SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Letonya – Kazakistan maçı canlı yayınla Kanal 7/24’te

EURO 2016 elemelerinde Türkiye’nin kaderini çizecek maçlardan biri olan Letonya – Kazakistan karşılaşması canlı yayınla Kanal 7/24’ten izlenebilecek. Letonya – Kazakistan canlı yayın bilgileri ve maçla ilgili detaylar haberimizde.

EURO 2016 elemeleri A Grubu’nda Türkiye’yi yakından ilgilendiren Letonya –Kazakistan maçı canlı yayınla Kanal 7/24’ten izlenebilecek. Türkiye’nin turnuvaya doğrudan gitmesiyle yakından ilintili olan bu karşılaşma, Kanal 7/24 canlı yayın vasıtasıyla izleyicilere ulaşacak. Saat 21:45’te Letonya’da bulunan Skonto Stadı’nda başlayacak karşılaşmada İskoç hakem Steven McLean düdük çalacak. Grubun iki zayıf takımının karşılaşması, Türkiye’nin EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na doğrudan katılma şansıyla çok yakından ilgili.

Kanal 7/24’ü canlı izlemek çok kolay. **http://www.kanal724.com.tr

** sitesine girerek canlı yayın butonuna tıklayabilir ve Kanal 7’24’ü canlı izleyebilirsiniz. Letonya – Kazakistan maçının heyecanını da bu şekilde yaşayabilirsiniz.

EURO 2016’YA DOĞRUDAN GİTME ŞANSI

Letonya – Kazakistan maçı bizim için çok büyük bir öneme sahip. Statüye göre eleme gruplarını ilk iki sırada bitiren takımlar EURO 2016’ya doğrudan katılma şansı bulacak. Türkiye’nin grubunda İzlanda ve Çek Cumhuriyeti’nin katılması kesinleşti. Üçüncü sırada bitiren takımlar ise kendi aralarında play-off oynayacak ve play-off turlarını geçen takımlar turnuvaya katılacak. Fakat bir istisna, Türkiye’nin turnuvaya doğrudan katılma ihtimalini güçlendirdi. Statüye göre, eleme gruplarının en iyi üçüncüsü de turnuvaya direkt katılma hakkı kazanacak. Buna en çok yaklaşan takım ise Türkiye.

Türkiye’nin en iyi üçüncü olması için öncelikle bu akşam oynayacağı İzlanda maçını kazanması gerekiyor. Maç kazanıldığı takdirde Türkiye grupta üçüncülüğü garantileyecek. Ardından gözler Letonya –Kazakistan maçında olacak. Elemelerde bir grupta 8, diğerlerinde 9 takım olduğu için bu hesaplama yapılırken gruplarda sonuncu olan takımlarla yapılan karşılaşmalar dikkate alınmayacak. Bu durumda 2 puandaki Kazakistan’ın son maçta 5 puandaki Letonya’yı geride bırakması şart. Çünkü Türkiye Kazakistan’dan 6 puan almıştı. Letonya sonuncu olursa en iyi 3. hesabında bize fazladan 4 puan gelecek zira Letonya’dan 2 puan alabilmiştik. Letonya bu akşam Kazakistan’ı ağırlayacak. Aralarındaki ilk maç berabere bitmişti. 2 puandaki Kazakistan kazanması taktirde 5 puandaki Letonya'yı ikili averajda geride bırakacak. Bu durumda milli takım en iyi 3. hesaplamasında 16 puana ulaşacak. Diğer gruplarda aynı puana ulaşma şansı olan takım kalmadı.

LETONYA – KAZAKİSTAN

STAT: Skonto

SAAT: 21:45

YAYIN: Kanal 7/24

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler