SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tarihi Fenerbahçe kongresinde Ali Koç'tan başkanlık açıklaması

Fenerbahçe kongresinin başlamasıyla seçim heyecanı da start aldı. Fenerbahçe’de başkan ve yönetim kurulunun belirleneceği Fenerbahçe Kulübü Olağan Genel Kurul toplantısı başladı. Ali Koç, Fenerbahçe başkanlığına aday olup olmayacağı konusunda açıklama yaptı.

Fenerbahçe’de yeni başkanın ve yönetim kurulunun belirleneceği tarihi Fenerbahçe kongresi başladı. Ülker Sports Arena'da çoğunluğa bakılmaksızın gerçekleştirilen kongrede, yönetim kurulu üyesi Şekip Mosturoğlu'nun yaptığı açılışın ardından Genel Kurul Divan Başkanlığı'na Vefa Küçük seçildi. Küçük, üyelere ve başkan adaylarına değişen tüzükle ilgili hatırlatmalar yaptıktan sonra; “ İstanbul'daki seçim mitinglerinden dolayı basket maçımız Abdi İpekçi'den Ülker Arena'ya alındı. Akşam saat 21.30'da maçımız var. Salonun yeniden maç oynanabilir hale getirilmesi zaman alacağından, kongrenin bugünkü bölümünü saat 15.00-15.30 gibi bitirmek istiyoruz. Bu yüzden konuşma yapacak üyelerimizden konuşmalarını kısa tutmalarını rica ediyoruz" dedi.

Salonda yarın yapılacak başkanlık, yönetim ve diğer kurulların seçimi için 21 sandık kurulacak.

AZİZ YILDIRIM VE HULUSİ BELGÜ ADAYLIK DİLEKÇESİ VERDİ

Aziz Yıldırım'ın 733 kongre üyesi imzalı başkan adaylık başvurusu Genel Kurul Divan Başkanlığı'na sunuldu.Divan başkanı Vefa Küçük, Yıldırım'ın dosyasının kontrol edilmek üzere sicil kuruluna verildiğini duyurdu. Küçük, sarı-lacivertli kulübün eski yöneticisi Hulusi Belgü'nün ise 350 kongre üyesinin imzasıyla başkan adaylık dosyasını sunduğunu açıkladı.

OY KULLANMA İŞLEMLERİ YARIN

Yarın ise saat 10.00’da oy verme işlemi başlayacak ve saat 17.00’ye kadar sürecek. Şu ana kadar adaylığını açıklayan isimler Aziz Yıldırım, Hulusi Belgü ve Murat Çelikel oldu.

ALİ KOÇ’TAN BAŞKANLIK AÇIKLAMASI

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın yönetimine girip girmeyeceği ve başkan adayı olup olmayacağı çok tartışılan Ali Koç, kongrenin ilk gününde kürsüye çıktı. Koç, Aziz Yıldırım'ın mahkeme sonuçlanıncaya kadar başkan kalması fikrine sonuna kadar katıldığını belirtti ve kendisinin de daha sonra çocukluğundan beri hayal ettiği başkanlık görevine gelmek istediğini söyledi. Ali Koç, kürsüye gelince ve "Başkan olmayı düşünüyorum" dediği anda salon Koç'u ayakta alkışladı.

“Çocukluğumdan beri hayalim olan başkanlığı bugün olmasa da, ileride icra etmeyi düşünüyorum. Taşın altına elimizi koyarak bunu yapacağız.” diyen Ali Koç, salondakilerin tezahüratları üzerine: Keşke her şey, "Ali Koç başkan, Fenerbahçe şampiyon" demek kadar kolay olsaydı.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler