SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

La Liga'da rekabet kızıştı

Barcelona ve A.Madrid berabere kaldı, kazanan R.Madrid oldu.

Hafta sonu oynanan maçlarla ligin ikinci yarısı başlayan İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) şampiyonluk yarışı heyecanlı şekilde sürüyor.

Geçen hafta aralarında oynadıkları maçta berabere kalan lider Barcelona ve averajla ikinci sıradaki Atletico Madrid, bu hafta da 1'er puanla sahadan ayrıldılar. Barcelona deplasmanda Levante ile Atletico Madrid de sahasında oynadığı maçta Sevilla ile aynı skorla 1-1 berabere kaldı.

Geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu haftanın da kazananı deplasmanda Real Betis'i 5-0 yenen Real Madrid oldu. Bu akşam oynanacak Athletic Bilbao-Valladolid maçıyla tamamlanacak ligin 20. haftası sonunda Barcelona ve Atletico Madrid 51 puana sahip olurken, Real Madrid zirveyle arasındaki puan farkını bire indirdi.

İspanyol spor gazetelerinden Marca ve As, ''La Liga daha heyecanlandı: 1 puan'' ifadesini manşetlerine çıkartırken, Katalan gazeteleriden El Mundo Deportivo ise Barcelona'ya atfen ''Uyarı'' başlığını attı.

Bu arada Atletico Madrid teknik direktörü Diego Pablo Simeone, Sevilla maçının ardından düzenlenen basın toplantısında lig liderliğini kaçırmış olmalarıyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine, ''Lider olmamak beni sinirlendirmedi. Öncelikli bir konumda olduğumuzu düşünüyorum'' dedi.

Real Betis yine teknik direktör değiştirdi

Öte yandan La Liga'nın son sırasında yer alan Real Betis, Real Madrid karşısında alınan 5-0'lık yeniginin ardından teknik direktör Juan Carlos Garrido'yu görevden alarak yerine Gabriel Humberto Calderon'u getirdi.

Sezona Pepe Mel ile başlayan Real Betis, alınan kötü sonuçlardan dolayı 2 Aralık'ta Garrido'yu göreve getirmişti.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler