SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nadal çeyrek finalde

Nadal, 16 numaralı seribaşı Nishikori'yi mağlup ederek son 8 isim arasına girdi.

Sezonun ilk "grand slam" tenis turnuvası Avustralya Açık'ta, tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı Rafael Nadal, 16 numaralı seribaşı Kei Nishikori'yi zorlansa da set vermeden yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Rod Laver Arena'da oynanan tek erkekler 4. tur karşılaşmasında, 2009 şampiyonu İspanyol Rafael Nadal, buradaki en iyi derecesine 2012'de çeyrek finale yükselerek elde eden Japon Kei Nishikori ile mücadele etti.

İlk set büyük bir mücadeleye sahne oldu. İki tenisçinin de başa baş bir oyun ortaya koyduğu seti, Nadal, "tie break" sonunda (7-6) aldı. Mücadele ikinci sette de hız kesmedi. Nadal, setin 9. oyununda yere düştü ve ayakkabısının bağcıkları koptu. Hakemden izin alan dünya bir numarası, ayakkabılarını Rod Laver Arena içindeki sporculara ait malzeme odasına gidip değiştirdi.

İlk setteki gibi servislerinden daha yüksek oranda puan çıkaran ve daha az basit hata yapan Nadal, moladan sonra devam eden ikinci seti 7-5 aldı ve maçta 2-0 öne geçti.

Japon tenisçi, üçüncü sette de mücadeleyi bırakmadı ve 10. oyunda 5-4 öndeyken maç için servis kullandı ama Nadal'ın servisini kırmasına engel olamadı. Tenisçiler, sonraki servis oyunlarını da kazanınca ilk sette olduğu gibi "tie break"e gidildi. "Tie break"i 7-3, seti 7-6 ve 3 saat 17 dakika süren maçı da 3-0 kazanan Nadal, geçen yıl sakatlığı nedeniyle katılamadığı turnuvada çeyrek finale yükseldi.

Nishikori'ye karşı oynadığı 6. maçından da galibiyetle ayrılan Nadal'ın çeyrek finaldeki rakibi 22 numaralı seribaşı Grigor Dimitrov oldu.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler