SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünya Fener'i konuşuyor

Dünya Fener'i konuşuyor

-The Sunday Times gazetesi, Fenerbahçe-Chelsea maçı öncesi Fenerbahçe konusunda yayınladığı yorumda Anelka’nın üç yıl önce İstanbul’a ilk geldiğinde Fenerbahçe’nin bir başkan yardımcısının “Fenerbahçe’nin tarihinin en önemli günü” dediğini anımsatan gazete, Anelka’nın gelecek ay Chelsea ile birlikte İstanbul’a döndüğü günün Fenerbahçe için çok daha büyük bir gün olacağını yazdı.
İngiliz basını, Feherbahçe’nin "tepelere" doğru tırmandığı yorumunu yaptı. Fenerbahçe-Chelsea maçı öncesi Fenerbahçe ile ilgili bir yorum yayınlanan The Sunday Times gazetesi, Anelka’nın üç yıl önce İstanbul’a ilk geldiğinde Fenerbahçe’nin bir başkan yardımcısının “Fenerbahçe’nin tarihinin en önemli günü” dediğini anımsatarak Anelka’nın gelecek ay Chelsea ile birlikte İstanbul’a döndüğü gün Fenerbahçe için çok daha büyük bir gün olacağını yazdı.
İngiltere’de Pazar günlerinde yayınlanan prestijli The Sunday Times gazetesi, Fenerbahçe-Chelsea maçı öncesi yayınladığı yorumda Fenerbahçe’nin tırmanışına dikkat çekti. Gazete, “Nicolas Anelka, oynamak üzere İstanbul’a döndüğünde hırs azalmadığını görecek” dedikten sonra şunları yazdı:
“Açık bir günde Nicolas Arelka’nın, İstanbul’un Asya tarafındaki eski evinden Boğaz’ın harika bir manzarasını görebilirseniz. Anelka’nın birçok apartman penceresinden – ve transfer penceresinden – geçen kariyeri sırasında, Fenerbahçe ona en güzel manzaralarından birini armağan etmişti. Aynı zamanda ona Arsenal, Real Madrid, Paris Saint Germain, Liverpool, Manchester City, Bolton veya Chelsea’dan çok daha iltifat etmişlerdi. Anelka’nın üç yıl önce (İstanbul’a) gelişi sırasında, klübün bir başkan yardımcısı tarafından ‘Fenerbahçe’nin tarihinin en önemli günü’ seneratı ile karşılanmıştı.”
Halbuki Anelka’nın gelecek ay Chelsea ile birlikte dönüşünün, Fenerbahçe’nin tarihinde çok daha büyük bir gün olacağı yorumunu yapan gazete, Fenerbahçe’nin Avrupa’nın klüpler düzeyindeki en önemli yarışmasının çeyrek finaline ilk defa katılacağına dikkat çekti.

“TÜRKLER SİNİRLERİNE DAHA ÇOK HAKİM OLDU” Buna karşın, The Sunday Times, bu sezonun Fenerbahçe’nin Türk liginde performansının o kadar parlak olmadığını ancak Avrupa’daki maçlarda durumun farklı olduğunu belirtirken Fenerbahçe’nin İnternazionale ve Sevilla maçlarında şampiyonanın en dikkat çekici sonuçlarını elde ettiğini kaydetti. Gazete, Sevilla maçına ilişkin olarak da “Endülüs kalabalığının önünde Türkler sinirlerine daha çok hakim oldular” diye yazdı. Gazete şöyle devam etti:
“Ya da Türkler, Brezilyalılar, bir Sırp ve bir Uruguaylı buna başardı demek lazım, çünkü bu klüp, şampiyonada devam edenlerin çoğu kadar kozmopolittir.”
Bu çerçevede Fenerbahçe’nin yabancı oyuncularına dikkat çeken gazete, Roberto Carlos’un 35 yaşına rağmen “fenomen” bacaklarında hala bir miktar "barut" kaldığını belirtirken övgü ile söz ettiği Alex’in, Fenerbahçe’nin “canlı taraflar”ın “en favori oyuncusu” olduğunu da yazdı.
İngiliz gazetesi, Fenerbahçe’de “patron” olarak nitelendirdiği, bir zamanlar “Beyaz Pele” olarak tanınan diğer Brezilyalı Zico sayesinde Brezilyalı oyuncuların bazılarının ekibi tercih ettiklerini kaydetti.
Fenerbahçe’nin ayrıca başkanı Aziz Yıldırım’ın “ekonomik beklentileri”ni de yerine getirebileceğini belirten gazete, Yıldırım döneminde Fenerbahçe’nin borsaya girdiğini, taraftarlara satış yapan storenin “agresif” bir biçimde büyütüldüğünü kaydetti.
Gazete, Yıldırım için “Fenerbahçe’yi Türkiye’deki en popüler klübü olarak görmeyi seviyor ve (Fenerbahçe’nin) önümüzdeki 10 yılda ‘Chelsea, Milan ve Real Madrid’ kadar güçlü hale geleceği vizyonu var. Avrupa Kupası’nda bu yıl bunlardan ikisinin daha uzağına gittiler, ve şimdi üçüncüsünü de geri bırakma fırsatı doğdu.”

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler