SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rizespor - Fenerbahçe maç özeti Mynet Spor sayfalarında

Spor Toto Süper Lig 2.hafta Rizespor - Fenerbahçe maç özeti Mynet'te. Maçın önemli anları, gol pozisyonları, golleri ve tüm detayları haberimizde. Zorlu mücadele 1-1 eşitlikle tamamlandı.

Ç.Rizespor ile Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig 2.hafta maçında Rize’de karşı karşıya geldi. Mücadelenin maç özeti ve önemli anları Mynet Spor’da. Lige galibiyetle başlayan Fenerbahçe, 2.haftada da rakibini mağlup ederek iyi bir başlangıç yapma amacındaydı. Fakat mücadele 1-1 eşitlikle sonuçlandı. Fenerbahçe ilk yarıda yıldız futbolcusu Robin Van Persie’nin golüyle 1-0 öne geçti. İkinci yarıda Kjaer’in kendi kalesine attığı gol skoru belirledi ve maç 1-1 bitti. Çaykur Rizespor 32.dakikada penaltı kaçırarak önemli bir gol fırsatını da tepmiş oldu.

ÇAYKUR RİZESPOR 1 – 1 FENERBAHÇE

STAT: Çaykur Didi

HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

ÇAYKUR RİZE: Itandje, Orhan, Viera, Oboabona, Eren, Koray (Dk.87 Chevalier), Robin Yalçın, Sercan (Dk. 53 Mehmet Akyüz), Ahmet İlhan, Deniz (Dk. 61 Sylvestre), Kweuke

TEKNİK DİREKTÖR: Hikmet Karaman

FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Kjaer, Alves, Hasan Ali, M.Topal, Josef, Nani, Diego (Dk. 71 Ozan Tufan), Fernandao (Dk. 46 Alper Potuk), Van Persie (Dk. 65 Moussa Sow)

TEKNİK DİREKTÖR: Vitor Pereira

SARI KARTLAR: Oboabona, Sercan Kaya, Orhan, Robin Yalçın, Mehmet Akyüz (Çaykur Rizespor), Volkan, Kjaer (Fenerbahçe)

GOLLER: Dk. 18 Robin Van Persie (Fenerbahçe), Dk. 74 Kjaer (kk)

Çaykur Rizespor – Fenerbahçe maç özeti

1.Devre

4. dakikada Robin Yalçın'ın yaklaşık 25 metreden sert şutunda, kaleci Volkan Demirel, sol tarafına gelen topu iki hamlede kontrol etti.

14. dakikada Kweuke'nin sağdan ceza alanı son çizgisi önünde çıkardığı topu kaleci Volkan Demirel, Deniz Kadah'tan önce davranıp altı pas içinde yatarak kontrol etti.

18. dakikada Fenerbahçe golü buldu. Nani'nin soldan ortasında altı pas içinde topu rakibinden kurtaran Van Persie, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Itandje'nin solundan filelere gönderdi: 0-1

29. dakikada Eren Albayrak'ın sağdan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Viera'nın kafa vuruşunda, top üsten auta çıktı.

31. dakikada Kweuke'nin ara pasında ceza alanına hareketlenen Ahmet İlhan Özek, kaleci Volkan Demirel'in müdahalesinin ardından yerde kalınca, karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır penaltı kararı verdi.

32. dakikada Deniz Kadah'ın kullandığı penaltı atışında kaleci Volkan Demirel, sağ tarafına gelen topu çeldi. Dönen topu Kweuke kaleye gönderdi ancak Volkan bir kez daha topa müdahale etmeyi başardı. Daha sonra Sercan'ın şutunda savunmaya çarpan top kornere çıktı.

45. dakikada Sercan Kaya'nın pasında kalesini terk eden Volkan Demirel, Kweuke'den önce ayaklarıyla topu uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

2.Devre

57. dakikada Şener'in ceza sahasına ortasında Josef'in kafa vuruşunu Itandje parmak uçları ile kornere çeldi.

59. dakikada Nani'nin direkt kaleye kullandığı serbest vuruşta kaleci Itandje topu yumruklayarak çıkardı. 73. dakikada savunmanın hatasında araya giren Sylvestre'nin sağ çizgiden içeri çevirdiği topu çıkarmak isteyen Kjaer meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi. 1-1

77. dakikada Nani'nin kullandığı serbest vuruşta top farklı şekilde üstten auta gitti.

90+4. dakikada ceza alanı sağ çizgide topla buluşan Sow meşin yuvarlağı kale sahasına çevirdi. Kaleci Itandje'yi de aşan topu Orhan ve Viera son anda uzaklaştırdı.

RİZESPOR’DA PENALTI KABUSU

Ligin ilk haftasını penaltı tartışmaları nedeniyle gergin geçiren Çaykur Rizespor, Fenerbahçe maçında yine penaltı kabusu yaşadı. Geçen haftaki Gençlerbirliği maçının 87’nci dakikasında kazanılan penaltı atışını kullanmak için arkadaşlarıyla ve Teknik direktör Hikmet Karaman’la tartışan, ardından penaltıyı gole çeviren Kweuke, daha sonra hocasının üzerine yürümek istemiş ve arkadaşları tarafından engellenmişti. Bu olayın ardından kadro dışı bırakılan Kweuke, Perşembe günü basın toplantısı düzenleyerek özür dilemiş ve 100 bin lira para cezasına çarptırıldıktan sonra affedilmişti. Fenerbahçe maçının 31’inci dakikasında hakemin penaltı noktasını göstermesi üzerine Çaykur Rizespor tribünleri “Kweuke” sloganları atmaya başladı. Kamerunlu oyuncu, takımın penaltıcısı Deniz Kadah’ın atışı kullanmak için topu kendisine vermek istemesi üzerine kabul etmeyerek arkadaşına başarı diledi. Deniz Kadah’ın penaltıyı kaçırmasının ardından tribünlerin yeniden adını bağırmasına da tepki gösteren Kweuke, yeşil-mavili taraftarlara elleriyle “susun ve takımı destekleyin” işareti yaptı.

PEREİRA’DAN ŞAMPİYONLUK SÖZÜ


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler