SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Balıkesirspor - Sivasspor maçı canlı yayınla Lig Tv'de ekrana geliyor

Süper Lig'in 10. haftasında Balıkesirspor Sivasspor'u evinde konuk ediyor. Ligin sonuna demir atan iki ekipte bu karşılaşmada galibiyeti hedefliyor. Balıkesirspor Sivasspor maçı bu akşam saat 19.00'da başlayacak.

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında ligin son sırasında yer alan iki ekip, Balıkesirspor ile Sivasspor, karşılaşıyor. Karşılaşmadan nasıl bir sonuç çıkacağı merak ediliyor. Balıkesir Atatürk Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı hakem Deniz Ateş Bitnel yönetecek. Bitnel'in yardımcılıklarını ise Cemal Bingül ve Arkın Akgöl yapacak. Bu akşam 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Lig Tv 2 canlı olarak yayınlayacak. Ligde kötü gidişe dur diyemeyen iki takım bu akşam kozlarını Balıkesir'de paylaşacak. İsmail Ertekin yönetimindeki Balıkesirspor'da, Roberto Carlos yönetimindeki Sivasspor'da galibiyete hasret...

BALIKESİRSPOR EVİNDE GALİBİYET İSTİYOR

Ligin yeni ekibi Balıkesirspor bu sezona istediği başlangıcı yapamadı. Galatasaray karşısında alınan 2-0 galibiyet gelecek için taraftarı umutlandırsa da Balıkesirspor ardından oynadığı 6 karşılaşmadan galibiyet çıkarmayı başaramadı ve ligin sonuna demir attı.

Balıkesirspor bu sezon evinde oynadığı 3 karşılaşmadan 1 galibiyet, 2 mağlubiyet aldı. Deplasmanda oynadığı 7 maçın ise 5'inden mağlup ayrılırken, 2 maç berabere tamamlandı. Sonuç olarak 5 puan toplayan Balıkesirspor beklentilerin oldukça uzağında kaldı.

Bu sezon Balıkesirspor'da Sercan Yıldırım gol yollarında etkili bir görüntü çizmeye başlasa da, takım olarak performans beklenilenin uzağında... Ayrıca sezon başında Belçika'nın devlerinden Anderlecht'ten transfer edilen Ronald Vargas' önemli bir hücum oyuncusu fakat tıpkı takım gibi o da beklentilerin uzağında kalmış durumda.

Balıkesirspor'da bu karşılaşmada sakatlığı süren Brezilyalı orta saha Andre Santos forma giyemeyecek. Bu ismin haricinde takımda başka bir eksik bulunmuyor.

SİVASSPOR GEÇEN YILI ARIYOR

Geçen sezon takımın başına dünyaca ünlü Roberto Carlos'u getirerek adından söz ettiren Sivasspor, teknik direktör faktörüyle kaliteli futbolcuları kadrosuna dahil etmeyi başarmıştı. Ortaya konan hücum futboluyla izleyenlere zevk veren Sivasspor, bu sezon ise geçen yılı mumla arıyor. Beklenen puanları bir türlü toplayamayan Sivasspor bu sezon geride kalan 10 haftada 1 galibiyet, 3 beraberlik, 5 yenilgi alarak 6 puan topladı ve ligin 17. sırasına yerleşti.

Balıkesirspor karşılaşması öncesinde Sivasspor'da sakatlığı bulunan ya da cezası devam eden bir futbolcu bulunmuyor. Sivasspor kadrosunda bu sezon en fazla dikkat çeken isim Cicinho. Brezilyalı futbolcunun adı Beiktaş'ın sağ bek adayları arasında yer alıyor. Ayrıca John Utaka, Aatif Chahechouhe ve Manuel da Costa'da karşılaşmada dikkat edilmesi gereken isimler arasında.

REKABET GEÇMİŞİ

İki takım daha önce 16 kez karşı karşıya geldi ancak bu karşılaşmaların tamamı alt liglerde oldukları dönemlerde oynandı. Bu karşılaşma iki ekibin Süper Lig'deki ilk karşılaşması olacak.

İki takım arasında bu güne kadar oynanan 16 karşılaşmadan yalnızca 1'i berabere sonuçlanırken, 7 karşılaşma Sivasspor'un, 8 karşılaşma ise Balıkesirspor'un üstünlüğüyle sonuçlandı. İki takım ilk olarak 1967-68 sezonunda karşılaşırken, son karşılaşma ise 1974-75 sezonunda oynandı.

MUHTEMEL 11'LER

Saat: 19.00

Yayın: Lig Tv 2

Stat: Balıkesir Atatürk Stadı

Hakem: Deniz Ateş Bitnel

Balıkesirspor: Emrullah Şalk, Hasan Hatipoğlu, Nuno Andre Coelho, Okan Alkan, Uğur Akdemir, Aukut Çeviker, Bülent Cevahir, Khalifa Jabbie, Ronald Vargas, İlhan Depe, Sercan Yıldırım

Teknik Direktör: İsmail Ertekin

Sivasspor: Ertuğrul Taşkıran, Manuel da Costa, Ziya Erdal, Ümit Kurt, İbrahim Toraman, Aatif Chahechouhe, Ahmet Şahbaz, Kadir Bekmezci, Mehdi Taouil, John Utaka, Macauley Chrisantus

Teknik Direktör: Roberto Carlos

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler