SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Dönüş yok'

'Dönüş yok'

Taraftar 'Toraman kalmalı' diye bastırıyor. Üzülmez af diledi, bekliyor. Peki, iki yıldızda son durum ne? Beşiktaş başkanı Yıldırım Demiören son noktayı koydu 'Dönüş yok'

“Beşiktaş kendi değerlerinden asla taviz vermez. Bu nedenle bu olaya karışan iki kaptanın dönüşü söz konusu değildir...”

En yetkili ağızdan en radikal karar Avusturya kampında yumruk yumruğa kavga eden İbrahim Üzülmez ile İbrahim Toraman’a 150’şer bin YTL para cezası verilmiş ve iki kaptan da kadro dışı bırakılmıştı. Taraftarlar, özellikle Toraman’ın kalması yönünde kulübü telefon, faks ve mail yağmuruna tutarken; teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın sessiz kalışı, menacer Sinan Engin’in bir gün ‘af’tan bahsedip sonraki gün fikir değiştirmesi ve yönetim içinde çıkan farklı sesler kafaları karıştırıyordu. Beşiktaş’ın en yetkili ismine sordu ve Başkan Yıldırım Demirören çok net konuştu:

‘Toraman’ın yerine adam arıyoruz...’ “Olayı telefonla öğrendim, inanamadım. Hâlâ da inanmak istemiyorum, ama maalesef doğru. Kaptanların böyle bir olaya adlarının karışması bile yanlış. Beşiktaş kendi değerlerinden asla taviz vermez. Bu konu, bu duruşa örnektir. İsimler önemli değil, ama bu olaya karışan iki oyuncunun geri dönüşü bu saatten sonra söz konusu bile değildir. Biz, Toraman’ın yerine transfer çalışmalarına başladık bile...” Demirören, bu açıklamayı yaparken, Sağlam da dün sessizliğini bozdu. Ertuğrul hocanın basın toplantısındaki sözleri de yenilir yutulur cinsten değildi:

‘İkisi de bu cezayı sonuna kadar hak etti’ “Bu konuda Sinan Engin’den farklı bir şey söylemeyeceğim için şimdiye kadar sustum. Çünkü Sinan’ın açıklamalarını, önce biz konuşuyorduk. Üzülmez ve Toraman sorumluluklarını bilmeliydi. Saat 16.00’da bütün arkadaşları önünde yumruklaştılar. Biz onları barıştırmaya çalışırken, Sinan ‘Hadi gel, kaptanla konuşup işi tatlıya bağlayalım’ derken; Toraman ‘Kimseden özür dilemem. Ne ceza verecekseniz verin’ diyor, Üzülmez ise ‘Konuşulacak bir şey yok’ diyerek bizi geri çeviriyordu. Bunun üstüne bir de akşam yemeğinden sonra öldüresiye kavga ettiler. Söyleyecek çok şey yok, bunu hak ettiler.”

‘Bu Beşiktaş’a karşı ayıptır’
“Üzülmez ‘Hoca bize sahip çıkmıyor’ demiş. Kuralları ben koydum, uygulamayı da ben yaptırırım. Başkan’la görüştüm, geri dönüş olmamalı. İki kaptanın gidişi, bize nelere malolacaksa olsun. Necip ile Batuhan kavga etse kulaklarından çeker ‘Barışın’ derim. Biri 34 yaşında, diğeri milli, ikisine takımı emanet etmişiz. 5 saat barıştırmaya çalışıyoruz, olmuyor. Onlar bu işten vazgeçmiş. Bir de şu var; içimizden biri olayı iki gazeteciyle paylaşıyor. İki yöneticimiz, benimle ilgili şikayette bulunuyor. Bu saygı meselesidir; bu Beşiktaş’a karşı ayıptır.”

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler