SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Süper Lig güncel puan durumunun ilk sırasında Beşiktaş bulunuyor

Spor Toto Süper Lig puan durumu 7. hafta sonucunda yeniden şekillendi. Spor Toto Süper Lig puan durumunda Beşiktaş lider başladığı haftayı lider tamamlarken, Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor beraberliği sonucunda 2. sırayı ezeli rakibi Galatasaray'a bıraktı. Galatasaray ise bu hafta Başakşehir karşısında üç puana ulaşmayı başardı.

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 7. haftası tamamlandı. 7. hafta sonuçlarının ardından Spor Toto Süper Lig puan durumu yeniden şekillendi. Oynanan maçların ardından haftaya lider giren Beşiktaş, 7. haftanın maç sonuçlarının ardından liderliğini korumayı başardı. Öte yandan haftaya 2. sırada giren Fenerbahçe, evinde 2-0 öne geçtiği karşılaşmadan 2-2 beraberlikle ayrılarak 2. sıradaki yerinden oldu. Hafta içinde Astana beraberliği ile taraftarlarını üzen Galatasaray ise hafta sonunda Başakşehir'i devirdi ve Spor Toto Süper Lig puan durumunda ezeli rakibi Fenerbahçe'nin üstüne, 2. sıraya yükseldi.

SPOR TOTO SÜPER LİG 7. HAFTA SONUÇLARI

Medicana Sivasspor 2-2 Mersin İdmanyurdu

7. haftanın açılış maçında Medicana Sivasspor sahasında Mersin İdmanyurdu ile karşılaştı. Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanan maçın 3. dakikada John Boye ve 40. dakikada Djakaridja Kone'nin golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapatan Medicana Sivasspor, ikinci yarıda ise farklı bir görüntü ortaya koydu. Mersin İdmanyurdu 57. dakikada Gökçek Vederson'un gölüyle skoru 2-1 yaparken, 82. dakikada eski Sivassporlu Ricardo Pedriel durumu 2-2 yaptı ve takımlar sahadan 2-2 eşitlikle ayrıldılar.

Trabzonspor 1-2 Torku Konyaspor

Ligde önce Galatasaray'a ardından Osmanlıspor'a yenilerek taraftarlarını büyük hayal kırıklığına uğratan Trabzonspor, sahasında Torku Konyaspor ile karşılaştığı maça mutlak galibiyet parolasıyla çıktı. Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısından gol sesi çıkmadı. Maçın 51. dakikasında Alban Meha, Torku Konyaspor'u 1-0 öne geçiren golü attı. Trabzonspor 59. dakikada Carl Medjani ile skora dengeyi getirse de 70. dakikada Torku Konyaspor, Abdou Razack Traore'nin golüyle yeniden 2-1 öne geçti. Erkan Zengin maçın 90. dakikasında ikinci sarı karttan krımızı kart görerek oyundan ihraç edildi. Karşılaşmada başka gol olmayınca Torku Konyaspor, zorlu Trabzonspor deplasmanından 3 puanla ayrıldı. Trabzonspor ise mağlubiyet serisi 3 maça yükselmiş oldu.

Gaziantepspor 2-1 Osmanlıspor

Son iki maçında Mersin İdmanyurdu, Trabzonspor'u devirmeyi başaran Osmanlıspor, Gaziantepspor deplasmanına konuk oldu. Galibiyet serisini büyütmeyi hedefleyen başkent ekibi aradığını bulamadı. Kamil Ocak Stadı'nda oynanan maçın 11. dakikasında ev sahibi ekip Gaziantepspor, Muhammet Demir'in attığı golle 1-0 öne geçti. 33. dakikada Osmanlıspor, Erdal Kılıçarslan ile bulduğu golle beraberliği sağladı ancak maçın 35. dakikasında John Chibuike'nin golü maçın skorunu belirledi: 2-1. İkinci yarıda her iki takımın ataklarından sonuç çıkmadı ve Gaziantepspor sahasında 3 puana ulaştı.

Gençlerbirliği 2-0 Kayserispor

Mehmet Özdilek yönetimindeki Gençlerbirliği Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda Kayserispor'u konuk etti. Ligin yeni ekiplerinden Kayserispor karşısında etkili bir futbol ortaya koyan Gençlerbirliği ilk yarısında gol sesi çıkmayan karşılaşmanın ikinci yarısında galibiyeti getiren golleri attı. Maçın 49. ve 53. dakikalarında Moestafa El Kabir'in attığı goller skoru tayin etti. Gençlerbirliği 3 puana 2-0'lık galibiyetle uzandı.

Medipol Başakşehir 0-2 Galatasaray

Son iki maçında Akhisar Belediyespor'u ve Kayserispor'u yenen Medipol Başakşehir, sahasında Galatasaray'ı konuk etti. Hafta içinde Astana karşısında iki kez öne geçmesine rağmen galibiyeti koruyamayan Galatasaray moralsiz çıktığı maçtan 77. dakikada Lukas Podolski ve 84. dakikada Umut Bulut'un attığı gollerle galip ayrıldı. Alman yıldız Lukas Podolski'nin eliyle kontrol ettiği topu ağlarla buluşturması karşılaşmanın kırılma anı oldu. Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada çok değerli bir 3 puan alarak ligin 2. sırasına yerleşti.

Çaykur Rizespor 2-3 Bursaspor

Ligin 7. haftasına namağlup ünvanıyla giren Çaykur Rizespor, evinde oynadığı maçta ünvanını kaybetti. Çaykur Didi Staddyumu'nda oynanan karşılaşmayı konuk ekip Bursaspor kazandı. Bursaspor'un sezon başında renklerine CSKA Moskova'dan dahil ettiği Tomas Necid, hat-trick yaparak maça damgasını vurdu. Tomas Necid, 29. 59. ve 80. dakikada attığı gollerle takımını galibiyete taşıyan isim oldu. Çaykur Rizespor'un golleri ise 38. dakikada Deniz Kadah ve 90. dakikada Leonard Kweuke'den geldi ancak yeterli olmadı. Bu sonuçla Bursaspor hanesine 3 puanı yazdırdı.

Eskişehirspor 1-2 Beşiktaş

Geçen hafta derbide Fenerbahçe'yi Mario Gomez ile yıkan Beşiktaş, bu hafta Eskişehirspor'a konuk oldu. Beşiktaş, Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda oynanan maçın 33. ve 57. dakikalarında Alman yıldızı Mario Gomez'in attığı gollerle 2-0 öne geçti. Eskişehirspor maçın 87. dakikasında Theofanis Gekas'in golüyle skoru 2-1 yapsa da Beşiktaş sahadan galbiyetle ayrılmayı bildi. Böylece Beşiktaş lider başladığı haftayı lider kapattı.

Antalyaspor 0-0 Kasımpaşa

Aynı puana sahip Antalyaspor ve Kasımpaşa, ligin 7. haftasında Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda karşılaştı. Sezon başında Samuel Eto'o'yu renklerine katan ve lige fırtına gibi başlayan Antalyaspor, galibiyetsiz seriyi üç maça çıkardı. Maçta iki takımın ataklarından sonuç çıkmayınca maç 0-0 beraberlikle tamamlandı.

Fenerbahçe 2-2 Akhisar Belediyespor

Geçen hafta Beşiktaş derbisinde yenilerek zirveyi ezeli rakibine kaptıran Fenerbahçe'nin yüzü bu hafta da gülmedi. Hafta içinde Celtic maçından 2-2 beraberlikle ayrılan Fenerbahçe, skoru tekrarladı. Maçın ilk yarısını 11. ve 37. dakikalarda Brezilyalı golcüsü Fernandao ile önde kapatan Sarı Lacivertli ekip, ikinci yarıda 3 puanı kaptırdı. Akhisar Belediyespor 56. dakikada penaltıdan Güray Vural ile farkı bire indirirken, 68. dakikada ise Douglao ise skoru tayin etti, maç 2-2 eşitlikle tamamlandı. Fenerbahçe bu beraberlikle zirve yarışında yara aldı. İkinci sırayı bir diğer ezeli rakibi Galatasaray'a kaptırdı.

SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 7. haftası tamamlandı. Ligin 6. haftasında Fenerbahçe'yi yenerek liderliği Sarı Lacivertlilerden devralan Beşiktaş, bu haftayı da galibiyetle tamamlayarak haftayı lider kapattı. Önünde yer alan Fenerbahçe ve Osmanlıspor'un puan kaybetmesi Galatasaray'ın işine yaradı. Sarı Kırmızılı ekip 3 puan alarak ligin 2. sırasına yerleşti. Fenerbahçe iki haftada yaşadığı puan kayıplarının ardından ligin 3. sırasında yer buldu. Öte yandan Trabzonspor'u deviren Aykut Kocaman yönetimindeki Torku Konyaspor haftayı 4. sırada tamamladı. Ligin 5. sırasında ise Osmanlıspor yer alıyor. İşte 7. haftanın sonunda Spor Toto Süper Lig puan durumu:

SPOR TOTO SÜPER LİG 8. HAFTA FİKSTÜRÜ

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasının açılış maçı 17 Ekim'de oynanacak ve Bursaspor, Bursa Atatürk Stadı'nda Antalyaspor'u konuk edecek. Yine 17 Ekim tarihinde Galatasaray, Eskişehirspor ile TT Arena'da karşılaşacak. Torku Konyaspor ise Büyükşehir Belediyesi Torku Arena'da Gaziantepspor'u konuk edecek. 18 Ekim'de ise Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda Kasımpaşa, Medicana Sivasspor'u ağırlayacak. Kayseri Kadir Has Stadı'nda ise Kayserispor-Fenerbahçe maçı oynanacak. Akhisar Belediyespor Manisa 19 Mayıs Stadı'nda Eskişehirspor'u konuk edecek. 18 Ekim günü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçıyla tamamlanacak.19 Ekim'de oynanancak iki maç ile 8. hafta maçları tamamlanmış olacak. Osmanlıspor, Medipol Başakşehir ile Osmanlı Stadı'nda karşılaşacak. Mersin İdmanyurdu ise Trabzonspor'u Mersin Stadı'nda konuk edecek.

GOL KRALLIĞI

Spor Toto Süper Lig'de gol krallığının zirvesini 6 golü bulunan Leonard Kweuke (Çaykur Rizespor), Mario Gomez (Beşiktaş) ve Tomas Necid (Bursaspor) paylaşıyor. Bu isimleri 5 golü bulunan Papa N'Diaye (Osmanlıspor) ve Samuel Eto'o (Antalyaspor) takip ediyor. Ligde Cenk Tosun (Beşiktaş), Deniz Kadah (Çaykur Rizespor), Lukas Podolski (Galatasaray), Mostapha El Kabir (Gençlerbirliği), Muhammet Demir (Gaziantepspor) ve Theofanis Gekas'ın (Eskişehirspor) 4 golü bulunuyor. Ligde geride kalan haftalarda Alban Meha (Torku Konyaspor), Edin Visca (Medipol Başakşehir), Ezequiel Oscar Scarione (Kasımpaşa), Hugo Rodagella (Akhisar Belediyespor), Jose Fernandao (Fenerbahçe), Luis Nani (Fenerbahçe) ve Robin van Persie (Fenerbahçe) ise 3 gol atmayı başardı.


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler