sunduğu Adil Oyun programına konuşan başarılı oyuncu, "Grosskreutz 28-29 yaşında. Ailesinden ayrı kalamıyormuş. Bu yaştaki adam ailesinden nasıl ayrı kalamıyor şaşırdım doğrusu" diyerek düşüncelerini dile getirdi.

KEVİN GROSSKREUTZ KİMDİR?

Rot Weiss Ahlen ekibinin altyapısından yetişen Grosskreutz, ilk profesyonel sözleşmesini yine bu takımla imzaladı. 27 yaşındaki oyuncu, 2009 yılında bonservis bir şekilde Dortmund'a transfer oldu. Dortmund'la 200'e yakın resmi karşılaşmaya çıkan Grosskreutz, iki kez Bundesliga şampiyonluğu, bir kez DFB Pokal şampiyonluğu bir kez de Almanya Milli Takımı'yla dünya şampiyonluğu yaşadı.

Sağ bek bölgesinde ve orta sahanın sağında oynayabilen Grosskreutz, şubat ayında geçirdiği sakatlık sonrası 6 hafta sahalandan uzak kalmıştı. Alman futbolcu geçtiğimiz sezon Bundesliga'da 17 resmi maça çıkarken, Şampiyonlar Ligi'nde 4 mücadelede de Dortmund forması giydi. Alman Milli Takımı'nın 2014 Dünya Kupası Finalleri'ndeki kadrosunda görev alan Grosskreutz, bu sezon Dortmund'un B takımı ile maçlara çıktı.

Galatasaray, bonservisi için 1.5 milyon Euro ödediği Kevin Grosskreutz ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştı. Yapılan anlaşma gereği Alman futbolcuya 3 yıl için 4 milyon 850 bin Euro garanti para ve 20 bin Euro maç başı ücret ödenmesi gerekiyordu. Ancak, evraklarının yetişmemesi nedeniyle FIFA bu transferi geçerli saymayınca, Grosskreutz hiçbir maçta forma giyemedi.

GROSSKREUTZ TEKLİFİ ALDI, RESTİ ÇEKTİ – OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler