SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray'ın rakipleri ve Şampiyonlar Ligi grupları belli oldu

Monaco'da yapılan kura çekimi sonrasında Galatasaray'ın rakipleri ve Şampiyonlar Ligi grupları belirlendi. Galatasaray'ın rakipleri arasında Atletico Madrid, Benfica ve Astana gibi birbirinden dişli rakipler bulunuyor. İşte Şampiyonlar Ligi'nin diğer grupları...

Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’ın rakipleri belli oldu. Şampiyonlar Ligi grupları için yapılan kura çekimi sonrasında, Devler Ligi’ndeki tek temsilcimiz olan Galatasaray’ın rakipleri belirlendi. Avrupa’nın kulüpler bazındaki en önemli organizasyonlarından biri olan Şampiyonlar Ligi’nde gruplar Monaco’da yapılan kura çekimi sonrası belli oldu. Galatasaray kura çekimine üçüncü torbadan katıldı. 2015-2016 sezonu grup kuralarına doğrudan 22 takım katılırken 10 takım da eleme turlarından geldi. Toplam 32 takım 4’erli 8 grupta mücadele edecek. UEFA sıralamasına göre ilk 7’de yer alan ülkelerin şampiyonları birinci torbada yer aldı. Şampiyonlar Ligi’ne toplamda 5 temsilci yollayan İspanya ise bu konuda bir ilk oldu.

Galatasaray’ın rakipleri arasında birbirinden güçlü ve köklü kulüpler bulunuyor. Şampiyonlar Ligi gruplarında Galatasaray’ın 1.torbadan rakibi Benfica oldu.

Temsilcimiz Galatasaray’ın 2.torba rakibi ise İspanya'nın ünlü temsilcisi Atletico Madrid oldu.

Son torbadan çekilen ve Galatasaray’la aynı grupta mücadele edecek bir diğer takım ise Şampiyonlar Ligi'ne katılan ilk Kazakistan takımı olan Astana oldu.

Temsilcimiz Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde C Grubunda mücadele edecek. Şampiyonlar Ligi grup maçları 15-16 Eylül tarihlerinde başlayacak. 8-9 Aralık tarihinde sona erecek grup maçlarının ardından, gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar bir üst tura yükselecek. Üçüncü olan takımlar ise yoluna UEFA Avrupa Ligi’nden devam edecek. Gruplarında sonuncu olan takımlar bu sezon Avrupa kupalarına veda edecek. Yapılan kura çekimi sonrası oluşan diğer Şampiyonlar Ligi grupları ise şöyle:

ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUPLARI

A GRUBU

PSG

Real Madrid

Shakhtar Donetsk

Malmö

B GRUBU

PSV Eindhoven

Manchester United

CSKA Moskova

Wolfsburg

C GRUBU

Benfica

Atletico Madrid

Galatasaray

Astana

D GRUBU

Juventus

Manchester City

Sevilla

B.Mönchengladbach

E GRUBU

Barcelona

Bayer Leverkusen

Roma

BATE Borisov

F GRUBU

Bayern Münih

Arsenal

Olympiacos

Dinamo Zagreb

G GRUBU

Chelsea

Porto

Dinamo Kiev

Maccabi Tel-Aviv

H GRUBU

Zenit

Valencia

O.Lyon

Gent

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler