SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arda vurdu Atletico Madrid turladı

Şampiyonlar Ligi 2. tur maçında Atletico Madrid, deplasmanda 1-0 yendiği Milan'ı Vicente Calderon'da da 4-1'le geçti ve adını Devler Ligi Çeyrek Finali'ne yazdırdı. Arda Turan da takımını 2. golüne imza attı.

Ev sahibi Atletico Madrid, maça fırtına gibi girdi... Henüz 3. dakikada Gabi, Milan'lı Essien'den kaptığı topu Koke'ye bıraktı. Koke'nin arka direğe ortasına da zor pozisyonda çok iyi vuran Diego Costa, takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra da ev sahibinin, sahada üstün oyunu devam etti. Buna karşılık Milan takımı, ilk 20 dakikada Atletico Madrid'e başka pozisyon vermedi ancak hücumda organize olmakta da güçlük çekti.

Milan, ilk kez organize geldiği atakta golü bulmayı başardı. Balotelli'nin pasıyla sağ taraftan hareketlenen Poli, arka direkteki Kaka'yı gördü. Brezilyalı yıldız da kafayla topu ağlara gönderdi ve 27'de maça 1-1'lik eşitliği getirdi.

Beraberlik golünün ardından Milan daha istekli olan taraftı. Atletico Madrid kalesinde ciddi bir baskı kuran İtalyanlar, devrenin son bölümüne kadar gol aradı. Ancak dakikalar 40'ı gösterdiğinde sahneye Arda Turan çıktı...

Raul Garcia'nın indirdiği topu ceza sahası dışında kontrol eden Arda'nın sert şutu, Milan savunmasına da çarptı ve filelerle buluştu. Bu gol, Atletico Madrid'i maçta yeniden öne geçirdi ve durumu 2-1 yaptı. Maçın ilk yarısı da bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda sahada Atletico Madrid'in büyük bir üstünlüğü vardı. Milan'ın umutlanması için fırsat vermeyen ev sahibi, 71'inci dakikada Raul Garcia'nın golüyle skoru 3-1'e taşıdı. Maçtaki gol perdesini açan Diego Costa, perdeyi de kapatan isim oldu. 85'te Jose Sosa'nın pasıyla hareketlenen Costa, yerden sert bir vuruşla skoru 4-1'e getirdi.

İtalya'da 1-0 mağlup ettiği Milan'ı, Vicente Calderon'da da 4-1'le geçen Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde adını çeyrek finale yazdırdı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler