SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Beni küfürle yıkamazlar"

"Beni küfürle yıkamazlar"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, geride bıraktığımız sezonun muhasebesini yaparken, sözü dönüp dolaştırıp Süper Lig’in son 90 dakikası olan Vestel Manisaspor maçına getirdi. Ve birden patladı: "Beni küfürle yıkamazlar!"

Başkan Demirören, şunları söyledi:

"Manisa maçını cep telefonumdan sürekli takip ettim. Tribünlerden bir bölümünün protestosu beni çok üzdü. Hakem hataları nedeniyle kaçan şampiyonluğun faturasını bana kesemelerini doğru bulmuyorum. Taraftarımıza saygım sonsuz. Beni sevmeyenler olabilir. Esas olan Beşiktaş’tır.

Bizler Beşiktaş Kulübü’nün menfaatleri için savaş veriyoruz. Ben, küfürle gidecek biri değilim. Beşiktaş Kulübü’nü temsil ediyorum ve kulübün beş kuruşunu herkesten daha çok koruyorum. Beşiktaş’ın rakibi Beşiktaş olmamalı.

Beni değil, Beşiktaş’ı sevsinler. O kişiler, Beşiktaş’ın büyümesinden korkuyorlar ve engellemek istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Birlik ve beraberlik olduğu sürece Beşiktaş’ın karşısında kimse duramaz.

2010’a kadar buradayım

Bazı basın organları gerçekçi davranmıyor. Eleştiri yaparken işi hakarete kadar götürüyorlar. Kendi komplekslerine göre yazıyorlar. Teknik adamı, kadroyu, beni ve yönetimi eleştirebilirler. Ancak, işi camiayı parçalamaya kadar götürmeleri yanlış.

Serdar Bilgili, ’Beşiktaş Kulübü’nün kapısından bir daha girmem’ diyor. Kendisiyle her zaman fikir alış verişinde bulundum. Onursal Başkanımız Süleyman Seba’yı daha sık arıyorum. Beşiktaş’ın menfaatleri gereği kulübün ileri gelenleriyle görüşürüm.

Beşiktaş, her yenilgi sonrası seçim yapacak bir kulüp değil. 1970-80’leri kimse unutmasın, 15 günde bir seçim yapılıyordu. Büyük camialar seçimleri kolay kaldıramaz, zarar görür. Demokratik ortamda muhalefet olacaktır. Ancak, yapıcı olsunlar. Beşiktaş’ta seçim, seçim zamanı olur. Hizmet etmek isteyenlere kapımız sonuna kadar açık. Yönetmek istiyorlarsa, kongre 2010’da. Ben, 2010’a kadar görevimin başındayım.

Evet, hata yaptım

Evet, benim de hatalarım oldu. Herkes hata yapabilir. Futbol çok değişiyor. Yarın sabah kalkıyorsunuz çok yanlış karar almışsınız. Seçimde kongre üyelerine vaat ettiğim birçok şeyi gerçekleştirdim ve sözümü tuttum.

Çevremdeki birtakım kimselerin benden menfaat sağladığını söylüyorlar. Bu söylentiler çok ayıp. Çevremdeki insanlar Beşiktaşlı değil mi? Kimsenin gelip de menfaat sağladığı yok. Ben hastaya yardım ederim, düşküne yardım ederim, sokaktaki insana da yardım ederim. Bu, benim ailemden aldığım terbiyeden kaynaklanıyor."

Ligde önyargılı hakemler var!

"İsmet Arzuman, Vedat Yüksel, Hakan Sivriservi beğenmediğim hakemler. Ancak, Avrupa’dan hakem getirtilmesine karşıyım."

"Türkiye’de bazı hakemler önyargılı. Nobre’nin golünü stadı dolduranlar izledi, hakemler görmedi. Başkent’teki A.Gücü maçında Serdar Özkan ceza sahasında düşürülünce, yanımdaki yönetici arkadaşlarımı, "gidin yayıncı kuruluşun görüntülerine bakın’ diye uyardım."

"Beğendiğim değil, beğenmediğim hakemler var. Örneğin İsmet Arzuman, Vedat Yüksel, Hakan Sivriservi. Avrupa’dan hakem getirilmesine karşıyım. Evet, hakem hatalarından dolayı federasyon başkanı Hasan Doğan’ı aradım. Hakem hatası olmasına rağmen kazandığımız maçlar da oldu. MHK Başkanı Oğuz Sarvan’a inanıyor ve güveniyoruz."

İnönü Stadı ile yeniden doğacağız

"En büyük hayalim İnönü Stadı’nı yapmak. Yeniden doğuştur yeni stat. Türkiye’de örnek olarak gösterilecek önemli bir stat olacak. Şu anda yurtiçi ve dışından İnönü Stadı’nı yapmak için birçok şirket ve grup teklif getiriyor. Yıkım için gerekli iznin haziran ayında çıkacağını düşünüyoruz. Yıkım kararı çıkarsa, gelecek yıl maçlarımızı Kasımpaşa ya da Zeytinburnu’nda oynayacağız."

Dört ya da beş transfer yapacağız

"Hocamızla konuştuk, kadroya dört ya da beş takviye yapacağız. Her yaptığımız transferin garantisi yok. Gordon medyanın yazdığı gibi, sizin düşündüğünüz gibi bir futbolcu değil. Göreceksiniz, çok farklı bir portföyle karşınıza çıkacak. Fakat şu anda hala gözlerinde problem var. İyileştiğinde nasıl bir oyuncu olduğunu görecekler."

Alamadığım tek oyuncu Topuz

"Geçen yıl almayı isteyip de transferini gerçekleştiremediğimiz tek oyuncu Kayserisporlu Mehmet Topuz. Chelsea’de oynayan Makalele konusunda tüm anlaşmalar yapılmıştı. Son anda vazgeçildi. Chelsea’nin o zamanki hocası Mourinho, onu istemiyordu. Mourinho gidince, Makalele Chelsea’de kaldı."

2-1’lik Liverpool maçında keyif aldım

"Geride bıraktığımız sezon en çok keyif aldığım maçlar, İnönü Stadı’nda 2-1 yendiğimiz Liverpool karşılaşması oldu. Deplasmanda kazandığımız Bursaspor maçının yanı sıra, Trabzonspor, Galatasaray galibiyetleri de benim için tarif edilemeyecek güzellikteki maçlardı."

Fulya’ya süper tesis yapıyoruz

"Fulya’da tüm kongre üyelerimizin ve taraftarlarımızın huzurla geleceği ve gurur duyacağı Beşiktaş sosyal tesisimizi yapacağız. Tüm kongre üyelerimizin eşleri ve çocukları ile gelip dinleneceği ve mutlu olacağı süper bir tesisimiz olacak."

Şampiyonluk Sivas maçında kaçtı...

"Hakem hataları yüzünden çok puan kaybettik. Ancak, şampiyonluk İnönü Stadı’nda Sivasspor ile oynadığımız maçta kaçtı. Bu sezon en üzüldüğüm karşılaşma 2-1 kaybettiğimiz Sivas maçıydı. İngiltere’deki Liverpool maçını unutamam. İstanbul’daki Sivasspor maçını İnönü Stadı’nda izleyenler, takımın, yönetimin motivasyonunu nasıl etkilediklerini düşünsünler. Taraftarların yapması gereken, takımlarına destek vermektir. Bu sezon bazı maçlarda taraftarımızı tanıyamadım. İyi giden yolda engeller çıktı, galip geleceğimiz yerde yenildik."

Ertuğrul Sağlam benimle gider

"Teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam çok hassas bir insan. Liverpool karşısında aldığımız kötü mağlubiyetten sonra ekibi ile birlikte istifa edeceğini belirterek fikrimizi sordu. Şoke olduk. Sağlam’a inanıyorduk. Hemen reddettim. Tekrar söylüyorum, Ertuğrul Sağlam gitmeyecek. Sağlam’ın Beşiktaş’ın başına getirilmesinde kimsenin emri ya da ricası olmamıştır. Mukavelesi 2010’da bitiyor. Sağlam ancak benimle gider."

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler