SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş - Karabükspor maç özeti ve gol pozisyonları

Spor Toto Süper Ligi'nin 28. haftasında Beşiktaş, Karabükspor'u evinde ağırladı. Beşiktaş Karabükspor'u uzatmalarda bulduğu golle 2-1 yendi. Beşiktaş - Karabükspor maçının önemli anlarının özeti haberimizde.

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş, Ankara'da Karabükspor'u ağırladı. Osmanlıspor Stadında oynanan karşılaşmayı Beşiktaş uzatmalarda bulduğu golle 2-1 kazandı. Mücadelenin gollerini Beşiktaş'ta 25. dakikada Atiba ve 90+5'te Cenk kaydederken Karabükspor'un tek golünü 79. dakikada Musa attı. Bu sonuçla Beşiktaş puanını 61 yaptı. Karabükspor da 21 puanda kaldı. Ligde gelecek hafta Beşiktaş deplasmanda Trabzonspor'un konuğu olacak. Karabükspor ise evinde Çaykur Rizespor'u ağırlayacak.

BEŞİKTAŞ - KARABÜKSPOR MAÇI CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

BEŞİKTAŞ 2 - 1 KARABÜKSPOR

STAT: Osmanlı

HAKEM: Bülent Yıldırım, Kemal Yılmaz, Baki Tuncay Akkın

BEŞİKTAŞ: Günay, Serdar, Ersan (Dk.55 Necip), Sivok, Motta, Gökhan, Atiba, Tolgay (Dk.84 Cenk Tosun), Sosa, Mustafa Pektemek, Demba Ba (Dk.65 Franco)

TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic

KARABÜKSPOR: Waterman, Erdem, Murat, Yiğit, Tanju, Hakan (Dk.90+2 Aykut), Musa, Viola (Dk.45 Abdülaziz), Furkan, Ahmet İlhan, Fatih (Dk.77 Erkan Kaş)

TEKNİK DİREKTÖR: Yılmaz Vural

SARI KARTLAR: Serdar (Beşiktaş) Fatih, Furkan, Erdem Özgenç, Murat Akçay (Karabükspor)

GOLLER: Dk.25 Atiba, 90+5 Cenk (Beşiktaş), Dk.79 Musa (Karabükspor)

KIRMIZI KARTLAR: Dk.58 Necip Uysal (Beşiktaş), Dk.42 Waterman (Karabükspor)

Mücadele hareketli başladı ve Beşikatş'ın savunmada yaptığı hataları değerlendiren Karabükspor tehlikeli ataklarla rakip kaleyi yokladı. 25. dakikada organize gelişen Beşiktaş atağında Mustafa Pektemek, sağ tarafta boş durumda olan Serdar'a pasını verdi, Serdar'ın müthiş ortasında Atiba kafa vurşuyla fileleri havalandırdı ve skoru 1-0'a getirdi. 42. dakikada Karabükspor'da Waterman kırmızı kartla oyun dışında kaldı, kendi yarı alanında paslaşırken Erdem kalecisi Waterman'a pas attı, ancak Demba Ba'nın baskısında Hollandalı ceza sahası dışında elle müdahele edince kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Waterman'ın kırmızı kart görmesinin ardından serbest vuruşu kullanmak üzere topun başına Sosa geçti. Arjantinlinİn kullandığı serbest vuruşta top direğe çarparak oyun alanını terk etti ve ilk yarı bu skorla sona erdi:1-0.

İkinci 45 dakikaya Siyah-Beyazlılar 10 kişi mücadele eden rakibi karşısında hızlı başladı. 53. dakikada sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre çalımlarla ceza sahasına girdi, pasında Motta'nın şutu auta çıktı. 56. dakikada Jose Sosa'nın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Demba Ba, mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı. 58. dakikada Ersan'ın yerine oyuna giren Necip Uysal oyuna girdikten 4 dakika sonra kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Defansın arkasına atılan topa hareketlenen Ahmet İlhan'a yaptığı müdahaleyle yere indiren Necip direk kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. 78. dakikada Karabükspor'un kullandığı kornerde Musa'nın kafa vuruşunda top filelere gitti ve maça 1-1'lik eşitlik geldi. Golden sonra Karabükspor kalesinde baskı kuran Beşiktaş, aradığı golü 90+5. dakikada Cenk Tosun ile buldu. Gökhan Töre'nin ortasında müthiş bir kafa vuruşu ile topu filelere gönderen Cenk Tosun, Beşiktaş'ın şampiyonluk ümitlerini yeniden yeşertti. Beşiktaş Karabükspor maçı bu skorla sona erdi ve Siyah-Beyazlılar 28. haftayı lider kapadı.

CENK TOSUN HAYAT VERDİ

Beşiktaş'ta maçın 84. dakikada Tolgay Arslan'ın yerine oyuna giren Cenk Tosun, uzatma bölümünde attığı kritik golle takımına adeta hayat verdi.

Maçın 90+6. dakikada attığı golle siyah-beyazlı takıma galibiyeti kazandıran Cenk Tosun, bu sezon Süper Lig'deki 4. golünü kaydetti. Cenk Tosun, ligde Akhisar Belediyespor, Trabzonspor ve Mersin İdmanyurdu maçlarında da birer gol attı.

Golcü futbolcu, Gaziantepspor forması altında da daha önce Kardemir Karabükspor filelerini 4 kez havalandırmıştı.

Bu arada Cenk Tosun'a golün pasını veren siyah-beyazlı futbolcu Sosa ise bu sezon ligde 7. asistini yaptı.

ANKARA’DA 5.ZAFER

Beşiktaş, Kardemir Karabükspor karşısında aldığı galibiyetle bu sezon Ankara'da 5. kez maç kazandı.

Stadının yapımı nedeniyle daha önce Osmanlı Stadı'nda oynadığı maçlarda Medicana Sivasspor'u 3-2, Mersin İdmanyurdu'nu 2-1 ve Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 5-1 mağlup eden Beşiktaş, bu stattaki tek puan kaybını Balıkesirspor ile 2-2 berabere kalarak yaşadı.

Siyah-beyazlı takım, Ankara temsilcisi Gençlerbirliği ile 19 Mayıs Stadı'nda yaptığı maçta ise 2-0 galip geldi.

SON 12 SEZONUN EN İYİ BEŞİKTAŞ’I

Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor karşısında aldığı galibiyetle puanını 61'e çıkartan Beşiktaş, 28. haftalar itibarıyla son 12 sezonun en iyi performansını sergiliyor. Siyah-beyazlı takım, kuruluşunun 100. yılında şampiyonluğa ulaştığı 2002-2003 sezonunda 28. haftayı 67 puanla lider geçmişti.

BEŞİKTAŞ LİGİN EN ÇOK ‘KIZARAN’ TAKIMI

Necip Uysal'ın Kardemir Karabükspor karşısında gördüğü kart, Beşiktaşlı futbolcuların bu sezon Süper Lig'deki 10. kırmızı kartı oldu. Süper Lig'in en fazla kırmızı kart gören ekibi olan siyah-beyazlı takımda daha önce Franco 3, Olcay Şahan, Gökhan Töre, Mustafa Pektemek, Veli Kavlak, Atiba ve İsmail Köybaşı da birer kez kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Beşiktaş'ta savunma oyuncusu Serdar Kurtuluş da, gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Müsabakanın 68. dakikasında hakem Bülent Yıldırım'dan bu sezonki 4. sarı kartını görerek cezalı duruma düşen Serdar, gelecek hafta Trabzonspor ile oynanacak önemli maçta forma giyemeyecek.

RIDVAN DİLMEN’DEN BEŞİKTAŞ’IN SON DAKİKA GOLÜNE ÇARPICI YORUM - TIKLA

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler