SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avrupa Basketbol Şampiyonası Eurobasket 2015 heyecanı sürüyor

12 Dev Adam'ın sahne alacağı Eurobasket 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası heyecanı start aldı. Türkiye, B Grubu'nda 1 galibiyet ve 1 mağlubiyete sahip. Rakip yarın Almanya, maç canlı yayınla Ntv Spor'da.

Eurobasket 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası heyecanı başladı. Türkiye A Milli Basketbol Takımı, 2015 FIBA Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda başarı peşinde koşuyor. 39'uncusu düzenlenen Avrupa Şampiyonası’na birden fazla ülke ev sahipliği yapıyor. 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası için Litvanya seçilmiş fakat Litvanya ev sahipliğinden çekilmişti. Bu nedenle Fransa, Hırvatistan, Almanya ve Letonya ortak organizasyon düzenliyor ve grup maçları farklı ülkeler ve şehirlerde oynanıyor. Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2015), 5-20 Eylül tarihleri arasında düzenleniyor.

“12 Dev Adam” turnuvada B Grubu’nda mücadele ediyor. Berlin’de oynanacak B Grubu’nda Türkiye’nin rakipleri İzlanda, İspanya, Sırbistan, İtalya ve Almanya. 12 Dev Adam ilk maçta İtalya'yı 89-87 mağlup etmeyi başardı. Semih Erden 22 sayıyla gecenin yıldızı oldu. Millilerimiz grubundaki ikinci maçında İspanya karşısında fazla bir varlık gösteremedi. Maçı İspanya 104-77 kazandı.

EN BÜYÜK BAŞARI İKİNCİLİK

Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda bugüne dek en iyi derecesini Türkiye'de yapılan 32. organizasyonda elde etti. 2001'deki şampiyonada ev sahibi olmasının avantajını iyi kullanan "12 Dev Adam", taraftarlarının büyük desteğiyle finale kadar gelmiş, ancak finalde Yugoslavya'ya yenilerek gümüş madalyayla yetindi. Milliler, bu başarının ardından katıldığı 6 şampiyonada başarılı olamadı. Beş şampiyonada ilk 8'e bile giremeyen Türkiye, 2013 yılında Slovenya'da yapılan son Avrupa Şampiyonası'nda da başarılı olamadı ve ilk turda elenerek, şampiyonayı 17. sırada tamamladı.

TÜRKİYE’NİN EUROBASKET 2015 FİKSTÜRÜ

8 Eylül: Almanya-Türkiye

9 Eylül: Türkiye-Sırbistan

10 Eylül: Türkiye-İzlanda

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda yarın Almanya ile karşılaşacak A Milli Takım, tarihindeki 938. milli maçına çıkacak. “12 Dev Adam", 79 yıllık tarihinde yaptığı 937 maçın 477'sini kazandı, 459 maçta mağlup oldu. Milliler, 1 maçta da sahadan beraberlikle ayrıldı.

EUROBASKET 2015 AVRUPA BASKETBOL ŞAMPİYONASI HANGİ KANALDA?

Eurobasket 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın resmi yayıncısı ise Ntv Spor olacak. Türkiye’nin maçları Ntv Spor kanalından canlı yayınlanacak. Türkiye’nin üçüncü maçı Almanya ile. Türkiye – Almanya basketbol maçı saat 18:45'ten itibaren canlı yayınla Ntv Spor’dan izlenebilecek.

EUROBASKET 2015 GRUPLARI

Türkiye’nin B Grubu’nda mücadele edeceği turnuvaya katılan diğer takımlar ve gruplar şu şekilde:

A Grubu: Rusya, Bosna Hersek, Fransa, Finlandiya, Polonya, İsrail

B Grubu: İzlanda, Türkiye, İspanya, Sırbistan, İtalya, Almanya

C Grubu: Hollanda, Yunanistan, Hırvatistan, Slovenya, Makedonya, Gürcistan

D Grubu: Estonya, Letonya, Litvanya, Ukrayna, Belçika, Çek Cumhuriyeti

EUROBASKET 2015 FORMATI

İlk tur maçlarının Fransa'nın Montpellier, Almanya'nın Berlin, Hırvatistan'ın Zagreb ve Letonya'nın Riga kentlerinde oynanacağı EuroBasket 2015'te 24 takım mücadele edecek. Altışar takımın yer alacağı 4 grupta, ilk 4 sırayı elde eden ülkeler, adlarını ikinci tura yazdıracak. İkinci turdan itibaren Fransa'nın Lille şehrinde tek maç eleme usulüyle oynanacak mücadelelerin ardından madalyalar sahiplerini bulacak. EuroBasket 2015'i 1. ve 2. sırada bitiren takımlar, adlarını doğrudan 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na yazdıracak. Şampiyonayı 3'üncü, 4'üncü, 5'inci, 6'ncı ve 7'nci sıralarda bitiren ülkeler ise olimpiyatlara katılabilmek amacıyla gelecek yıl eleme karşılaşmaları oynayacak.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler