SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

UEFA Avrupa Ligi torbalar belli oldu

Kura çekimi öncesi UEFA Avrupa Ligi torbalar belli oldu. Fenerbahçe’nin ve Beşiktaş’ın muhtemel rakipleri de belirlenmiş oldu. UEFA Avrupa Ligi torbaları ve temsilcilerimizin muhtemel rakipleri haberimizde.

Monaco’da yapılacak kura çekimi öncesi UEFA Avrupa Ligi torbalar belli oldu. Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en önemli ikinci organizasyonu olan UEFA Avrupa Ligi’nde kura zamanı. Temsilcilerimiz Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin de mücadel edeceği UEFA Avrupa Ligi’nde torbalar belli oldu. Play-off turu maçlarının ardından belirlenen torbalarla Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin muhtemel rakipleri de ortaya çıktı.

UEFA Avrupa Ligi kura çekimi Monaco Grimaldi Forum’da 28 Ağustos Cuma günü saat 14:00’te yapılacak. Kura çekimine Avrupa futbolunun 48 takımı katılacak. 48 takım toplam 4 torbada yer alacak. UEFA Avrupa Ligi grup maçları 17 Eylül’de başlayacak. 10 Aralık’ta sona erecek grup maçlarının ardından gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar bir üst tura yükselecek.

Şampiyonlar Ligi Play-Off turu sonrası 3. torbaya düşme korkusu yaşayan Beşiktaş'a iyi haber geldi ve siyah beyazlılar kuraya 2. torbadan katılma hakkı elde etti. Kara Kartallar, 1., 3. ve 4. torbadan birer takımla 4'lü grupta yer alacak.

Fenerbahçe ise 2. torbayı kaçırdı. Sarı lacivertli temsilcimiz kura çekimine 3. torbadan katılacak. Sarı Kanaryalar 1., 2. ve 4. torbadan birer takımla 4'lü grupta yer alacak. UEFA Avrupa Ligi torbalar şu şekilde oluştu:

1. TORBA: Schalke, Dortmund, Basel, Napoli, Tottenham, Ajax, Villarreal, Rubin Kazan, Athletic Bilbao, Sporting Lizbon, Marsilya, Dnipro

2. TORBA: BEŞİKTAŞ, Braga, Fiorentina, Lazio, Anderlecht, Liverpool, AZ Alkmaar, Plzen, Brugge, PAOK, Celtic, Apoel

3. TORBA: FENERBAHÇE, Monaco, Sparta Prag, Legia Varşova, Bordeaux, Lokomotiv Moskova, Lech Poznan, St Etienne, Slovan Liberec, Augsburg, Rapid Wien, Krasnodar

4. TORBA: Partizan, Asteras, Rosenborg, Karabağ, Dinamo Minsk, Molde, Midtylland, Groningen, Sion, Skenderbeu, Qabala, Belenenses

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler