SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EURO 2016 elemeleri toplu sonuçlar ve maç özetleri

EURO 2016 elemeleri maç özetleri Mynet’te. EURO 2016 elemelerinde heyecan sürüyor. Avrupa futbolunun Milli Takımlar bazında en büyük organizasyonu olan EURO 2016 için Milli Takımlar yeniden sahaya çıktı. Türkiye’nin rakibi Avrupa devi Hollanda.

EURO 2016 elemelerinde heyecan tüm hızıyla sürüyor. Avrupa futbolunun en önemli Milli Takımlar organizasyonu olan UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası, 2016 yılı yaz aylarında Fransa’da düzenlenecek. 24 takımın katılacağı turnuva için ülkelerin A Milli Futbol takımları kıyasıya bir mücadele içerisinde yer alıyor. 9 grupta toplam 53 takımın mücadele ettiği eleme turlarında Türkiye A Milli Futbol Takımımız A Grubu’nda yer alıyor. Türkiye’nin gruptaki rakipleri arasında İzlanda, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Letonya ve Kazakistan bulunuyor.

Grup maçlarında bitime az bir süre kala takımlar da son kozlarını oynamak için sahaya çıkıyor. Eleme turlarının 7 ve 8. haftalarında birbirinden çekişmeli maçlar yer alıyor. 7.hafta ve 8. hafta EURO 2016 eleme maçları, 3-8 Eylül tarihleri arasında oynanıyor. Türkiye sahasında konuk ettiği Letonya ile 1-1 berabere kaldı. Son dakikada yenen golle beraberliğe razı olan Millilerimiz, Hollanda maçından 3 puan arayacak.

TÜRKİYE – HOLLANDA MAÇI SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

MAÇ ÖZETLERİ

3 Eylül Perşembe günü A, B ve H gruplarında 7. hafta maçları tamamlandı.

A Grubu’nda A Milli Futbol Takımımız Letonya ile berabere kalırken, rakiplerimizden Çek Cumhuriyeti sahasında Kazakistan’ı konuk etti. Kazakistan karşısında 1-0 geriye düşen Çekler maçı çevirerek 2-1 galip gelmeyi başardı. Grubun seri başı takımı Hollanda ise sahasında İzlanda’yı konuk etti. Grup liderli İzlanda; Gylfi Sigursson’un golüyle galip gelerek EURO 2016’ya katılma yolunda büyük avantaj yakaladı. Maçta kırmızı kart gören Bruno Martins Indi, Pazar günkü Türkiye maçında forma giyemeyecek.

TÜRKİYE 1-1 LETONYA

HOLLANDA 0-1 İZLANDA

ÇEK CUMHURİYETİ 2-1 KAZAKİSTAN

B Grubu’nun güçlü takımlarından Belçika sahasında Bosna Hersek’i ağırladı. Dzeko’nun golüyle 1-0 geriye düşen Belçika; Fellaini, Kevin de Bruyne ve Hazard’ın attığı gollerle sonuca gitti ve maçı 3-1 kazandı. Galler ise Güney Kıbrıs deplasmanından 1-0 galibiyetle döndü ve gruptaki liderliğini sürdürdü. İsrail sahasında grubun zayıf takımı Andorra’yı 4-0 mağlup ederek gruptan çıkma iddiasını sürdürdü.

BELÇİKA 3-1 BOSNA-HERSEK

GÜNEY KIBRIS 0-1 GALLER

İSRAİL 4-0 ANDORRA

H Grubu’nda oynanan 3 maçta ise yalnızca 2 gol ortaya çıktı. Grubun iddialı takımı İtalya sahasında zayıf Malta’yı konuk etti. Kolay geçmesi beklenen maç tam tersi oldu. İtalya, Pelle’nin 69.dakikada attığı golle 1-0 galip geldi ve liderlik koltuğuna oturdu. Hırvatistan ise Azerbaycan deplasmanında sahaya çıktı. Golsüz biten maçın ardından Hırvatistan liderliği İtalya’ya kaptırmış oldu. Bulgaristan’a konuk olan Norveç ise altın değerinde 3 puanı hanesine yazdırdı. Üçüncülük koltuğunu sağlamlaştıran ve ilk iki iddiasını da sürdüren Norveç’e galibiyeti getiren golü Vegard Forren kaydetti.

İTALYA 1-0 MALTA

AZERBAYCAN 0-0 HIRVATİSTAN

BULGARİSTAN 0-1 NORVEÇ

EURO 2016 Eleme maçları Show Tv, Habertürk Tv, Bloomberg HT, Show Max ve 7/24 kanallarından canlı yayınlanacak. EURO 2016 Eleme maçları 7. hafta ve 8. hafta maçlarının fikstürü ve TV programı şu şekilde:

4 EYLÜL 2015 CUMA TOPLU SONUÇLAR

Gürcistan 1-0 İskoçya

Almanya 3-1 Polonya

Macaristan 0-0 Romanya

Danimarka 0-0 Arnavutluk

Sırbistan 2-0 Ermenistan

Yunanistan 0-1 Finlandiya

Cebelitarık 0-4 İrlanda

Faroe Adaları 1-3 K.İrlanda

5 EYLÜL 2015 CUMARTESİ TOPLU SONUÇLAR

Lüksemburg 1-0 Makedonya

San Marino 0-6 İngiltere

Ukrayna 3-1 Belarus

Estonya 1-0 Litvanya

Rusya 1-0 İsveç

İspanya 2-0 Slovakya

İsviçre 3-2 Slovenya

Avusturya 1-0 Moldova

Karadağ 2-0 Lihtenştayn

6 EYLÜL 2015 PAZAR

Türkiye – Hollanda (Show TV)

Letonya – Çek Cumhuriyeti (Bloomberg HT)

İzlanda – Kazakistan (Habertürk TV)

Galler – İsrail (7/24)

Bosna Hersek – Andorra

G.Kıbrıs – Belçika

Malta – Azerbaycan

Norveç – Hırvatistan (Show Max)

İtalya – Bulgaristan

7 EYLÜL 2015 PAZARTESİ

Polonya – Cebelitarık (Show Max)

İrlanda – Gürcistan

İskoçya – Almanya (Bloomberg)

Finlandiya - Faroe Adaları

K.İrlanda – Macaristan

Romanya – Yunanistan

Ermenistan – Danimarka (7/24)

Arnavutluk – Portekiz (7/24)

8 EYLÜL 2015 SALI

Belarus – Lüksemburg

Makedonya – İspanya (Habertürk TV)

Slovakya – Ukrayna (Show Max)

İngiltere – İsviçre (Bloomberg HT)

Litvanya – San Marino

Slovenya – Estonya

Lihtenştayn – Rusya

Moldova – Karadağ

İsveç – Avusturya (7/24)

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler