SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe 2-2 Akhisar Belediyespor maç özeti ve golleri

Fenerbahçe Akhisar Belediyespor maçı özeti Mynet.com'da! Geçtiğimiz hafta Beşiktaş'a boyun eğen ve hafta içinde Celtic karşısında 2-2 beraberlike sahadan ayrılan Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor maçından da istediği sonucu alamadı. Galibiyet için ilk yarı sonunda avantaj elde eden Fenerbahçe, ikinci yarıda Akhisar Belediyespor'u bulduğu gollerin ardından sahadan 1 puanla ayrıldı.

Fenerbahçe'nin Akhisar Belediyespor karşısındaki şanssızlığı bu maçta da devam etti. Fenerbahçe Akhisar Belediyespor ile 2-2 berabere kaldı. Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 7. haftasında Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor'u konuk etti. Nefesleri kesen karşılaşmada 4 gol oldu. Karşılaşmayı hakem Serkan Çınar yönetirken, Kemal Yılmaz ve Ali Saygın ise yardımcı hakem olarak görev yaptılar. Fenerbahçe Akhisar Belediyespor karşısında ilk yarıda bulduğu gollerle öne geçerek ilk yarıyı önde tamamlasa da Akhisar Belediyespor mükemmel bir geri dönüşe imza attı ve 2 gol atarak karşılaşmadan 1 puan çıkardı.

Fenerbahçe karşılaşmaya hızlı başladı. Maçın 11. dakikasında Fenerbahçe'nin Brezilyalı golcüsü Fernandao, Alper Potuk'a pas verecekmiş gibi yaptı. Akhisar Belediyesporlu 3 oyuncuyu ekarte eden Fernandao topu ağlara gönderdi ve Fenerbahçe, erken sayılabilecek bir dakikada rakibi karşısında 1-0 öne geçmeyi başardı. Bu golle yedek kulübesinde büyük bir sevinç yaşanırken, her fırsatta yedek kalmayı kabullenemediğini belirten Hollandalı dünya yıldızı Robin van Persie'nin gole herhangi bir tepki vermemesi dikkatlerden kaçmadı.

Maçın 27. dakikasında Fenerbahçe'nin kazandığı serbest vuruşta topun başına Diego Ribas geçti. Diego'nun şutu çok az farkla dışarıya çıktı. 37. dakikada Luis Nani ceza alanına girdi. Topu kaleye paralel içeriye çıkaran Nani'nin pasına Fernandao vurdu ve hem kendisinin hem de Fenerbahçe'nin maçtaki 2. golüne imzasını attı. Böylece Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor karşısında 2-0 öne geçti. İlk yarıda başka gol olmayınca Fenerbahçe devre arasına 2-0 üstünlükle girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısının 50. dakikasında kornerden gelen top Diego Ribas'ın eline çarptı. Hakem pozisyon hakkında yardımcı hakemin kararına uyarak beyaz noktayı gösterdi. Penaltıda topun başına Akhisar Belediyespor'dan Güray Vural geçti ve topu ağlarla buluşturarak farkı bire indirdi. Skorun 2-1'e gelmesi ile Akhisar Belediyesporlu futbolcular umutlandı.

Karşılaşmanın 60. dakikasında herkes Robin van Persie'nin oyuna girmesinin beklerken teknik direktör Vitor Pereira değişiklik hakkını Ozan Tufan ve Josef de Souza'yı oyuna alarak kullandı. Diego Ribas ve Raul Meireles ise oyundan alınan isimler oldular. Maçın 68. dakikasında Akhisar Belediyespor tehlikeli geldi. Penaltıdan golü atan Güray Vural'ın ortasını Volkan Demirel kontrol edemedi. Karambolde topu önünde bulan Douglao vurdu ve topu ağlarla buluşturarak skora dengeyi getirdi: 2-2.

Akhisar Belediyespor'un beraberliği sağlamasının ardından Pereira, Robin van Persie'yi oyuna dahil etti. Oyundan alınan isim ise Alper Potuk oldu. Karşılaşmanın kalan sürelerinde başka gol olmayınca Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor ile 2-2 berabere kaldı.

FENERBAHÇE 2-2 AKHİSAR BELEDİYESPOR

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı

Hakemler: Serkan Çınar, Kemal Yılmaz, Ali Saygın

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Simon Krajer, Şener Özbayraklı, Bruno Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Diego (60.dk. Josef de Souza), Raul Meireles (60.dk. Ozan Tufan), Nani, Alper Potuk (72.dk. Robin van Persie), Fernandao

Akhisar Belediyespor: Milan Lukac, Douglao, Ahmet Cebe, Caner Osmanpaşa, Kadir Keleş, Merter Yüce, Güray Vural, Custodio (89.dk. Bruno Mezenga), Sami (78.dk. Hasan Kabze), Hugo Rodagella, Lomana Lua Lua (Landry N'Guemo)

Goller: 11. ve 37.dk. Fernandao (Fenerbahçe), 56.dk. Güray Vural (pen.), 68.dk. Douglao (Akhisar Belediyespor)

Sarı Kartlar: 35.dk. Fernandao, 39.dk. Alper Potuk, 39.dk. Caner Erkin, 63.dk. Ozan Tufan (Fenerbahçe), 25.dk. Ahmet Cebe, 90.dk. Douglao (Akhisar Belediyespor)

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler