SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dnipro – Sevilla UEFA Avrupa Ligi final maçı Ntv'den şifresiz canlı yayınlanacak

UEFA Avrupa Ligi’nde final heyecanı. Dnipro ile Sevilla takımları, UEFA Avrupa Ligi final maçında karşı karşıya gelecek. Dnipro – Sevilla final maçı NTV’den canlı yayınlanacak. Dnipro – Sevilla UEFA Avrupa Ligi final maçı Ntv'den şifresiz canlı yayınlanacak.

UEFA Avrupa Ligi şampiyonu belli oluyor. UEFA Avrupa Ligi final maçında Dnipro ile Sevilla karşı karşıya gelecek ve kazanan takım 2014-2015 sezonu UEFA Avrupa Ligi şampiyonu olacak. Dnipro ile Sevilla’nın sonucu merakla beklenen mücadelesi NTV kanalından canlı yayınlanacak. 27 Mayıs Çarşamba akşamı saat 21:45’te başlayacak karşılaşmayı İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Martin Atkinson yönetecek. Polonya’nın başkenti olan Varşova kentindeki Narodowy Stadı’nda başlayacak karşılaşma tek maç üzerinden oynanacak. 90 dakikalık sürede eşitlik bozulmazsa uzatma bölümlerine geçilecek. Uzatmada da eşitlik bozulmazsa, UEFA Avrupa Ligi şampiyonunu seri penaltı atışları belirleyecek.

Bu sezon büyük bir sürpriz yapan ve adını finale yazdıran Ukrayna temsilcisi Dnipro’nın finalde ne yapacağı merak konusu. Ukrayna Ligi’nde Shakhtar Donetsk ve Dinamo Kiev’in gölgesinde kalmasına rağmen son yıllarda atılım yapan Dnipro, Avrupa Ligi macerasına Play-Off turlarıyla başladı. Hajduk Split’i eleyen Dnipro gruplara kalmaya hak kazandı. Inter, St.Etienne ve Qarabağ takımlarıyla aynı grupta yer alan Ukrayna ekibi, grubunu ikinci bitirdi ve bir üst turda Olympiakos ile eşleşti. 2-0 ve 2-2’lik sonuçlarla Yunan temsilcisini eleyen Dnipro, 3.Turda da Ajax’ı deplasman golü avantajıyla geçmesini bildi. Beşiktaş’ı eleyen Club Brugge ile çeyrek final turunda eşleşen Dnipro eşleşmeyi gol yemeden geçmeyi başardı. Yarı finalde İtalyanların güçlü takımı Napoli’yi 1-1 ve 1-0’lık skorlarla eleyen Dnipro adını finale yazdırdı.

Son yıllarda UEFA Avrupa Ligi finallerinin gediklisi haline gelen Sevilla ise bu kupayı dördüncü kez kazanmak istiyor. 2006, 2007 ve 2014 yıllarında şampiyon olan Sevilla, yeniden üst üste ikinci defa şampiyon olmayı hedefliyor. Avrupa Ligi macerasına Feyenoord, Rijeka ve Standard Liege’li grupta başlayan İspanyol ekibi grubu ikinci tamamladı ve bir üst turda M’Gladbach ile eşleşti. Gollü geçen rövanş maçı sonrası tur atlayan Sevilla, 3.tur eşleşmesinde Villarreal’i eledi ve çeyrek finalde kupanın favorilerinden Zenit ile eşleşti. Erken final olarak nitelendirilen eşleşmeyi 2-1 ve 2-2’lik skorlarla geride bırakan Sevilla’nın yarı finaldeki rakibi İtalyan Fiorentina oldu. Rakibini 3-0 ve 0-2 gibi rahat skorlarla saf dışı bırakan Sevilla finalde ne yapacak?

DNİPRO – SEVİLLA

STAT: Narodowy Stadı

SAAT: 21:45

YAYIN: NTV

HAKEM: Martin Atkinson

DNİPRO: Boyko; Matos, Cheberyachko, Douglas, Fedetskiy; Fedorchuk, Kankava; Konoplyanka, Rotan, Luchkevych; Seleznyov

SEVİLLA: Rico; Coke, Carrico, Kolo, Tremoulinas; Krychowiak, Mbia; Vidal, Banega, Vitolo; Bacca

238 MİLYON EUROLUK FİNAL

UEFA Avrupa Ligi finalinde bu akşam karşılaşacak Ukrayna'nın Dnipro ve İspanya'nın Sevilla takımlarının toplam futbolcu değeri 238 milyon 500 bin avro.

Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, Sevilla'nın tahmini piyasa değeri 155 milyon 800 bin avro, Dnipro'nun ise 82 milyon 700 bin avro oldu.

Sevilla'nın Kolombiyalı forveti Carlos Bacca 20 milyon avro, Dnipro'nun kanat oyuncusu Yevhen Konoplyanka ise 16 milyon avro bonservis bedeliyle en pahalı futbolcular olarak göze çarptı.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler