SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Juventus tam gaz

Lider Juventus, galibiyet serisini 12 maça çıkardı.

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 20. haftası dün oynanan maçlarla tamamlanırken, lider Juventus sahasında Sampdoria'yı yendi ve galibiyet serisini 12 maça çıkardı.

Serie A'da son iki sezonun şampiyonu Juventus, üst üste 3. şampiyonluk için emin adımlarla ilerliyor. Sahasında konuk ettiği Sampdoria'yı tam 6 golün atıldığı maçta 4-2 ile geçen siyah-beyazlı ekip, üst üste 12. haftayı da galip tamamladı.

Juventus, 55 puanla zirvede yer alırken en yakın takipçisi Roma da kendi saha ve seyircisi önünde Livorno'yu 3-0'lık net skorla geçerek, liderle arasındaki puan farkının açılmasına izin vermedi. 47 puanlı sarı-kırmızılı ekip, lideri 8 puan geriden takibini sürdürdü.

Zirvenin bir diğer önemli takımı Napoli ise Bologna deplasmanında son dakikada yediği golle sahadan 1 puanla ayrıldı ve liderle arasındaki puan farkı 12'ye yükseldi.

Sezonun flaş ekiplerinden Fiorentina da Milan'dan transfer ettiği golcüsü Alessandro Matri'nin 2 gol attığı maçta Catania'yı deplasmanda yenerek, 3. sırada bu hafta puan kaybı yaşayan Napoli'ye bir adım daha yaklaştı.

Puan tablosunda 5. basamakta bulunan Inter'in ise galibiyet hasreti 3 maça çıktı. Deplasmanda Genoa'ya tek golle boyun eğen mavi-siyahlı takım, üst üste yaşadığı puan kayıplarına bir yenisini ekledi. İtalyan basınında bu yenilgi, kısa bir dönem Inter'i de çalıştıran Genoa Teknik Direktörü Gian Piero Gasperini'nin mavi-siyahlılardan intikamını aldığı şeklinde yorumlandı.

Hafta arasında teknik direktör değişimine giden ve eski oyuncusu Hollandalı Clarence Seedorf'u takımın başına getiren Milan ise sahasında sezonun flaş ekiplerinden Hellas Verona'yı, Mario Balotelli'nin penaltıdan attığı golle mağlup etti. Kırmızı-siyahlılar, 25 puanla 11. sırada bulunuyor.

- Sonuçlar

Roma-Livorno: 3-0

Juventus-Sampdoria: 4-2

Udinese-Lazio: 2-3

Atalanta-Cagliari: 1-0

Bologna-Napoli: 2-2

Catania-Fiorentina: 3-0

Chievo Verona-Parma: 1-2

Genoa-Inter: 1-0

Sassuolo-Torino: 0-2

Milan-Hellas Verona: 1-0

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler