SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nihat Kahveci: Arda beni örnek alsın

Aktif futbol yaşantısına nokta koyduktan sonra İspanya'da, eski takımı Villarreal'in altyapısında antrenör olarak çalışmaya başlayan Nihat Kahveci'den çarpıcı açıklamalar...

Aktif futbol yaşantısına nokta koyduktan sonra İspanya'da, eski takımı Villarreal'in altyapısında antrenör olarak çalışmaya başlayan Nihat Kahveci, ''Milli takımda Fatih Hoca öncesi döneme ve Fatih Hoca sonrası döneme baktığımızda çok net bir değişiklik olduğunu görüyoruz. Futbolcular aynı ama oynanan oyun çok farklı. Bunda kim suçlu çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Ama gözüken bir şey var ki biz ülke olarak işleri zora soktuğumuz zaman daha iyi konsantre oluyoruz, varımızı yoğumuzu ortaya koyuyoruz. Bu da Fatih Hoca döneminde daha iyi ortaya çıktı. 3 maçta atılan 9 gol yenilen 0 gol var. Biliyorsunuz en büyük hastalığımız gol yemekti'' dedi

FATİH HOCA HER ŞEYİ ÇOK İYİ BİLİYOR; BANA GÖRE PERFORMANSI ÜST DÜZEYDE

Bugün Tv'de Özgür Sancar'la Merve Dinçkol'un sunduğu Sporextra Programı'na katılan Kahveci, ''Estonya çok zor bir rakip değildi belki ama böyle maçları oynamak kolay değildir. Kesinlikle yenmek zorunda olduğunuz, rakip sahada, rakip seyirci önünde iyi mücadele eden bir rakibe karşı kritik Hollanda maçı öncesi güzel bir galibiyet aldık. Fatih Hoca bu camiayı, bu camiadaki insanların düşüncelerini, neler konuşulduğunu çok iyi bilen bir hoca. Zor zamanda ayağa kalkan bunu hem saha içinde hem saha dışında gösteren bir hocamız. Ben onun çok zorluk yaşadığını düşünmüyorum. Zaten bunu milli takımdaki performansı ile ortaya koydu'' ifadelerini kullandı.

ZORA GELİNCE BÜYÜK İŞLER BAŞARIYORUZ

Nihat Kahveci, ''Milli takımda yapı olarak hep kolay maçları kaybedip önemli final maçlarını kazanıyoruz. Bizim oynadığımız zamanda da aynıydı. Bunu en son Avrupa şampiyonasında oynadığımız maçlarda göstermiştik. Çok iyi oynamasak da son dakikalarda atılan gollerle alınan zaferlerle bunu gösterdik. Bu bizim yapımızla alakalı. İlk maçlarda böyle konsantre olabilseydik şimdi bu durumda olmazdık. Hatta belki grup birincisi bile olabilirdik'' dedi.

HOLLANDA MAÇINDA HERKES BİRLEŞMELİ, GALİBİYET ANCAK BÖYLE GELİR

Kahveci, ''Hollanda’yla oynadığımız ilk maçta yenilginin ardından çok eleştiri olmuştu. Bu kadar kötü durumdaki bir Hollanda’ya nasıl yeniliriz diye. Ama şimdi bakıyoruz hiç yenilmeyen inanılmaz goller atan bir Hollanda var. Yani erken yorum yapmak doğru değil. Bu maç öncesindeki yorumlarda aynı bu şekilde. Çünkü saha şartları o gün oynayacak futbolcuların konsantrasyonu çok önemli. Ben futbolcuların varını yoğunu yürekleriyle birlikte sahaya koyacaklarından şüphe duymuyorum. Benim tek korkum bu kadar büyük konsantrasyonla akıllı oynamamız olur. Çünkü rakip Hollanda ufacık bir hatanı değerlendirebilecek bir takım. O gün sadece futbolcular ve teknik heyet değil herkes birlik olmalı. Basın, televizyon başındaki izleyiciler, stattaki taraflar herkes birlik olunca bizin yenemeyeceğimiz takım yok. Gol yesek de atsak da maçın 90 dakika olduğunu unutmadan, renk farkı gözetmeksizin tek renk olarak kırmızı beyazı düşünerek taraftarın milli takımımıza destek olmasını rica ediyorum'' şeklinde konuştu.

ARDA'YLA GURUR DUYUYORUM

Arda'yla da ilgili değerlendirme yapan Nihat, İspanya’da yaşayan bir Türk olarak Arda hakkında yapılan yorumları duyunca gurur duymamak elde değil. Hem saha içi hem de saha dışında inanılmaz bir gelişim gösterdi. Bence burada biraz da ders almak lazım. Acaba biz Arda’yı burada niye bu kadar iyi oynatamadık diye. Ben Arda’nın oynadığı futbol ile gurur duyuyorum.

Arda akıllı bir kardeşimiz. Ne yaptığını çok iyi biliyor. Eğer Türkiye’ye dönmeyeceğim diyor ise bir bildiği vardır. Onu Türkiye’de nelerin beklediğini çok iyi biliyordur. (Gülerek) Zaten önünde de benim gibi bir örnek var. Herhalde benden birazcık ders almıştır'' dedi.

BEŞİKTAŞ'TAN ÇOK UMUTLUYUM

Nihat Kahveci, ''Beşiktaş yavaş yavaş emin adımlarla ilerliyor. Lig şampiyonluğunun en büyük favorilerinden biri. Bunda da bence çok fazla göz önünde olmasa da Önder Özen hocamızın çok emeği var. Bu uzun bir maraton. İnşallah böyle devam eder. Ama Beşiktaş’ın bu sezon geçen senelere nazaran çok daha fazla umut veren bir takım olduğu ortada'' diye konuştu. 

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler