SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çaykur Rizespor 4-3 Galatasaray maç özeti ve golleri

Spor Loto Süper Ligi'nin 11. haftasında oynanan Galatasaray Çaykur Rizespor maç özeti Mynet Spor'da. İşte, çok gollü bir karşılaşmaya ev sahipliği yapan Rizespor - Galatasaray maç özeti ve önemli anları...

Türkiye Spor Toto Süper Ligi'nin 8. haftasında Galatasaray, Çaykur Rizespor'u evinde ağırladı. Heyecanlı bir 90 dakikayı futbolseverlerle buluşturan Rizespor Galatasaray maçında Sarı-kırmızılılar sahadan 4-3 mağlubiyet ile ayrıldı. Galatasaray'ın golleri 4. dakikada Sneijder, 66. dakika'da Podolski ve 75. dakikada Olcan kaydetti. Rizespor'un gollerini 90 artı 2'de Kweuke, dakika 19 ve 4. dakikada Mehmet Akyüz ve 90 artı 5'de Deniz'den geldi. İşte Rizespor Galatasaray maçı özeti, önemli pozisyonları ve golleri...

ÇAYKUR RİZESPOR - GALATASARAY MAÇI CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

Spor Toto Süper Lig'de sıkıntılı süreci atlattıktan sonra oynanan oyun ve alınan puanlarla taraftarının gönlünü alan Galatasaray zorlu Çaykur Rizespor deplasmanında sahaya ofansif bir 11'le çıktı. Hamza Hamzaoğlu kadrosunda satrafor pozisyonunda oynayan (Burak Yılmaz, Podolski, Umut Bulut) 3 oyuncusunu da sahaya sürdü. Sarı-kırmızılıların saha içi dizilişine önde yapılan baskı da eklenince ev sahibi ekibi yarı sahasına hapseden aslan golü bulmakta da zorlanmadı. 4. dakikada Sneijder soldan ceza sahasına girer girmez çıkardığı füze ile Itandje'yi avladı ve takımını 1-0 öne taşıdı.

Erken gelen golle daha da iştahlanan Galatasaraylı futbolcular ayağa yaptıkları paslarla rakibi kendi yarı sahasına hapsetselerde 18. dakikada işler tersine dönmeye başladı. İlk olarak kaptan Selçuk İnan sakatlığı nedeniyle yerini Rodriguez'e bıraktı. Maçta sürekli hızlı hücum kovalayan Yeşil-Beyazlılar 19. dakikada aradığı fırsatı yakaladı. Hikmet Karaman'ın öğrencileri, orta alanda kaptıkları topu Mehmet Akyüz ile buluşturdu. Genç yıldız ceza sahasına girer girmez şutunu çekti ve bu sezon Lig'de ilk golünü kaydetti:1-1.

Galatasaray Rizespor karşılaşmasında, Sarı-kırmızılıların cephesinde sorunlar devam etti. 24. dakikada bir oyuncu değişikliği daha yapıldı. Sakatlanan Hakan Balta kenara geldi. Hakan Balta'nın yerine Semih Kaya oyuna girdi. Yaşanan sakatlıklar sonrası oyun kurmakta zorlanan Galatasaray'da Sneijder'in top çıkarmak için geri gelmesi ile hücumda aksamalar başladı. Skorda eşitliği yakalayan Rizespor, ileride organize olamayan Galatasaray karşısında oyuna da ortak oldu. Devrenin bitimine saniyeler kala sahneye bir kez daha Mehmet Akyüz çıktı. Kullanılan serbest vuruşta barajın arkasına gönderilen topa dokunan Akyüz, takımını 2-1'lik üstünlüğe taşıdı. Galatasarat - Rizespor maçında İlk yarı bu skorla sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci 45 dakikasında Rizespor sahaya oynamak için değil de oynatmamak için çıtkı. Skor üstünlüğünü de elinde bulunduran ev sahibi ekip topu Galatasaray'ın kontrolüne bırakarak savunma yapmayı tercih etti. Takım halinde yaptıkları savunma ile Sarı-Kırmızılılara boşluk vermemeye çalıştılar. Kadrosunda Sneijder, Podoski gibi şut özelliği yüksek oyuncuları olan Galatasaray rakibin bu oyununa faturayı hemen kesti. 65. dakikada Alman yıldız Podolski'nin ceza sahasının dışından gönderdiği sert şut ağlarla buluştu:2-2. Olcan Adın, 75. dakikada kullanılan köşe vuruşu sonrası gelen topa altı pasiçinde vurdu ve kaleci Itandje'ı avladı. Galatasaray, bu golle Çaykur Rizespor karşısında 3-2 öne geçti. Galatasaray'da 82. dakikada bir sakatlık daha yaşandı. İkili mücadelede çarpışmadan dolayı yerde kalan Semih Kaya, sedyeyle saha kenarına geldi. Semih'in yerine Denayer girdi. Galatasaray'da Umut Bulut, 88. dakikada rakibine arkadan yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü. İkinci kez sarı kart gören tecrübeli oyuncu kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Galatasaray tribünleri galibiyet şarkıları söylerken Çaykur Rizespor tehlikeli geldiği bir atakta golü buldu. Kweuke, 90+2'de Galatasaray ceza sahasına gönderilen topu iyi kontrol ederek düzgün bir şekilde ağlara gönderdi. Bu golün üzerinden çok geçmeden sahneye Deniz Kadah çıktı. 29 yaşındaki oyuncu ceza sahası içerisinde seken topa vurdu, ağları havalandırdı. Bu gol aynı zamanda 90 dakikanın da skorunu belirledi.

Karşılaşmada başka önemli pozisyon ollmayınca Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray Çaykur Rizespor'a 4-3 yenildi.

ÇAYKUR RİZESPOR 4 - 3 GALATASARAY

STAT: Yeni Rize Şehir

HAKEMLER: Serkan Çınar, Süleyman Özay, Esat Sancaktar

ÇAYKUR RİZESPOR: Itandje, Godfrey, Viera, Koray, Robin (Dk.80 Patryk), Chevalier, Eren, Mehmet (Dk.73 Deniz Kadah), Orhan, Ahmet (Dk62 Dawood), Kweuke

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan (Dk.23 Semih (Dk.83 Denayer), Olcan, Selçuk (Dk.18 Rodriguez), Sneijder, Umut, Podolski, Yasin, Burak

SARI KARTLAR: Kweuke, Godfrey (Çaykur Rizespor), Chedjou, Umut Bulut, Yasin, Olcan (Galatasaray)

GOLLER:Dk.19-45 Mehmet Akyüz (2), Dk.90+2 Kweuke, Dk.90+5 Deniz (Çaykur Rizespor), Dk.4 Sneijder, Dk.66 Podolski, Dk.75 Olcan (Galatasaray)

KIRMIZI KART: Dk.88 Umut Bulut (Galatasaray)

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler