SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EURO 2016 elemeleri Türkiye'nin kalan maçları ve Türkiye puan durumu

Hollanda zaferinden sonra Euro 2016 elemelerinde Türkiye puan durumu ve Türkiye’nin kalan maçları futbolseverler tarafından merak ediliyor. İşte Euro 2016 elemelerinde Türkiye’nin kalan maçları, Türkiye puan durumu ve gruptan çıkma ihtimalleri...

EURO 2016 elemelerinde Türkiye puan durumu ve Türkiye’nin kalan maçları futbolseverler tarafından merak ediliyor. A Milli Futbol Takımı, 2016 yılında Fransa’da düzenlenecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde A Grubu’nda yer alıyor. Türkiye’nin kalan maçları arasında birbirinden zorlu rakipler yer alıyor. Hollanda karşısında alınan 3-0’lık zafer sonrası Millilerimiz EURO 2016 yolunda çok önemli bir avantaj yakaladı. Hollanda, İzlanda, Çek Cumhuriyeti, Letonya ve Kazakistan’la aynı grupta yer alan Türkiye’nin gruptan çıkma şansı son iki maça kaldı. Türkiye puan durumu 3. sırasında yer alıyor. 8 maçta 12 puan toplayabilen Türkiye; 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

Türkiye’nin kalan maçları arasında birbirinden zorlu rakipler yer alıyor. Türkiye’nin önünde 2 maç yani sadece 6 puan kaldı. İlk iki takım doğrudan EURO 2016’ya katılacak. Eleme maçlarının bitimine 2 maç kala İzlanda ve Çek Cumhuriyeti ile aramızda 7 puan fark bulunuyor. İzlanda ve Çek Cumhuriyeti'nin EURO 2016'ya katılmayı garantilediği grupta hedefimiz üçüncülük. Üçüncü takım ise play-off maçları oynamaya hak kazanacak. Konya’da oynanan ve 3-0 sonuçlanan Hollanda zaferimizin ardından, Türkiye Hollanda’nın 2 puan önüne geçti ve play-off turuna katılmak için büyük avantaj yakaladı.

Ekim ayında ise Türkiye kader maçlarını oynayacak. A Millilerimiz 10 Ekim’de Çek Cumhuriyeti deplasmanında 3 puan arayacak. 13 Ekim’de ise rakip sahamızda İzlanda olacak. İşte grubumuzda Türkiye’nin ve rakiplerimizin kalan maçları:


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler