SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arda Turan en değerli isimler arasında

Bonservis bedeli 41 milyona yükselen Arda Turan, Avrupa'da da en değerli oyuncular arasında yerini aldı.

Arda Turan'ın müthiş yükselişi... Türk futbolunun son yıllarda yetiştirdiği yetenekler arasındaki yerini alan milli futbolcu, dün İspanyol ekibi Atletico Madrid ile 2015'te bitecek kontratını iki yıl daha uzattı.

Yaz döneminde adı sık sık başta Galatasaray ve Fenerbahçe olmak üzere dev takımlarla anılan 26 yaşındaki oyuncunun nikah tazelemesi Türkiye'de büyük ses getirdi. Yeni kontrata göre Atletico'dan yıllık 2 milyon 600 bin euro alan Arda'nın yeni ücreti net 3 milyon 500 bin euroya çıktı.

Başarılı futbolcunun vergilerle birlikte Madrid ekibine maliyeti 7 milyon euroyu bulacak. 1999 yılında amatör lig ekibi Altın tepsi'de futbola başlayan ve 2001 yılında 50 lira bonservis bedeli karşılığında Galatasaray'ın yolunu tutan Arda Turan bu süre zarfında değerine değer kattı.

DÖNÜM NOKTASI MANİSA
Altıntepsi Spor Kulübü yetkilileri ise parayla o zaman iki futbol topu aldıklarını belirtti. 2005-2006 sezonları arasında Galatasaray'dan yıllık 180 bin lira kazanan Arda Turan kendisini geliştirmesi için 35 bin lira senelik ve aylık 2 bin 500 lira maaşla Manisaspor'a kiralık olarak gönderildi.

Bir yıl aradan sonra Sarı- Kırmızılı takıma geri dönen milli futbolcu, kaptanlığa kadar yükseldiği Galatasaray'dan 2011 yılında tekrar ayrıldı. 2 yıl önce 13milyon euro bonservis bedeli karşılığında İspanyol ekibi Atletico Madrid'e imza atan Arda Turan'ın kontratına "24 milyon euroya serbest kalır" maddesi eklenmişti.

Dün sözleşmesini yenileyerek büyük bir sürprize imza atan Arda'nın yeni sözleşmesine ise bu kez "41 milyon euroya serbest kalır" maddesi koyuldu. Bu da Türk lirasıyla 108 milyon 732 bin liraya tekabül ediyor. Yani başarılı futbolcunun fiyatı son 12 yılda 2 milyon 180 bin bin katına çıktı.

2017 YILINA KADAR UZATTI
Arda'nın sözleşmesi 2016- 2017 sezonunun sonunda bitecek. Şimdi eski kaptanlarını dört gözle bekleyen Galatasaray'ın bu parayı gözden çıkarıp çıkarmayacağı ise merak konusu oldu. Bu arada önceki gün Atletico Madrid'in Şampiyonlar Ligi grup maçında Zenit'i 3-1 yendiği mücadelede bir gol atıp bir de asist yapan Arda Turan, İspanyol taraftarların takdirini bir kez daha kazandı.

MÜCEVHER TÜRK
En pahalı türk futbolcu olan Arda Turan, Avrupa'da da en pahalı ilk 10 arasına girmeyi başardı.

İşte Avrupa'nın Top 10'u

Ronaldo R.Madrid 1 milyar
Bale R.Madrid 855 milyon
Messi Barcelona 580 milyon
Iniesta Barcelona 200 milyon
Neymar Barcelona 190 milyon
Xavi Barcelona 80 milyon
Arda A.Madrid 41 milyon
Herrera A.Bilbao 31 milyon
Griezman Sociedad 30 milyon
Martinez Sociedad 30 milyon

(ensonhaber)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler