SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trabzonspor - Beşiktaş maçı canlı yayınla Lig Tv'de

Türkiye Spor Toto Süper Ligi'nin 29. haftasında Trabzonspor, Beşiktaş'ı Hüseyin Avni Aker'de ağırlıyor. Saat 19.00'da başlayacak olan Trabzonspor Beşiktaş karşılaşmasının canlı anlatımı Mynet Spor'da...

Türkiye Spor Toto Süper Ligi'nin 29. haftası Trabzonspor Beşiktaş mücadelesiyle devam ediyor. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak Trabzonspor - Beşiktaş mücadelesi saat 19.00'da başlayacak. Bu karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek. Onun yardımcıları ise Bahattin Duran ve Cem Satman olacak. Lig Tv ekranlarından canlı olarak izlenebilecek olan Trabzonspor - Beşiktaş karşılaşmasının canlı anlatımını Mynet Spor servisinden takip etmek mümkün.

TRABZONSPOR - BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI ANLATIMI

TRABZONSPOR CEPHESİ

Trabzonspor, Galatasaray'ı devirdikten sonra eksikler ile çıktığı Gençlerbirliği maçından beraberlik ile ayrıldı. Trabzsonspor 47 puan ile 6. sırada ve avrupa kupaları yarışındaki rakibi Başakşehir bu hafta puan kaybetti. Yani Trabzonspor sadece galibiyet için sahada olacak. Evinde oynadığı son 6 maçta 6 galibiyeti bulunan Bordo-Mavililer, bu stadda Beşiktaş ile 45 kez karşı karşıya geldiler ve bu maçların 24’ünü kazanırlarken, 11’inde ise sahadan mağlubiyetle ayrıldılar. 2012 yılında oynanan maçtan beri rakibiyle karşılaştığı 7 maçta mağlup edemeyen Trabzonspor, bu maçtan galibiyetle ayrılıp, şanssızlığını da kırmak istiyor. Trabzonspor'da Yatabare, Onur Kıvrak ve Aytaç Kara sakat. Mehmet Ekici, Musatafa Akbaş ve Musa Nizam'ın ise durumları belirsizliğini koruyor.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Maçın deplasman takımı Beşiktaş ise son haftalarda üç galibiyet, bir mağlubiyet ve bir beraberlikle olağan performansına devam ediyor. Beşiktaş için ligin bitimine kadar iki zor viraj var ve Trabzsonspor deplasmanı bunlardan birincisi. Beşiktaş bu deplasmandan puan kaybetmeyerek dönerse büyük bir avantajı ellerine geçireceklerini biliyor. Dolayısıyla onlar da kazanmak için sahada olacaklar. Siyah-beyazlılarda Necip Uysal ve Serdar Kurtuluş kart cezalısı. Tolga Zengin sakat. İsmail Köybaşı ve Veli'nin ise durumları belirsiz ancak bu karşılaşmada oynamamaları bekleniyor.

ANALİZ

Beşiktaş, şampiyon olduğu son altı sezonun beşinde son altı haftaya lider girmişti. İki takım ligde 83 kez karşılaştı: İki takımın 31er galibiyeti var; 21 maç da beraberlikle sonuçlandı. Siyah-beyazlılar, 21 Nisan 2012'deki Süper Final karşılaşmasından bu yana ligde Trabzonspor'a yenilmiyor (2G 4B). Eğer Beşiktaş bu seriyi yedi maça çıkartabilirse, bu, iki takımın rekabetinde bir ilk olacak. Trabzonspor evinde topladığı 33 puanla, Fenerbahçe ile birlikte Galatasaray'ı (35) takip eden iki takımdan birisi. Beşiktaş ise 33 puanla deplasmandaki en başarılı takım. Trabzon iç sahada altı maçtır kazanıyor: Ligde devam eden en uzun iç saha galibiyet serisi bu. Beşiktaş'ın ligde oynadığı son beş deplasman maçında sonuçlar, sırasıyla galibiyet ve mağlubiyet arasında değişti. Siyah beyazlıların son deplasman maçı, 5-1'lik Kasımpaşa galibiyeti olmuştu. Trabzonspor evinde 22 gol yedi, ligde evinde daha çok gol yiyen sadece iki takım var. Beşiktaş ise deplasmanda attığı 22 golle Galatasaray ve Fenerbahçe'yi (24) takip ediyor. Beşiktaş, Nisan 2014'ten bu yana ligdeki 16 deplasman maçında beraberlik almadı (12G 4M). İki takım arasındaki son 16 lig karşılaşmasında üçten fazla gol atılmadı. Trabzon'da oynanan son yedi maçta da toplam yedi gol atıldı ve bu maçların hiçbirinde ikiden fazla gol atılmadı. Trabzonspor'un son altı maçında galibiyeti beraberlik ya da yenilgi takip etti (3G 1B 2M). Beşiktaş, ligin en yüksek isabetle şut çeken takımı (%50), Trabzonspor ise bu alanda ancak 13. sırada yer alıyor (%42,5). Bu sezon Trabzonspor adına toplam 24 gol ve 10 asistlik katkı yapan Oscar Cardozo ve Mehmet Ekici, Trabzonspor'un son üç lig maçında gol ya da asist yapamadı. Demba Ba, bu sezon oynadığı ilk 18 lig maçında 14 gol attıktan sonra çıktığı son altı lig maçında sadece iki gol kaydedebildi. Ligde en az 20 gol girişiminde bulunan oyuncular arasında şut isabeti en yüksek üç isim Demba Ba (%66,1), Cenk Tosun (%63,6) ve Oscar Cardozo (%60). En az 25 şut deneyen oyuncular arasında gole çevirme başarısı en yüksek iki oyuncu Oscar Cardozo (%30) ve Demba Ba (%28,6).

MUHTEMEL 11'LER

STAT: Hüseyin Avni Aker

SAAT: 19.00

HAKEM: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Cem Satman

YAYIN: LİG TV

TRABZONSPOR: Hakan, Salih, Bosingwa, Uğur, Mustafa Akbaş, Medjani, Özer, Yusuf, Mehmet, Erkan, Cardozo

TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

BEŞİKTAŞ: Günay, Atiba, Sivok, Ersan, Motta, Gökhan, Tolgay, Oğuzhan, Sosa, Olcay, Demba Ba

TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler