SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş'tan Manuel Fernandes açıklaması

Beşiktaş Kulübü Futbol A Takımından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kavalcı,Manuel Fernandes ve takımın son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

İstanbul Moda Haftası'nda yer alan mankenlerle bir mekanda eğlenirken fotoğrafları çekilen ve bu durum karşısında son derece rahat tavırlar sergilediği öne sürülen Portekizli futbolcunun, izin gününde istediğini yapmakta serbest olduğunu kaydeden Kavalcı, şunları söyledi: "Oyuncumuz maça çıkmayacaksa, antrenmandan kaçmamışsa, anlayacağınız izin günündeyse her ne isterse onu yapabilir. Zaten ne yapsa, ne dese suçlu gibi gözükecek, çünkü takımdaki varlığı tartışılıyor ve performansı istenilen seviyede değil. Her ne olursa olsun, bizde Fernandes için 'vurun abalıya' durumu yok. Oyuncumuzu, izin gününde gezmeye çıktı diye eleştirecek insanlar değiliz."

Beşiktaşlı yöneticiler olarak başlıca görevlerinin konuşmak değil, icraat üretmek olduğunu dile getiren Kavalcı, "Biz çıkıp da bu tür konular hakkında açıklama yapacak ya da konuşacak insanlar değiliz. Bir futbolcunun nerede, kiminle nasıl eğlendiği Beşiktaş'ın gerçek gündemi değildir. Biz, takımımızı nasıl daha iyi bir seviyeye getiririz, onun derdindeyiz. Fernandes sezon sonu gider veya kalır, konuyu oturup tartışırız ama hali hazırda bizim oyuncumuz. Kulübümüzde olduğu müddetçe sahip çıkmamız gereken ve çıkacağımız bir değerdir, sonrasını Allah bilir" ifadelerini kullandı.

PFDK'ya sevk edilmeleri
Eskişehirspor maçında, küfürlü tezahürat yapıldığı gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmeleri için de görüş bildiren Kavalcı, şöyle konuştu: "Türkiye Futbol Federasyonu'nun ceza yönetmeliğinde, detaylarını bütün hatlarıyla bilmediğim bir nokta var. Federasyon, 'Maça gelen seyircilerin yüzde 10'u küfür ederse ceza çıkar' diyor.

Bizim Eskişehirspor maçında tribünde yaklaşık 10 bin kişilik bir taraftar grubumuz vardı. Bu sayının yüzde 10'u bin kişi yapar. Gözlemci raporunda bu bin kişinin kötü tezahürat yaptığı yazılmış. Çok merak ediyorum, acaba nasıl saydılar? Bu sayıyı nasıl tespit ettiler? 300-400 kişinin ağzından çıkan kötü sözlerin, Beşiktaş camiasına ceza olarak döneceğini tahmin etmiyorum. Eğer bir ceza gelirse çok büyük sürpriz olur. Sağduyu sahibi karar mekanizması en doğru sonuca varacaktır."

Almeida'nın durumu
Ahmet Kavalcı, çarşamba günü yapılan antrenmanda takıma katılan fakat kasığında ağrı hissedince tedbir amaçlı soyunma odasına gönderilen Almedia'nın Çaykur Rizespor maçında forma giyip giyemeyeceğinin henüz netleşmediğini söyledi. Portekizli futbolcunun tedavi ve kontrollerinin sürdüğünü aktaran Kavalcı, "Hocamız Çaykur Rizespor maçında forma giymesini istiyor. Kesin 'oynayamayacak' demiyoruz. Durumu maç saati netleşecek" diyerek sözlerini tamamladı. (skorer)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler