SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şenes Erzik'ten TFF'ye tepki!

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Euro 2020 için kesin ifadeler kullanılmasının talihsiz açıklamalar olduğunu söyledi.

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (Euro 2020) yarı finaller ve final ayağını düzenlemeye aday olan Türkiye ile ilgili konuştu.

Hırvatistan'ın Dubrovnik kentinde yapılan UEFA İcra Komitesi toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Erzik, Euro 2020'ye ev sahipliği yapmak için 32 ülkenin yarışacağını belirterek, aday federasyonların, hem "standart paket" hem de "yarı finaller ve final maçı paketi" için sunum hazırlayacağını söyledi. 

Erzik ayrıca, federasyonların, her iki paket için aynı kenti aday gösterebileceğini ve bununla ilgili sunum dosyalarını da 25 Nisan 2014'te teslim edeceklerini ifade etti.

Erzik, Euro 2020'ye ev sahipliği yapacak ülkelerin, 25 Eylül 2014'te açıklanacağını vurgulayarak, "Ev sahipliği yapacak ülkeler, incelemelerden sonra açıklanacak. 

Bizim projelerimiz ve statlarımız hazır. 25 Nisan tarihinde yapılacak elemeden sonra finale kalan ülkeleri hep birlikte göreceğiz" dedi.

Şu aşamada Türkiye'nin şansını değerlendirmenin doğru olmayacağını dile getiren Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilileri tarafından yapılan bu konudaki açıklamaları talihsizlik olarak yorumladı.

UEFA Asbaşkanı Erzik, "Türkiye'nin Olimpiyatları alamaması halinde, Avrupa Şampiyonası final ayağına ev sahipliği yapması konusunda Platini'den destek alındığı şeklindeki sözler, bana göre talihsiz açıklamalardır. Şu an için her ülke hazırlıklarını tamamlayıp sunumlarını gerçekleştirecek. Bu süreçte açıklama yapılmamalı" şeklinde konuştu.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler