SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İspanya La Liga 27. hafta puan durumu ve maç sonuçları

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 27. haftası ilginç maçlara ev sahipliği yaptı. İspanya La Liga 27. haftasında oynanan maçları, sonuçları ve puan durumunu sizler için derledik.

İspanya’da şampiyonluk yarışı kıran kırana. Barcelona ve Real Madrid arasında son derece çekişmeli geçen şampiyonluk mücadelesi nefesleri kesiyor.

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 27. haftasında oynanan maçlar sonunda Barcelona, şampiyonluk yarışı verdiği Real Madrid'in bir puan önünde liderliğini sürdürdü.

Son haftaların en formda futbolcusu Lionel Messi'nin golleri ile Eibar deplasmanından 2-0 galip dönen Barcelona, hafta sonu Nou Camp'ta oynayacağı "El Clasico" öncesinde Real Madrid'e karşı önemli bir avantaj yakalamış oldu. Son dönemlerdeki kötü futbolu ile eleştiri alan Real Madrid ise Gareth Bale'in golleriyle Santiago Bernabeu Stadı'nda Levante'yi yenerek, ligde iki hafta sonra galibiyet elde etti.

Espanyol deplasmanında 0-0'lık skorla bir puana razı olan ve ligde üst üste üçüncü beraberliğini alan Atletico Madrid, 56 puanla 4'üncülüğe gerilerken, Deportivo'yu 2-0 yenen Valencia 3'üncülüğe yükseldi.

Öte yandan La Liga'da 19 golün atıldığı 27. haftada 4 kırmızı kart çıktı, 42 sarı kart gösterildi.

La Liga'daki gol krallığı yarışında, Barcelona'dan Messi 32 golle zirveye yerleşti. Messi'nin ardından Real Madrid'den Cristiano Ronaldo, 30 golle ikincilikte yer aldı. Bu iki futbolcuyu 17 golle Barcelona'dan Neymar izledi.

La Liga 27. Hafta Maç Sonuçları:

Getafe-Real Sociedad: 0-1

Eibar-Barcelona: 0-2

Espanyol-Atletico Madrid: 0-0

Almeria-Villarreal: 0-0

Celta-Athletic Bilbao: 1-2

Real Madrid-Levante: 2-0

Malaga-Cordoba: 2-0

Sevilla-Elche: 3-0

Rayo Vallecano-Granada: 3-1

Valencia-Deportivo: 2-0

La Liga 27. Hafta Puan Durumu:


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler