SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eskişehirspor 1-2 Beşiktaş maç özeti ve golleri

Eskişehirspor - Beşiktaş maçı özeti Mynet.com'da! Beşiktaş, Eskişehirspor deplasmanına konuk oldu. Her iki yarıda buluduğu gollerle rakibi Eskişehirspor'u deviren Beşiktaş, Fenerbahçe maçıyla oturduğu liderlik koltuğunu yine kimselere bırakmadı.

Fenerbahçe maçıyla zirveyi kapan Beşiktaş, Eskişehirspor maçıyla zirveyi kaptırmak niyetinde olmadığını gösterdi. Beşiktaş Eskişehirspor'u 2-1 mağlup etmeyi başardı. Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 7. haftasında Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda Beşiktaş, Eskişehirspor'a konuk oldu. Nefesleri kesen karşılaşmada 3 gol oldu. Karşılaşmayı hakem Deniz Ateş Bitnel yönetirken, Alparslan Dedeş ve Esat Sancaktar ise yardımcı hakem olarak görev yaptılar. Beşiktaş Eskişehirspor karşısında her iki yarıda bulduğu gollerle iki farklı üstünlüğü yakaladı. Eskişehirspor, Gekas'la farkı bire indirse de yeterli olmadı ve Beşiktaş deplasmandan 3 puanla döndü ve haftayı lider kapattı.

Karşılaşmaya her iki takımda kontrollü başladı. Eskişehirspor, Yunan golcüsü Theofanis Gekas ile skor üretmeye çalışırken, Beşiktaş savunması golcü oyuncuya karşı iyi bir savunma ortaya koydular. Maçın 33. dakikasında Eskişehirspor atağından sonra hızlı çıkan Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma sağ kanattan atak geliştirdi. Portekizli'nin yerden ortasını Mario Gomez iyi değerlendirdi ve topu ağlara göndererek Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.

Maçın 41. dakikasında Eskişehirspor tehlike yarattı. Onur Bayramoğlu'nun pasında ceza sahası içinde topla buluşan Nassim Ben Khalifa vurdu ancak mutlak pozisyonda Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin gole izin vermedi. Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı ve konuk ekip Beşiktaş, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarının 56. dakikasında Beşiktaş sağ kanattan Oğuzhan Özyakup ile atak geliştirdi. Oğuzhan'ın pasında topla buluşan Gökhan Töre, topu Alman yıldız Mario Gomez ile buluşturdu. Gomez ceza sahasın ön çizgisinden yerden bir vuruş çıkardı ve hem kendisinin hem de Beşiktaş'ın ikinci golüne imza attı ve skoru 2-0 yaptı.

Golün ardından oyunun kontrolünü eline alan Beşiktaş, farkı arttırmak istedi. Eskişehirspor ise oyundan iyice düştü. Olcay Şahan ve Gökhan Töre ile gol arayan Beşiktaş'ın girişimleri sonuç vermedi.

87. dakikada Eskişehirspor'un sürpriz golü geldi. Kırmızı-Siyahlıların ani gelişen atağında ceza sahası içinde Rhodolfo'ya çarpan top bir anda Gekas'ın önünde kaldı. Yunan yıldızın vuruşunda top ağlara gitti ve Eskişehirspor farkı 1'e indirdi. Kalan dakikalarda Eskişehirspor beraberlik golü için çabalasa da karşılaşmada başka gol olmadı ve Beşiktaş sahadan 2-1 galip ayrıldı.

ESKİŞEHİRSPOR 1-2 BEŞİKTAŞ

Stat: Eskişehir Atatürk Stadı

Hakemler: Deniz Ateş Bitnel, Alparslan Dedeş, Esat Sancaktar

Eskişehirspor: Ruud Boffin, Birol Parlak (65.dk. Anıl Karaer), Emre Güngör, Kamil Ahmet Çörekçi, Onur Bayramoğlu (59.dk. Sebastian Pinto), Engin Bekdemir, Matias Defederico (46.dk. Kaan Kanak), Toko, Özgür Çek, Nassim Ben Khalifa, Theofanis Gekas

Beşiktaş: Tolga Zengin, Dusko Tosic, Ersan Adem Gülüm, Andreas Beck, Rhodolfo, Jose Sosa (66.dk. Necip Uysal), Gökhan Töre, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma (46.dk. Olcay Şahan), Mario Gomez (78.dk. Cenk Tosun)

Goller: 33. ve 57.dk. Mario Gomez (Beşiktaş), 87.dk. Theofanis Gekas (Eskişehirspor)

Sarı Kartlar: 8.dk. Toko, 50.dk. Özgür Çek, 59.dk. Nassim Ben Khalifa (Eskişehirspor), 16.dk. Ricardo Quaresma (Beşiktaş)

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler