SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Spor Toto Süper Lig 23. hafta maç sonuçları ve puan durumu

Spor Toto Süper Lig 23. hafta maçları sonunda şampiyonluk mücadelesi kızıştı. Spor Toto Süper Lig puan durumunda ilk sırada Galatasaray bulunuyor. Fakat Fenerbahçe ve Beşiktaş, sarı-kırmızılı takımı yakın takibi sürdürüyor. Spor Toto Süper Lig 23. hafta maç sonuçları ve puan durumu...

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, derbi maçta Fenerbahçe'ye 1-0 yenilmesine karşın 51 puan ve averajla liderliğini sürdürdü.

Haftanın son maçında Mersin İdmanyurdu, sahasında Trabzonspor'u konuk etti. Konuk Trabzonspor maçtan 5-1 galip ayrıldı. Bordo mavili ekibin gollerini 30. dakikada Mehmet Ekici, 45 ve 57. dakikada Sefa Yılmaz, 70. dakikada Serol Demirhan (Kendi kalesine) ve 90. dakikada Cardozo kaydetti. Mersin ekibinin tek golü ise 81. dakikada Sinan Kaloğlu'ndan geldi.

Kadıköy'deki derbi maçta Fenerbahçe, Galatasaray'a yine geçit vermedi ve maçtan 1-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla sarı lacivertliler rakibine 16. yılda da galibiyet şansı tanımadı. Fenerbahçe'nin tek golü 81. dakikada Kuyt'tan geldi. Fenerbahçe bu galibiyetle lider arasındaki puan farkını bire indirdi. Sarı lacivertliler 50 puanla üçüncü sırada kalırken, Galatasaray ise 51 puan ve averajla liderliğini sürdürdü.

Beşiktaş, Medicana Sivasspor'u 1-0 mağlup ederek, zirve yarışına devam etti. Siyah beyazlıların tek golünü 44. dakikada Hutchinson kaydetti. Beşiktaş puanını 51'e yükselterek, lider Galatasaray ile aynı puana geldi ve ikinci sırada yer aldı.

Ligde 23. hafta Kasımpaşa-Akhisar Belediyespor maçıyla açıldı. Taraflar sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Kasımpaşa'nın gollerine Adem Büyük ve Scarione imza koyarken, konuk takımın gollerini ise Bruno ve Dvali kendi kalesine attı.

Teknik direktör Mesut Bakkal ile çıkışa geçen Gençlerbirliği, deplasmanda Suat Altın İnşaat (SAİ) Kayseri Erciyesspor'u 4-2 yendi. Başkent ekibinin gollerini Hleb, Landel (2) ve Mervan Çelik kaydetti. Ev sahibi ekibin golleri ise Sylla ve Serdar Güler'den geldi. Karşılaşmada SAİ Kayseri Erciyesspor'dan Boye 51. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Kümede kalma mücadelesi veren Balıkesirspor ve Çaykur Rizespor sahadan birer puanla ayrıldı. Balıkesir'deki karşılaşma 2-2 sona erdi. Ev sahibi takımın gollerini Zec ve Kulusiç attı. Çaykur Rizespor ise Kıvanç Karakaş ve Kweuke ile golleri buldu.

Ligde Eskişehirspor-Bursaspor, İstanbul Başakşehir-Torku Konyaspor ve Kardemir Karabükspor-Gaziantepspor sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı.

Ligin 23. haftasında 21 gol kaydedildi. 1 maçı ev sahibi, 3 karşılaşmayı deplasman takımları kazandı. 5 müsabaka ise berabere sonuçlandı.

Gol krallığı yarışında Beşiktaşlı Demba Ba, Bursasporlu Fernandao ve Trabzonsporlu Cardozo, on dörder golle ilk sırada yer aldı. Bu futbolcuları Galatasaraylı Burak Yılmaz 13 golle izledi.

Spor Toto Süper Lig 23. hafta maç sonuçları ve puan durumu:

Spor Toto Süper Lig 23. Hafta Maç Sonuçları:

Kasımpaşa-Akhisar Belediyespor: 2-2

SAİ Kayseri Erciyesspor-Gençlerbirliği: 2-4

Balıkesirspor-Çaykur Rizespor: 2-2

Eskişehirspor-Bursapor: 0-0

İstanbul Başakşehir-Torku Konyaspor: 0-0

Medicana Sivasspor-Beşiktaş: 0-1

Kardemir Karabükspor-Gaziantepspor: 0-0

Fenerbahçe-Galatasaray: 1-0

Mersin İdmanyurdu-Trabzonspor: 1-5

Spor Toto Süper Lig 23. Hafta Puan Durumu:


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler