SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Celtic – Fenerbahçe 2-2 maç özeti ve golleri

2-2 sonuçlanan Celtic - Fenerbahçe maç özeti ve önemli anları haberimizde. Celtic Park’ta oynanan karşılaşma büyük bir mücadeleye sahne oldu. Temsilcimiz Fenerbahçe sahadan 1 puanla ayrıldı.

Kıran kırana geçen ve 2-2 sonuçlanan Celtic – Fenerbahçe maç özeti ve önemli anları Mynet Spor’da. UEFA Avrupa Ligi’nde gruptaki ikinci maçına çıkan Fenerbahçe, İskoçya deplasmanından Celtic ile karşı karşıya geldi. Zorlu mücadele 2-2 sonuçlandı. Celtic – Fenerbahçe maç özeti ve önemli anları haberimizde. Fenerbahçe, 2-0 geriye düştüğü maçta İskoçya'nın Celtic takımı ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Ev sahibi Celtic, 28.dakikada Griffiths ve 32. Dakikada Commons’un golleriyle 2-0 öne geçti. İlk yarının bitimine doğru Fernandao’nun attığı gol sarı-lacivertlileri soyunma odasına umutlu taşıdı. 48.dakikada yine sahneye çıkan Fernandao skora denge getirdi. Maçta başka gol olmayınca iki takım da birer puana razı oldu. İşte Celtic – Fenerbahçe maç özeti...

CELTİC – FENERBAHÇE MAÇ ÖZETİ

İLK YARI

3. dakikada Lustig'in sağ kanattan ortasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Forrest'in şutunda top yandan auta gitti.

28. dakikada sağ kanattan Commons'un köşe vuruşunda ceza sahası içinde Lustig'in kafayla arka direğe pasında Griffiths'in şutunda top kaleci Fabiano'dan döndü. Dönen topu Griffiths ağlara yolladı. 1-0

32. dakikada James Forrest'in sağ kanattan ceza sahasına ortasında Commons bomboş durumda topu filelerle buluşturdu. 2-0

43. dakikada Ambrose'nin hatasıyla topu kapan Fernandao'nun kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda meşin yuvarlak filelere gitti. 2-1

İKİNCİ YARI

48. dakikada Nani'nin sol taraftan kullandığı korner atışından ceza alanına gönderdiği topa çok iyi yükselen Fernandao, kafa vuruşuyla kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak skora dengeyi getirdi: 2-2.

52. dakikada ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Hasan Ali'nin sert şutunda, kaleci Gordon son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.

68. dakikada sol kanattan gelişen Celtic atağında ceza alanının hemen önünde topla buluşan Forrest'in uzak köşeye gönderdiği topu, kaleci Fabiano yatarak kontrol etti.

76. dakikada ceza alanı dışından Lustig'in şutunda, kaleci Fabiano'nun kontrol edemediği topu Griffiths'den önce araya giren savunma uzaklaştırdı.

83. dakikada Lustig'in pasıyla ceza alanı önünde topla buluşan Commons'ın sert şutunda, meşin yuvarlak üsttün auta gitti.

FENERBAHÇE GRUPTA SONUNCU

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda oynanan 2. maçlar sonrası Fenerbahçe, bir puanla son sırada yer aldı. A grubuna, sahasında Norveç'in Molde takımına karşı aldığı 3-1'lik mağlubiyetle başlayan Fenerbahçe, 2-0 geriye düştüğü mücadelede İskoç ekibi Celtic ile 2-2 berabere kaldı. Molde ile ilk haftayı bir puanla kapatan Hollanda temsilcisi Ajax arasındaki grubun diğer karşılaşması ise 1-1 berabere sonuçlandı. A grubunda 3. hafta maçları 22 Ekim'de oynanacak. Molde Celtic'i, Fenerbahçe de Ajax'ı konuk edecek.

FENERBAHÇELİ FUTBOLCULAR MAÇI DEĞERLENDİRDİ

Fenerbahçe'ye Celtic karşısında beraberliği getiren 2 golü kaydeden Brezilyalı oyuncu Fernandao, takıma katkı sağladığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Karşılaşma sonrası yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Fernandao, "Tüm takımı tebrik etmek gerekiyor. Hocamızın bize verdiği güven çok önemliydi. Bu şekilde geri döndük. Tüm takım kendini bu maça verdi. Zor deplasmandı ve beraberlik hiç kolay değildi. İyi bir takıma karşı oynadığımız maçta beraberliği yakalamak çok iyi oldu. Takımıma katkıda bulunabildiğim için çok mutluyum" dedi.

Hocanın kararlarına saygı duyulması gerektiğinin altını çizen Fernandao, "Biz hocanın kararlarına saygı duymak zorundayız. Karar veren hocadır. Robin van Persie oynadığında elinden gelenin en iyisini yapmak istiyor. Ben de sahada olduğumda onun saygı duyduğunu düşünüyorum. Önemli olan takımdır. Saygı duymalıyız hocanın kararlarına. Önemli olan Fenerbahçe'nin kazanmasıdır" ifadelerine değindi.

Danimarkalı oyuncu Simon Kjaer ise 2-2 berabere biten Celtic maçı sonrası çok iyi bir takım ruhu gösterdiklerini söyledi. Simon Kjaer, "Son 2 maçta kendimizi zor durumlara düşürdüğümüzü biliyoruz. Ama çok iyi bir takım ruhu gösterdik ve iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. Her iki maçta da geri dönüş anlamında özellikle bu maçta, bu anlamda iyi bir performans ortaya koyduk. Hatalar yaptık evet ama hatalarımızdan ders almak zorundayız. Örnein duran top meselesi ve bunun gibi başka hatalarımızda oldu. Bu hatalarımızdan ders çıkarmalıyız. İyi şeyleri de almak mecburiyetindeyiz, örneğin bu akşam gösterdiğimiz takım ruhu gibi" dedi.

PEREİRA: OYUNCULARIMIN PERFORMANSINDAN MEMNUNUM

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Vitor Pereira, Celtic karşısında iyi bir mücadele sergilediklerini belirterek, "Celtic, uzun toplarla gol bulmaya çalıştı. Bu yüzden Kjaer'e kendisine top geldiğinde orta saha oyuncusu gibi çıkmasını istedim. Ataklara katılmasını ve takımın daha geniş oynamasını istedim. Böyle zorlu bir deplasmandan bir puanla ayrılmak güzel. Galip de gelebilirdik ama olmadı" dedi.

Basın mensuplarının, takımda stoper sorunu olduğu yönündeki sorusuna ise Portekizli teknik adam, "Böyle bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Üç stoperimiz sakatlık yaşadı. Bu sakatlıkları yaşamadan önce savunmamızın koordinasyonu son derece iyiydi. Sakatlıkla beraber stoperlerimiz arasında koordinasyonu kaybettik. Zor bir atmosferde oynadık, onların performansından memnunum. Eğer takım gol yiyorsa takım olarak yiyoruz" cevabını verdi.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler